מאפי שמרים :)

aa100000

New member
מאפי שמרים :)

אחרי שהתגברתי על פוביית השמרים הכנתי עוד סוג של מאפים לכבוד סוף השבוע.
השתמשתי במתכון של הנס ברטלה.

מילויים-
שוקולד רוזמרי ומטבעות שוקולד חלב

גבינה גרידת לימון ושקדים פרוסים

ועכשיו התייעצות:
אופן העבודה שלי היה כזה:
1.לישה והתפחה ראשונה
2.רידוד והכנת המאפים
3.הברשה בביצה
4.התפחה בתנור על 30 מעלות
5.אפייה

העניין הוא שלאחר ההברשה המאפים הכפילו את נפחם (ווהו!), ואז באפייה היו חלקים חדשים שצצו ולא היו מכוסים בביצה והמאפים לא יצאו שחומים מספיק.

האם ניתן להבריש בביצה את המאפה אחרי שהוא תופח בפעם השנייה ואז להכניס לתנור?

המון תודה!
 

bali

New member
מנהל
בהחלט אפשר וכדאי להבריש בביצה אחרי

התפחה שנייה.
צריך לעשות את זה עם מברשת רכה ובעדינות.
 

aa100000

New member
תודה רבה על כל העצות המועילות


 
למעלה