מאתמול גם אנחנו בהריון בסיכון....

ק ש מ י ר

New member
מאתמול גם אנחנו בהריון בסיכון....

באתי לכתוב וקצת לפרוק....כרגע אני מאוד בלחץ ומקווה לבשורות טובות ולצערי עד הבשורות הטובות צריך לחכות ואין לי מושג איך אפשר להעביר שלושה שבועות במתח שכזה (למרות שאני מנסה להיות אופטימית וזה לא ממש עובד). בסקירה מוקדמת שעשיתי לפני שבועיים נתגלו שני ממצאים - תוספת של אצבע שישית בזרת בכף היד (שמסתבר שזה די שכיח 1:500, אבל מי מצפה לכזה ממצא...) ומעט נוזל מסביב ללב. בסקירה ההתייחסות לאצבע היתה שרוב הסיכויים שאין שום בעיה ורק נצטרך לעבור ניתוח לאחר הלידה אבל כמובן מומלץ ייעוץ גנטי ויש גם אפשרות שבמהלך ההריון האצבע "תנשור" מה שנקרא - כריתה עצמית שהגוף מבצע.... לגבי הנוזל מסביב ללב נאמר לנו שבשלב כזה של גיל העובר זה ממצא נורמלי ודי שכיח ואין לנו מה להיות מוטרדים זה רק מצריך כמובן בדיקה בסקירה המאוחרת לוודא שהנוזל נספג ולרוב זה אכן נספג. אתמול הלכנו לייעוץ הגנטי ודי חשכו עיננו.....היועצת הסבירה שאם הממצא היה אך ורק אצבע (ובגלל שזה בזרת זה פחות בעייתי לעומת אצבע נוספת בבוהן) אז לא היתה בעיה והיינו נשלחים לדרכינו כלעומת שבאנו כי שאר הסקירה היתה תקינה לחלוטין. בגלל שהשילוב הוא גם עם ממצא חריג בלב זו בעיה....יש תסמונת קשה (שאין לי מושג איך היא נקראת) שהסימנים שלה זה בעיות בלב ואצבע נוספת אבל בבוהן, לא בזרת...ונכון שאצלנו זה בזרת, אבל עדיין זו בעיה ויש חשש לתסמונת. את התסמונת הזו אין דרך לגלות לפני ההריון (לא מי שפיר ולא שום דרך אחרת) אלא רק להניח על-פי הממצאים....לסיכומו של ענין - יש לנו תור לאקו לב בעוד 3 שבועות בדיוק. אם הכל תקין והנוזל נספג אז ירד החשש לתסמונת כי הלב יצא מהמשווואה. אם האקו לב לא ייצא תקין נצטרך כנראה לעבור הפסקת הריון
האמת שאין לי מושג עדיין איך לעכל את כל ה"בשורות", אני מנסה לחשוב חיובי ולקוות שזה צירוף מקרים אומלל (בכל זאת מדובר על אצבע במיקום שונה והנוזל מסביב ללב הוסבר לי שלרוב זה מסתדר והובהר לי על-ידי כמה מומחים שכשהאצבע היא זרת זה לא בעייתי, כשהיא בבוהן זו בעיה ויש בד"כ מומים נוספים) אבל עדיין כרגע רואה רק את הגרוע מכל ומלאה בחששות. אני מרגישה מרגע שהסתיים אתמול הייעוץ כאילו כל האנרגיות יצאו לי מהגוף ומן תחושה של עייפות בלתי מוסברת. לא יודעת איך אפשר לחכות שלושה שבועות למרות שאין ממש ברירה. זהו - רק רציתי לפרוק קצת לילך

efrati30

New member
שלום לילך,

אז לגבי האצבע ה"נוספת", אחותי ילדה בת שגם לה אמרו זאת במהלך ההריון, וכשנולדה , ה"אצבע" כפי שקראו לזה , גם בזרת, בכף היד, זה כמו "תוללה" קטנטנה-זה נחשב כביכול אצבע נוספת ובגיל שנתיים הורידו לה זאת .(אסטתיקה). לגבי הנוזל סביב הלב איני יודעת, מקווה שיעזרו לך בהמשך... בכל אופן מקווה שזה כלום ושיעבור בשלום
אפרת

כל כך קשה התקופה הזו

של ההמתנה, עם האי-וודאויות שיש בה, כשכל מה שאת יכולה לעשות זה לרקום תסריטים ותרשימי זרימה על מה קורה אם... ואז... ואולי... ומרימה את הראש רק כדי לגלות שעברה רק שעה מהנצח שעוד יש לפנייך עד הבדיקה שתקבע איך יראו שארית חייך. כל כך צר לי שאת חווה את הסיוט הזה. אני לא יכולה להביע דיעה לגבי התסמונת שבה מדובר, כי אני לא מבינה בזה (אני בטוחה שלאש"פ שותפתי יהיו דברים מחכימים לומר), רק להצטרף בכל לבי לתקווה שלך שתוצאות האקו יהיו תקינות ושתוכלו לנשום לרווחה. בינתיים שולחת לך
חזק. עתליה

אפשר לספר לך סיפור אמיתי?

בת דודה שלי נולדה לפני 29 שנים עם זרת שישית בכל יד. בגיל 24 בערך,היא ילדה מבחירה את בנה בכורה,עם מום לב קשה מאוד, היא נסעה במיוחד ללדת בבלינסון והליד הועבר לשניידר,עבר ניתוח לב מסובך מאוד בגיל כמה ימים ואחד נוסף בגיל שנה וחצי. היום הוא שובב גדול ובריא ככל הידוע לי. לאחר לידת בנה השני....התגלה אצלה מום בלב,שהצריך ניתוח לב פתוח בגיל 26....... ז"א שאם היה US לפני 29+ שנים,היו מוצאים זרת שישית ומום בלב,לאישה עם אינטליגנציה גבוהה,ובריאה פחות או יותר. לא יודעת מה בדיוק ניסיתי להסביר,אבל בת הדודה שלי כבר אמא גם לתינוקת חמודה נוספת,בריאה ומאושרת.

נוזל פריקרדיאלי הוא אכן לא נדיר בגיל הריון

כזה. גם לנו היה וזה אכן נספג. האם את מתכוונת לעשות דיקור מי שפיר? (אני עשיתי בשל השילוב של נוזל פריקרדיאלי עם שקיפות עורפית שנחשבה תקינה אך לא מזהירה). לטעמי, סיכוי גבוה מאוד שהנוזל יספג. השבועות הללו לא יהיו קלים, אבל יום אחר יום הם יעברו. ברוכה הבאה, מקווה שנוכל לעזור לך להעביר את הזמן.

ק ש מ י ר

New member
תודה לכן על התגובות ../images/Emo140.gif

הסיפורים והאינפורמציה תורמים לי רבות ואני שואבת מהם המון. ככל שהזמן עובר ואנחנו מעכלים יותר את הנושא ודשים יותר בפרטים אנחנו מצליחים לחשוב על הכל בצורה הגיונית ושכלתנית יותר ולהסתכל בצורה חיובית ואופטימית על כל הנושא. (רק הזמן עדיין לא עובר מהר
) לגבי מי השפיר - זו בערך הבדיקה היחידה שנאמר לנו שכרגע אין צורך לעשות. השקיפות עורפית יצאה טובה (צריך רק לחכות לחלבון העוברי) ושאר הסקירה המוקדמת יצאה תקינה ולכן נאמר לנו שאין לנו צורך (היועצת טענה שלתסמונת דאון אין אף פעם אצבע נוספת ולשאר התסמונות שבודקים במי השפיר לנו אין סיבה לעבור בגלל שאר הממצאים אצלנו) מה שכן את הסקירה המאוחרת המכוונת שהיינו אמורים לעבור בשבוע 22 נאמר לנו להקדים לשבוע 20 כדי שאם חלילה יתגלו דברים חדשים (בתקווה שהכל יהיה תקין - גילו אצלנו מספיק הפתעות...) נוכל להספיק לעבור מי שפיר באותו שבוע. תודה שוב
לילך

../images/Emo4.gif לא בטוחה לגבי זה

מבנה כפות ידיים שאינו תקין הוא במתאם עם תסמונות כרומוזומליות רבות, שאינן דאון (כמו טריזומיה 13 ו-18). מכיוון שיש כאן ממצא לבבי (גם אם קל וגם אם סביר שיעלם) אישית אני כן הייתי מבצעת דיקור מי שפיר, וגם מבקשת לקחת מסבחנה נוספת לצורך הפקת והקפאת DNA , אם בהמשך יתעורר צורך בביצע בדיקות נוספות. מה היו בדיוק התוצאות בבדיקת השקיפות העורפית? (במ"מ) בכל אופן, אם אתם לא מתכוונים לבצע דיקור, אכן חשוב מאוד להקדים את הסקירה לשבוע 20, ולבצע אצל רופא מעולה.

ק ש מ י ר

New member
../images/Emo20.gif

השקיפות יצאה 0.8 מ"מ. בהחלט הסקירה תתבצע בשבוע ה-20, כרגע אצל ד"ר סילבר אבל בנוסף נלך אחרי האקו נלך לעוד מומחה. אחרי כל הבדיקות הללו נחליט אם מבצעים מי שפיר או לא. (האמת שלפ היעוץ הייתי בטוחה שאני יוצאת משם עם המלצה למי שפיר..זו בערך הבדיקה היחידה שלא הומלץ לנו עליה)

שלומית94

New member
קודם קבלי../images/Emo24.gif גדול

אני מבינה את החששות שלך בכל זאת המצב מדאיג אני מודה שגם אני הייתי בלחץ אבל את צריכה להתנחם שמצאו את זה בזמן וידעו לאתר את זה ,זה יותר טוב מאשר הדברים שהיית צריכה להתמודד איתם אחרי הלידה אז אני מאחלת לך שהכל יהיה טוב ובאמת הכל יסתדר תהי חזקה ותמיד את יכולה לקבל תמיכה מהבנות פה

yrd

New member
קודם כל - שולחת לך ../images/Emo24.gif

דבר שני - ממליצה לך בחום ללכת ליועץ גנטי נוסף לקבלת חוות דעת נוספת. נראה לי שהמתח בשיאו, מבחינתך, ואולי אין לכך סיבה ממשית (אם היועץ הגנטי הנוסף יוריד את מפלס החששות - מה טוב, אם הוא יגיד דברים דומים למה שכבר נאמר לכם - לא הפסדת כלום). זאת בכל אופן דעתי. אמנם לא מכירה את הממצאים עליהם את רושמת, אבל אצלנו בכל הריון יש סיכוי של 1:3 לתסמונת דאון, ונכון שאנחנו יודעים את זה מראש וזה לא נופל עלינו בהפתעה, אבל גם עד קבלת תוצאות בדיקת סיסי השיליה, אנחנו חסרי פעימה. ולמרות הסטטיסטיקה הגרועה שלנו עד עתה זכינו להיות רק בצד הטוב של הסטטיסטיקה, כך שתמיד כדאי לשמור על אופיטימיות ולחשוב חיובי - בייחוד שעפ"י מה שכתוב פה , נראה שעניין הנוזלים בלב הוא לא נדיר כממצא בסקירה הראשונה, ויש סיכוי רב שבסקירה השנייה הכל כבר יהיה מאחורייך. תחזיקי מעמד!!!

ק ש מ י ר

New member
קודם כל ../images/Emo51.gif

ביעוץ עצמו היועצת התייעצה עם יועצת נוספת שהיא מנהלת המכון הגנטי בוולפסון. אנחנו נחכה לאקו לב בתקווה שהכל יהיה בסדר, אם לא - אנחנו בהחלט נלך למומחה אחר בתחום לחוות דעת נוספת.

nushkaa

New member
אני מכירה מישהו שנולד עם 6 אצבעות

ליד הזרת ואחרי הלידה פשוט קשרו לו אותה עם חוט עד שהיא נשרה (נכון, זה נשמע מזעזע) אבל חוץ מזה אין לו שום בעיה והוא בריא לחלוטין (היום הוא בן 30). מאחלת לך שהאקו לב יצא תקין ושתצאו עם ידים מלאות! אמן!

למעלה