מארק קיובן - MMA

Vizmo

New member
מארק קיובן - MMA

איכשהו נתקלתי בכמה לינקים וכתבות על זה שמארק קיובן (הבעלים המליארדר של הקאובויז)
מעוניין להכנס לMMA ולהקים ליגה מתחרה לUFC. הכתבות הן מ2007-2010..

למישהו יש מושג אם זה מתקדם או בכלל רעיון שקיים עדיין וכו'.

הבן אדם נחשב לגאון פיננסי ואחד שיודע לפתח ולנהל עסק ברמה הכי גבוהה.
אם הוא באמת רציני ובאמת יש תכנון כזה אז אנחנו יכולים רק להרוויח.

BeniTaz

New member
הלוואי.. זה יעשה רק טוב

לספורט ולאוהדים. אבל כנראה שזה לא יקרה.. צריך להיות מישהו שלא מתכוון לעשות מזה רווח כי א. כנראה שהוא לא יראה רווח בשנים הראשונות, בטח לא מול ה-UFC.. ההיפך, רק הפסדים. וב. ה-UFC ינסו לקנות את הארגון.. ככה שכלכלית זה מהלך נכון עבורו למכור.. אבל לא לשם כך אמור הארגון להיות מוקם הרי. אני מדבר במינימום על ארגון רציני שינסה לדגדג את ה-UFC. במצב כזה.. אני לא רואה שום סיכוי שיקום ארגון כזה.

מבחינת רצונות מצד אחד אני הייתי רוצה לראות מתחרה רציני שיעשה קצת רעש בתחום ויגדיל ריבוי קרבות ואירועים איכותיים, למרות האירועים המקבילים שה-UFC יגרמו בכוונה לשני הארגונים (כמו בזמנו עם אפליקשיין). מצד שני השאיפה זה לארגון אחד גדול וחזק שירכיב את הלוחמים הכי חזקים שיילחמו אחד מול השני. זה דיי מבטל את החלום הזה. ה-UFC לא ממש נמצאים שם היום.. כלכלית כן, הם מונופול.. ספורטיבית הם רחוקים ובגלל זה אני מקווה לתחייה של פרייד.

Vizmo

New member
תשובה :)

לא חסר אנשי עסקים בעולם שהשקיעו בעסק שנראה ככושל או כאחד שלא יכול לעמוד בתחרות והרימו אותו לרמות הכי גבוהות. הUFC הוא דוגמה בפני עצמו.
א. קיובן הוא לא סתם ילד עשיר, מדובר על איש עסקים עם קבלות שיודע בדיוק לאן הוא נכנס.
ב. רווח - בשנים הראשונות אולי לא, אבל אולי אחריי לא כל כך הרבה זמן דווקא כן. הכל קשור לניהול נכון מה שכולל חשיפה, איכות מוצר וכו'.
לפי מה שקראתי הרעיון היה לאחד מספר ארגונים קטנים בוגאס ולהתחיל משם. בנוסף, הוא אמר שמודל הUFC הוא מוצלח אך יכול להתאים רק לכמות מוגבלת של לוחמים, כאשר אצלו יש תוכנית יותר גדולה מזה.
אני לא יודע מה, אבל שוב, כל עוד אתה מביא גישה חדשה אתה יכול להצליח, אפילו אם המוצר כבר קיים. ובתאכלס אנחנו רואים שיש המון לוחמים אלמוניים שהשיטה הנוכחית לא עובדת כל כך בשבילם.

ג. לקיובן יש ערוץ משלו. מה שאומר שמהרגע שהוא מרגיש שהוא מוכן הוא מוציא את המוצר לשוק.

ד. זה בכלל לא חייב להיות הוא ספציפית. יש לך משקיעים מקאטר שנכנסים לכל חור אפשרי. הודו, סין, רוסיה... מדינות עם מליארדרים שכל מה שהם רוצים זה להיות מערביים ופופולריים. כל אחד מהם יכול להקים אימפריה. ואנחנו יכולים לראות את זה בכדורגל (צ'לסי, מנצ'סטר סיטי, פריז סינט ז'רמן).

השליטה של הUFC היא חזקה אבל אני ממש לא חושב שמדובר פה על איזו כספת שרק להם יש את המפתח. בעולם של 7 מיליארד איש, יש מספיק טאלנט ומספיק מדינות שהUFC עדיין לא הגיעו אליהם. שלא נדבר על אפילו התמודדות ראויה רק בארה"ב.

BeniTaz

New member
זה לא כזה פשוט כמו שאתה זורק את זה

אני איתך באותו חלום אבל עסק כמו MMA זה עסק כושל.. בשביל להצליח בזה צריך כל כך הרבה מזל ויכולת ניהול והסיכוי להצליח מול ארגון כמו ה-UFC הופך את העניין לכמעט בלתי אפשרי עוד יותר. בגלל זה אני אומר שאם יבוא משקיע.. הוא צריך להוריד את המילה "רווח" מהלקסיקון. כמעט מה שביורן רבני עושה עם בלטור.

עובדה.. תראה כמה ארגונים קמו כדי להתחרות ב-UFC ונפלו כמו זבובים.. הם היו אנשי עסקים נפלאים ומבינים ב-MMA וניסו גם לעשות הרבה דברים בצורה יצירתית. בודוג, IFL, אפליקשיין, אליט XC, סטרייקפורס (טרם המכירה כמובן), סנגוקו, דרים ועוד.. זה לא סתם קורה כנראה.

UFC היום זה מונופול.. הם שם נרדף ל-MMA. הם במצב שהם יכולים מבחינת רמה להרים אירוע גרוע ולהצליח בגדול (ריווחית) מול ארגון שירים אירוע ענק, מפוצץ שמות ולהפסיד בגדול. ל-UFC יש תשתיות של שנים.. שכמעט אף מתחרה לא תצליח ליצור או להגיע לרמה כזאת.. ואם כן זה תלו ב-2 דברים: א. ה-UFC צריכים לקרוס (זה לא יקרה.. האחים פרטיטה מדורגים 30 בעולם בעשירי התבל). ב. הניהול צריך להיות מקצועי ומדויק עם הרבה מזל.

ה-UFC הצליחו להרוויח אחרי שכמעט פשטו רגל בתקופה שבה לא היו מתחרות. מה שבעצם שם אותם על המפה זה רעיון TUF.. בתחילת עידן הריאלטי. היום אני כמעט לא רואה סיכוי שתוכל לקום מתחרה ולפרוח לצד ה-UFC.. לא קיים, מלבד העובדה שה-UFC ידאגו לשבור אותה בכל דרך, מרבית הצופים מקבלים את "המנה הבטוחה" שלהם ב-UFC. תאר לך עכשיו ארגון MMA גדול שקם.. איזה קרבות ואיזה אירוע יפיק? הכי הרבה שהוא יכול זה טים סילביה נגד אנדריי ארלובסקי.. אהה בעצם זה היה שבוע שעבר ואף אחד לא שמע על זה. אין בחוץ יותר מידי שמות שיילחמו ויביאו קהל..

צריך גם לשפוך מליונים כדי להביא לוחמים גדולים שנמצאים ב-UFC על אירוע שאולי ימכור 200,000 קניות (אני מתכוון לוחמים ברמה של פן, פורסט גריפין), וגם לפתח עשרות כשרונות שיישארו בארגון במשך שנים. בנוסף היום לוחמים יודעים שאין להם מקום אחר לחפש חוץ מה-UFC, זה הארגון היציב היחיד.. מה יש להם לחפש באיזה ארגון שעתידו לא ברור ולשרוף לעצמם את הגשר עם ה-UFC? היום לא רואים לוחמים שעוזבים את ה-UFC אם הם לא נחתכים זמנית. ה-UFC יודעים לצ'פר גם כלכלית וגם נחשבים לפיסגה בספורט. מה יש ללוחם להמר על הקריירה שלו עם אפיזודה חולפת? אלא אם כן יציעו לו פי כמה ממה שמציעים ב-UFC ואז אולי זה ישתלם.

בקיצור.. לעסק כזה אין סיכוי להרוויח, בטח לא בעשור הראשון לקיומו. אם יש איש עסקים שבא לו ככה לשפוך איזה מליארד דולר מיותרים בשביל הבייבי שלו אז נקווה שכן. במקרה הטוב אנחנו נראה אירוע אחד.. שניים גג, המשקיע יבין לאן הוא נכנס ואנחנו ניפרד ממנו עד שיגיע ה-"אפליקשיין" הבא..

מרקו בי

New member
הפרייד לא קם לתחיה אבל יש משהו שמזכיר

בארגון שנקרא one fc, סה"כ האירועים והחוקים מזכרים במעט את הפרייד, רק חסר לוחמים בעלי שם, והפקות נוצצות יותר.

danielmo1

New member
מה שצריך זה

העלמת עין של הועדה ואז תראה איך תוך שנה שנתיים יש לך 20-30 כוכבים חדשים שנותנים נוקאווטים ומקבלים כאלה, ונלחמים 3 פעמים בשנה וכולם נראים כמו קווין רנדלמן בשיא שלו.

בפועל הייתה אווירה שונה בפרייד, אווירה של חציית קווים, בלי חוקים, תקופה יפה שלא תחזור במיוחד לא בהתפתחות של הספורט היום

bret24

New member
אני חושב שאם מישהו היה לוקח את המותג

פרייד ומחיה אותו מחדש בצורה נכונה היה לו סיכוי טוב להצליח, הבעיה שגם הזכויות של פרייד שייכות לUFC שלא עושה עם זה כלום.

AmitNHB

New member
גאון פיננסי

שמע, קיובן, כבודו במקומו מונח, הלוואי עליי עשירית מהכסף שיש לו ובכלל אחלה גבר אבל הבן אדם עשה את הכסף שלו בזכות יאהו שקנו ממנו את broadcom ב 6 מיליארד דולר והיום והיום broadcom שווה פלוס מינוס 0 מיליארד דולר. אני יודע שהיו לו עוד מספר השקעות כמו ב HDnet, איזו תכנית טלויזיה דומה לזו של דונאלד טראמפ וכמובן הרכישה של הדאלאס מאבריקס אבל עד כמה שאני יודע אף אחת מיהן לא מצדיקה את התואר של "גאון פיננסי" .כמובן, שהיתי מתחלף איתו בכייף, אל תבין אותי לא נכון. אני רק אומר, אל תשלה את עצמך שמדובר באיזה קוסם שיכול להפוך חול לזהב, ובכלל קוסמים קיימים בעיקר באגדות
נידמה שמה שאתה מדבר עליו זה כמה אירועי MMA שהופקו ע"י HDnet שנקראו HDnet fights לפני כמה שנים והייתה גם תכנית טלויזיה חדשותית על MMA ברשת ההיא שנקראה Inside MMA - לא זה ולא זו ולא כל הרשת זכו להצלחה מסחררת, עד כמה שידוע לי.

למעלה