מאקרו כלכלה ב'

מאקרו כלכלה ב'

שלום, אני לומד את הקורס מאקרו כלכלה ב' אבל פיספסתי די הרבה שיעורים. רציתי לדעת האם יש ספר אשר מקיף את חומר הקורס (לא משנה אם אנגלית או עברית). תודה מראש.

berta84

New member
אתה לומד באוניברסיטת חיפה?

ראיתי שיש לכם הרצאות מוקלטות בהיילרן וגם סיכומי הרצאות, לא? תצלם הרצאות ממישהו שכותב טוב. אין פתרון אחר אלא להשלים את החומר לבד.

בהרצאות המוקלטות לא שומעים טוב ולא

רואים את הלוח, אז זו בעיה לא קטנה. מסכים איתך בנוגע להרצאות אבל אני מחפש ספר כי זו הדרך הכי טובה מבחינתי ללמוד.

berta84

New member
לא יודעת לאן נעלמה ההודעה שכתבתי

אני ממליצה שתיקח את רשימת הנושאים שלמדתם, תיכנס לספריית שמורים ותבדוק שם את הספרים במאקרו לפי תוכן העניינים, הצצה בספר עצמו והשוואה להרצאות, ככל שיש יותר מודלים והסברים מתמטיים יותר טוב, אבל צריך לבדוק עד כמה הספרים חופפים להרצאות על מנת שלא תתבזבז לחינם בקריאת ספרים באנגלית, בנוסף מומלץ לחקור לגבי ספרים אצל המתרגלים, מנסיוני עם הספרים בסילבוס אלה הם תמיד המעפנים. אתה גם יכול לחפש חומר באינטרנט, באנגלית יש בשפע.

berta84

New member
הנה זה נראה נחמד

אח העיניים העיניים אני הולכת ומזדקנת אה, ואהבתי את החתימה שלך, אני אוהבת לקרוא כתבות על בריאות, ספרים זה כבד מדי בשבילי

IdanXP

New member
בעייתי משהו

היי גם אני לומד את הקורס הנ"ל. לצערי זה בעייתי מאוד למצוא חומר בקורס הזה וגם אם כן היית מגיע להרצאות אני לא ממש בטוח שזה היה תורם במשהו (בתור אחד שכן הגיע) החומר מוצג במצגות שלא מובנות בעליל, המרצים לא מובנים, והספר באנגלית שמצוין בסילבוס לא ממש תואם את החומר הנלמד. ככה שאנחנו די בבעיה. לדעתי, הכי טוב יהיה ללמוד את התרגילים והתרגולים ולהבין על פיהם את החומר. (יש לך את המצגות תרגולים של ג'וזף בהיילרן) שיהיה לנו בהצלחה :)

berta84

New member
ההרצאות לא אפקטיביות בעליל

אתם נדחסים 200 איש לפחות אצל מרצה אחד שהוא אמנם תותח אבל כושר התפקוד שלו גם כן מוגבל עד לרעש מסוים התרגולים לפחות עוזרים?

העניין הוא שלהרצאות של מאקרו (לפחות של בנטל)

כמעט ולא מגיעים כי פשוט לא מבינים מה הוא רוצה.. הוא גולש לתיאוריות כלכליות וחומר תיאורטי. התרגולים עוד מאפשרים איכשהו להבין את החומר..

IdanXP

New member
../images/Emo45.gif עם דגש על איכשהו. אני עדיין לא סגור

על מה בדיוק לומדים בקורס הזה. בנתיים זה היה שילוב של מיקרו א' עם קצת מאקרו א'.

אליהו ד

New member
אני בעד הספר באנגלית , אבל כמו כל

הספרים האמריקאים הוא לא "נוסק לגבהים" שבנטל רוצה , למשל בעניין ההוכחות המתמטיות . לי הוא מאוד עזר להבין את היסודות של הקורס , ואת שאר הדברים אפשר לפתח לבד .

berta84

New member
האמת היא שבנטל בכלל לא מרצה רע

בזמני הוא לימד מאקרו א'(אז מאקרו א' וב' היו הפוכים ונראה לי שהחומר גם קצת השתנה בנוסף), אמנם לא הגעתי לכל ההרצאות מטעמי עצלנות אבל הוא מרצה די טוב אפשר לומר, והתרגולים בהחלט משלימים את ההרצאות שלו מבחינה מתמטית ומה לעשות, במאקרו יש תיאוריה בסיסית שצריך לדעת בשביל להבין בכלכלה ככה שהוא יודע מה הוא עושה אבל 8 בבוקר ביום ראשון...אני יכולה לגמרי להבין אותך...אני עצמי לא מהמשכימים קום המלצתי היא שתיקח את המצגות מהאתר ותצלם הרצאות ממישהו ותראה גם ההרצאות המוקלטות...זה עדיף מכלום וגם אם לא רואים את הלוח יש לך את החומר כתוב וכמובן התרגולים

למעלה