מארחת להדלקת נרות - יש רעיונות?

ימימה

New member
מארחת להדלקת נרות - יש רעיונות?

מחרתיים בערב המשפוחה מגיעה להדלקת נרות. אכין סופגניות כאלה או אחרות (עוד לא בחרתי מתכון) ומכיוון שנגלוש לסוג של ארוחת ערב קלה, צריך גם אוכל. לא ארוחה גדולה שיושבים ממש אלא משהו קל ורצוי שלא צריך לעמוד בשבילו שעות (שאין לי) במטבח. אז יהיו ירקות חתוכים ואולי גם נקנה כמה סלטים/ממרחים ולחם טוב, אבל מה עוד אפשר ליד? אולי לביבות אפויות (כי לטגן אני כבר מטגנת סופגניות) - יש רעיונות מנצחים למשהו שיעבוד בטוח? ומה עוד ליד? אנא, המוח שלי יבש, תנו רעיונות!
 

ladybug6

New member
לא הייתי מוותרת על לביבות תפו"א מטוגנות

פשוט כי זה כל כך טעים שאם יש משהו ששווה את הקלוריות והצרבת - זה זה!
אבל אם את רוצה, יש לי בבלוג מתכון לביבות סלק אפויות מאוד פופולריות, ואפשר גם להכין מראש ולחמם, מוזמנת לבדוק. מציעה לך גם להכין סוג נוסף של לביבות, אולי בטטה - אותן אפשר גם לאפות. יש לי בבלוג מתכון ללביבות בטטה וכרובית שאמנם טיגנתי אבל אפשר גם לאפות.
בנוסף אפשר להכין טבולה עם גרגרי רימון, סלט ירוק, סלט גזר ופקאן סיני, סלט תפוחי אדמה במיונז טבעוני.
אם בא לך עוד משהו אכיל שהוא לא סלט, אני הייתי הולכת על צלחת גדולה של אנטיפסטי.
אפשר גם פטריות ממולאות (אני אוהבת למלא ברגליים של הפטריות - קצוצות, פירורי לחם, פטרוזיליה, צנוברים, מלח ושמן זית. יוצא מעולה).
אפשר גם פוקאצ'ה טובה + כמה ממרחים.
 

ימימה

New member
אם אעשה לביבות מטוגנות

כולם יצעקו עלי שזה יותר מדי שמן... (יחד עם הסופגניות)
לביבות בטטה וכרובית נשמע מעולה וגם סלט טבולה קונה אותי בקלות...
תודה על כל הרעיונות
 

ladybug6

New member
זה חנוכה.. אם לא עכשיו, אז מתי?!


בכל מקרה גם פטריות ממולאות זה שוס רציני, כי זה מאוד טעים ומרשים ביחס לזמן ההכנה המצחיק. וזה נחמד לאירוח קל כי נוח לקחת ביד ולאכול.
 

ימימה

New member
שאלת פטריות


אפשר להכין מראש (באותו היום) ורק לחמם לפני ההגשה, או שזה יוצא סמרטוטי? ובכלל - אם תוכלי לפרט יותר לגבי המתכון - אשמח...
 

ladybug6

New member
מתכון מפורט


http://tivonim-blog.co.il/פטריות-ממולאות/

חשוב להכניס לתנור ממש לפני ההגשה, אחרת זה נהיה סמרטוטי כמו שאמרת.
אפשר מראש לנקות את הפטריות, לקצוץ את הרגליים ולהכין את תערובת המילוי, למלא ולשמור במקרר עד למחרת. ואז רק להכניס לתנור לפני ההגשה.
 
מרק קטניות

מלא גם בירוקים, עגבניות ושום- זה פיצוץ, מכניסים הכל לסיר , אם יש לחץ אז בכלל אבל גם ברגיל, אחרי השריה הכל מתבשל ברבע הזמן.

מרק חנוכה מהמם

חוצמזה לביבות אפויות אפשר להכין מכל דבר- טופו ואגוזים, בטטה ותפוח אדמה, קישואים ובטטה, תפוחי אדמה ןבצל, גזר ושבבי תפוחי אדמה, גבינת סויה ועשבי תיבול, עדשים ובורגול...

אפשר להניח על השולחן טחינה ביתית ירוקה, ממרח פלפלים קלויים, טפנד זיתים,,עגבניות מיובשות וכל אלה ילכו מצויין גם עם הלביבות
 

ימימה

New member
אז ככה:

תודה על ההתעניינות

היה מרק עדשים עם כל מיני ירקות בפנים - יצא מעולה!
פטריות ממולאות של החיפושית - נפלא!
לביבות כרובית ובטטה - נחמדות מאד
שתי ככרות לחם שיפון שאפיתי בבית, אחת עם אגוזים השניה עם גרעינים
ממרחים (קנויים) מסוגים שונים
בורקס קנויים - לא טבעוני , אמא שלי הביאה....
טבולה עם רימונים
סלט ירוק
סלט ירקות
היה ממש נחמד והתגובות היו מצוינות
 
למעלה