מארבע יוצאת אחת.

DocToBe

New member
מארבע יוצאת אחת.

שלום לכל חברי הפורום. אני מניח שזו לא הפעם הראשונה שהשאלה הזו נשאלת פה, אך אני מעלה אותה לדיון משום שאני מתחבט בה כבר הרבה זמן, והייתי מעוניין לשמוע את דעתכם: בהנחה שהתקבלתם ללימודי רפואה בכל ארבעת האוניברסיטאות, באיזו הייתם בוחרים ללמוד? אשמח אם התשובה תכלול את רשימת ה"בעד" וה"נגד", שיקולים כאלו ואחרים שעל-פיהם הייתם מגיעים להחלטה, וכמובן - את החלטתכם. אציין, שאני גר באיזור ת"א, וההתלבטות העיקרית שלי היא בין האוניברסיטה העברית לאוניברסיטת ת"א (נרשמתי גם לאחרות אך בעיקר ע"מ שישמשו אלטרנטיבה במידה ואדחה בשתי הנ"ל). השיקולים בעד האוניברסיטה העברית הם: רמה אקדמית, מקצועיות וירידה לפרטים הקטנים ביותר, מימון (לא חסר שם כסף, בניגוד לת"א), שאיפה למצויינות ופדנטיות, דגש על מחקר, יוקרת המוסד וביה"ח "הדסה", משמעויות היותי בוגר "הדסה" בעתיד כשאחפש מקום להתמחות בו (כיתרון), מגורים מחוץ לבית שיאפשרו לי להנות מאווירה סטודנטיאלית. נגד: מעט מרתיעה אותי המחשבה על 7 שנות מגורים בבירה, באיזור שאיני מכיר ושודאי אצטרך להסתגל אליו, ריחוק מהמשפחה והחברים, חיים עצמאיים - על כל המשמעויות המתלוות לכך בחיי היומיום. השיקולים בעד אוניברסיטת ת"א הם: מגורים (לפחות זמנית) בבית - על כל משמעויות הנוחות המתלוות לכך, קירבה למשפחה ולחברים - ולכן אופציה לתמיכה ברגעי המשבר (שודאי יבואו בשלב כזה או אחר), הישארות באיזור המרכז (אותו אני מכיר ואוהב, ואליו אני רגיל), אופציות רחבות יותר לסטאז' ולהתמחות (בשל ריבוי בתיה"ח המסונפים אליה). נגד: רמה אקדמית נחותה יותר, שמועות על בעיות תקציביות המשפיעות (במישרין או בעקיפין) על איכות הלימוד (לרבות מעבדות, שעות מתרגלים, ספרייה וכו'), שירותי העזר ורווחת הסטודנטים, אין אווירה סטודנטיאלית - בסוף היום הולכים איש-איש לביתו. ודאי יש עוד הרבה שיקולים - לכאן ולכאן, אך את זה אני משאיר לכם (אם היתה לכם הסבלנות לקרוא עד כאן...). תודה.

עפ"י הרשימה שלך הבחירה ברורה, לא?

(ואני מדגיש, הרשימה שלך). לך עם מה שאתה מרגיש, אף אחד לא יוכל להגיד לך במה לבחור, הייעוצים האלה לא שווים הרבה, בסוף ממילא תעשה את מה שנוח לך.

היה דיון בדיוק בנושא הזה

לפני שבועיים בערך, כדאי לעשות חיפוש בפורום. באופן כללי, אני במקומך הייתי הולכת עם תחושת הבטן שלי. בקר בשתי הפקולטות בשבועות הקרובים (לפני שנגמר הסמסטר), תסתובב שם קצת ותראה איפה אתה מרגיש הכי טוב. אפילו תיכנס לכמה הרצאות כדי להיכנס עוד יותר לאווירה. אולי אנשים מהפורום אפילו יסכימו לעשות לך סיור מודרך בפקולטה. זו לדעתי הדרך הטובה ביותר להחליט, לראות בעצמך לאן אתה נכנס ולהחליט אם זה מתאים לך או לא.

natalysh

New member
חלק מהשיקולים שלך חסרי שחר.

כמו היתרון של איפה אתה לומד בהתמחות (אין קשר), וסטאז' והתמחות ובתי חולים מסונפים (שוב, אין קשר). ובכלל, אתה קובע בנחרצות רבה דברים שבמידה רבה הם סובייקטיביים. איך קבעת באופן נחרץ כל כך שאין אווירה סטודנטיאלית בת"א?

סטאז' אתה לא נשלח על פי קרבה

אתה יכול להישלח אפילו לצפת כשלמדת בבאר שבע. והתמחות כנ"ל.

אופציית סטאז'

תשובה לשאלתך אין לי אך לגבי הסטאז' אתה טועה מאחר ולסטאז' יש הגרלה של הלומדים רפואה בכל הארץ ואז מקבלים את בית החולים שהגרלת כך שזה לא משנה היכן אתה לומד.

DocToBe

New member
חבר'ה, בואו נעשה קצת סדר.

ראשית, תודה לכל העונים. ברור לי לגמרי שחלק מהדברים שציינתי בהודעתי המקורית הם סובייקטיביים. ברור, הרי אלו הדברים שעל-פיהם אני מנסה להגיע להחלטה. אולם, זוהי בדיוק הסיבה שהעליתי את השאלה הזו כאן, בפורום בו כולם מתחבטים בשאלה הזו ברמה כזו או אחרת - כדי שמי שחושב (או יודע) שחלק מהטיעונים שהעליתי שגויים (כגון "אין אווירה סטודנטיאלית בת"א") יתקן את הטעות, ו/או יציע נקודות מבט נוספות. ברור, שהשאלה נשאלה בהנחה שהתקבלנו לכל ארבעת האוניברסיטאות, וגם ציינתי זו בתשובתי המקורית. אז במקום לקבל תגובות ביקורתיות מהסוג של "הטיעונים שלך חסרי שחר", או "קודם תתקבל, אח"כ תתלבט", אשמח אם תוכלו לענות על שאלתי מנקודת המבט שלכם . ואני מעתיק שוב את החלק מהוגעתי המקורית: "אשמח אם התשובה תכלול את רשימת ה"בעד" וה"נגד", שיקולים כאלו ואחרים שעל-פיהם הייתם מגיעים להחלטה, וכמובן - את החלטתכם." מקווה לעזרה פוריה יותר.

nightriders

New member
אם אתה מודה בסובייקטיביות

אז זה לא משנה כל כך מה יענו לך, כי אתה "משוחד" בנקודת המבט שלך. אחד יענה לך לכיוון אחד, השני לכיוון אחר וזה יתקזז. ומן הסתם יהיה לך קל יותר להתחבר למי שעונה תשובה שתואמת את מחשבתך הסוביקטיבית. ובאמת שהנושא נידוש מספיק. כמו שנאמר לפני שבועיים או שלושה היה דיון בזה, אתה מוזמן להסתכל בו אם זה כל כך מעניין אותך. יש לזה פשוט נטייה להוביל לויכוחים מיותרים ולכן אין סיבה לחזור לזה שוב. חג שמח

טכניון

יש הרבה דגש על מחקר. אווירה חברתית מלאכותית, והולכת ונעשית לא קיימת ככל שאחוז בני דודינו בשנה עולה, כי למגזר יש חיים משלו. מעונו רק לרפואנים, אבל לא הכי קרובים לפקולטה. הרבה מאד מקצועות מיותרים נלמדים כאן והודות לכך מערכות רק בשנה ד'-->עומס גדול בשנה ד' ואילך. תרמתי את חלקי.

מדכא?

חס וחלילה, יש לנו הרבה מרצים שצוחקים עלינו במבחנים, קפיטריה אחת בפקולטה שמרשה לעמצה לעשות דברים לא כשרים במיוחד באוכל, וכיסאות מחורבנים אחד אחד בכל האולמות. חוץ מזה הכל פנאן

morancho1

New member
אמאלה../images/Emo5.gif

זה מזכיר לי את תנאי הקורס חובשות בצבא.. אז מה אתה אומר, לשנות את סדר העדפה שלי שכרגע הוא ת"א-ב"ש-טכניון-ירושלים?

kontsy

New member
עוד מוקדם...

תראי לאן תתקבלי ואז תעשי סיור בפקולטות :)

morancho1

New member
אני כמובן צחקתי..:)

יש אנשים שבוחרים פקולטות לפי זוטות, ואני חיקיתי אותם:) "כסאות שמתפרקים? לא אני לא אהיה מסוגלת ללמוד במקום כזה, איכס"

תשמעי לקטר זה תמיד נחמד

יש לנו אולם אחד עם כסאות מרופדים, אבל משום מה הבית ספר לאחיות כל הזמן לומד שם, ואילו הרפואנים, שזאת הפקולטה שלנו סך הכל, נאלצים להסתפק במקומות ישיבה על הפנים.

lernery

New member
בא נגיד שלפחות אתה רואה את הבחורות

של סיעוד. אצלנו לאף אחד אין מושג איפה הן מסתובבות ואיך לעזאזל תופסים שם כמה דגיגות

lernery

New member
מה רע?

"יש הרבה דגים בים" נראה לי כינוי לא פוגעני בכלל..

למעלה