מאפשר הקפצה

EverMan

New member
נשים וגברים - שווים ?

זה דבר שיצא לי לחשוב עליו פעם ... הרי הסוציאליזם אומר שכולםםםםם שווים. האם גברים ונשים שווים באמת ? הכוונה , הרי זה ברור שיש הבדלים גופניים שמונעים מהצד השני לעשות עבודות כלשהם ... זה ברור שבמעמד המשפחה - המעמד שלהם שונה ... זה ברור שמבחינת יחסי מין - הסטטוס בין בנים לבנות שונה... האם בנים ובנות באמת שווים ?

אישלום

New member
לא רק... אפילו הליברליזם...

והתשובה החד משמעית היא: נשים וגברים צריכים לקבל יחס שווה, והזדמנויות שוות. מה פירוש 'ברור שיש הבדלים גופניים שמונעים מהצד השני לעשות עבודות כלשהם...' איזה עבודות? ומי הוא הצד השני? ואם מדובר במאמץ פיסי שאישה מוכנה לעשות, יתנו לה ויראו, אולי האשה הזאת יכולה? ומה הכוונה 'מעמד שונה במשפחה?' מעמד שונה למה? בגלל הכנסה (נובעת מיחס והזדמנויות לא שוות...), בגלל מסורת? אז צריך לשנות! ומה הכוונה 'מבחינת יחסי מי - הססטוס בין הבנים והבנות שונה...'? הסטטוס החברתי? אבל זו הבעיה, צריך לשנות אותו... איזה סטטוס קיים עוד..? אז התשובה היא ברורה - בנים ובנות צריכים להיות שווים בהתיחסות ובהזדמנויות בפועל יש שיפור, אך הדרך עוד ארוכה, ארוכה מאוד...

חימס

New member
(כותרת)

אתה לא יכול להתעלם מההבדלים הקיימים בין המינים. ברור כשמש שיש הבדלים פיסיים, כך שמבחינה זו גברים יהיו טובים יותר בפעולות מסוג אחד ונשים יהיו טובות יותר בפעולות מסוג אחר. יש גם הבדלים קוגנטיביים ונפשיים ידועים, שעשו עליהם מחקרים. האבולוציה עשתה אותנו שונים, ואם תחשוב על הפרה-היסטוריה של המין האנושי תבין שיש לכך גם סיבה טובה, או אפילו כמה. כמובן שאני מדבר בהכללה, אך בכל זאת - לא הכללה גסה כל-כך, בלשון המעטה. יש להדגיש שהשוני הוא הדדי ופועל לטובת ולרעת שני המינים, כמו שנאמר: שונים אך שווים.

אישלום

New member
אני לא יכול, אני חייב להתעלם...

כל מי שמעלה על נס את ההבדלים בין נשים לגברים לא רק שהוא חוטא בהכללות, אלא שהוא מעודד התיחסויות מפלות. גם אני יודע שרוב הגברים חזקים מרובן של הנשים. האם בגלל זה צריך להפלות לרעה אישה שרוצה לעבוד בבנין למשל? והרי רוב הגברים 'החזקים' לא רוצים לעבוד בבנין. אז למה בכלל להתייחס לעובדה הסטטיסטית שקובעת שגברים חזקים יותר מנשים... כל עניין לגופו: אשה שרוצה לעבוד עבודה פיסית קשה, תעבוד, ואם לא תצליח בכך תפסיק לעבוד... הרבה גברים עוברים התנסות דומה... ואני מכיר גם את המחקרים וגם את הדיבורים על כך שנשים מסוגלות טוב יותר לבצע יותר מפעולה אחת (למשל - צפייה בטלוויזיה... נשים שצופות עוסקות לעתים קרובות בעוד מטלה - רקמה, קיפול כביסה... גברים לעומתן מסוגלים לכל היותר, במקביל לצפייה...לשתות בירה...). אלא שכאן גם כן מדובר בהסתגלות חברתית, שהטילה על נשים את תפקיד עקרות הבית שנאלצות לעתים קרובות להתמודד עם יותר ממשימה אחת בו זמנית. גם גלולת ההרגעה כאילו השוני בין המינים פועל לטובת ולרעת שני המינים, איננה תופסת... כעובדה - מי שמופלה לרעה בכל התחומים כמעט הן דווקא הנשים! לכן יש להתעלם מכל הבדלים הסטטיסטיים שמעלים המחקרים ולהתייחס אך ורק לרצונותיהם של בני האדם ללא הבדל דת, גזע ... ומין

חימס

New member
(כותרת)

לא התייחסתי ליחס של החברה/הממסד לנושא, אלא להבדלים הקיימים בין כה וכה בין גברים לנשים. אני מסכים שנקודת המוצא צריכה להיות שוויון, ותמיד כדאי להתייחס כל מקרה לגופו, אבל אותם הבדלים משפיעים על התפקוד בפעולה זו או אחרת (או במבצעים מסובכים שכוללים כמה פעולות מורכבות), ואמנם יכול להיות שמקרה ספציפי מסויים יהיה יוצא מהכלל, אך הרוב הגדול יישאר בתוך הכלל. רוב הגברים טובים יותר בכאלו דברים מרוב הנשים, ורוב הנשים טובות יותר בכאלו דברים מרוב הגברים. לדעתתי, השוני בין המינים ראוי לקבל התייחסות ממסדית, גם אם זה רק לשם יעילות ותועלת החברה. היא צריכה להיות קטנה ככל האפשר, אך היא עדיין צריכה להיות. לפעמים פשוט אי אפשר להימנע מהכללה, בייחוד כאשר היא ברורה כ"כ, למרות שיש מקרים יוצאי דופן. למרות זאת, כמו שכבר אמרתי, אני מסכים שצריך להיות שוויון הזדמנויות בין המינים. נקודת המוצא צריכה להיות שוויונית. אבל יש מקרים שלא כדאי להסתכן בהם וצריך לשים גבולות, למשל, תפקידים מסויימים בצבא עלולים לגרום לנשים נזק בלתי הפיך הרבה-הרבה יותר מלגברים. אלו כבר לא הבדלים פיסיים אלא הבדלים פסיכולוגיים משמעותיים. עדיין אי-אפשר לגלות אותם מראש, ואני לא חושב שיצליחו לעלות עליהם בעשרות שנים הקרובות. אבל הם קיימים אצל רוב הנשים. אז למה לקחת את הסיכון הזה?

EverMan

New member
השאלה היא לא אם הם צריכים

להיות שווים בפני החוק ובפני ההזדמנויות .. זה ברור. השאלה היא , האם הלכה למעשה - הם שווים ? הם בפועל , הם שווים ? והאם , אם קיימים הבדלים , יש להתייחס אליהם בצורה שווה ?

idoz

New member
הגברים והנשים לא שווים מבחינה

ביולוגית. מחקרים כבר הוכיחו כי הגברים יותר חזקים פיסית ואילו הנשים מסוגלות לבצע שתי פעולות במקביל. עם כל הרצון הטוב לשיוויון גברים ונשים לעולם לא יהיו שווים לטוב ולרע. יש לנסות ולנצל את אותם הבדלים אך ללא אפלייה. דוגמא, מערכת החינוך -> הרוב בה נשים שאוהבות ילדים.

אישלום

New member
והתשובה היא....

בפועל הם אינם שווים - אינם שווים בהתיחסות החברה (נשים משתכרות פחות על אותה עבודה, מקודמות פחות בסולם הדרגות, נדחות באלף ואחד תירוצים מקורסים שונים ועוד ועוד...). וודאי שמהבחינה הסטטיסטית אין שיוויון, סטטיסטית יש יותר מנהלים מצליחים ממנהלות מצליחות, יותר ציירים מפורסמים מציירות... ועוד ועוד... אלא שאי אפשר לדעת ולהעריך עד כמה ההבדלים הם פרי התייחסות שונה ומפלה של דורות רבים או הבדלים שאין לגשר על פניהם הנובעים מדבר אחר. ...ולכן, בכל מקרה ההתייחסות חייבת להיות שווה, וההתנסות הספציפית של כל אחת תקבע לעצמה אם היא עומדת במשימות שקבעה לעצמה או לא, ואין לראות בסטטיסטיקה הוכחה לכאן או לכאן.

idoz

New member
מבחינה פיסית אין שיוויון

משאר הבחינות (חוץ מחופשת הלידה) אני בעד שיוויון.

למעלה