מאתמול מחשבי.בתיקון

הדסהש1

New member
מאתמול מחשבי.בתיקון

היום בדיעבד רואה כמה אנו מממוחשבים.טוב שהמציאו את הפלפונים מקווה שהיום יחזור אלי.עוקבת אחר מה שנעשה המדינה.ואנני יודעת לאן אנו נגיע בסוף.יש בעיות שלפתור אותם זאת בעיה של דורות...

יוליקה

Member
מנהל
הדסה, כל כך מבינה אותך

הטבלט שלי, כפי שסיפרתי יש לו חיים משל עצמו,
רק במקרה הוא עושה מה שאני מבקשת....

אני מזמן הייתי צריך להחליף את המחשב

אבל יש לי תוכנות שהיום אף אחד לא יודע איך להסתדר איתן, כמו למשל מעבד התמלילים שאני משתמש בו "קיוטקסט-8" שאם אצטרך להתקין את כל הספריות מחדש, זו תהיה עבודת פרך. אז החלפתי את כל מה שאפשר מסביב, אפילו את לוח האם, ועם היתר אני מסתדר. מה שכן, יש לי 4 דיסקים של 1-2 טרה לגיבוי חומר של עשרות שנים.

זה חשוב, כי הנה הספר "תורת המוקד" שהיא תורת ההפעלה של מוקד המשטרה (700 עמודים) מי שהחליף אותי בתפקיד, אמר שזה לא חשוב, ומחק את התוכנה.....
היום אני יושב וסורק את הדפים בעבודה סזיפית ומתישה אחד אחד, כדי שבכל זאת יישמר החומר על מדיה ולא רק על נייר.

בכלל נושא שימור ההיסטוריה במשטרה כל כך נחות, שכאשר עשיתי מחקר על 100 שנות משטרת מחוז תל אביב, הייתי צריך להתחיל מההתחלה, כיוון שלא שמרו שום דבר מההיסטוריה, לא להאמין, אבל זו עובדה, ואפילו שיש מחלקת היסטוריה במשטרה (אולי הם משמרים את ההיסטוריה של דברי המפכ"ל.....).

קיוטקסט-8

עברתי את כל הגירסאות החל מגירסת 2.5
בגירסה 6 התוכנה הפכה לפעילה תחת חלונות במקום דוס, וגירסה 8 היא האחרונה, כאשר ב-1999 הפסיק קיבוץ דביר לייצר ולתחזק את התוכנה.
מסתבר שזו תוכנה מצויינת שעובדת בלי שום בעיה, פרט לבעיות שביל גייטס מיצר.

כדי שיקנו רק תוכנות הפועלות מול חלונות, אנשים לא שמו לב, אבל מגירסה לגירסה הוא חסם אפשרות לפעילות עם תוכנות מסויימות, במגמה שאי אפשר יהיה להשתמש בשום תוכנה שאינה מיוצרת אצלו.
כבר מחלונות 3.3 היה קשה להפעיל תוכנות דוסיות של גרפיקה, למרות שהוא הבטיח לא לפגוע בהן, ומגירזסת חלונות 3.3.3 כבר לא יכולתי להפעיל את תוכנת גאללרי ונאלתי לעבור לפוטושופ שמחירה היה אז 5000 שקלים, ולמזלי הבן הביא לי גירסה עברית של פוטושופ מהונג קונג במחיר של....70 סנט.

עד היום אם אני מחליף מחשב, אני מוחק את תוכנת ההפעלה שלו וטכנאי מתקין לי את גירסת חלונות XP כיוון שכל הגירסאות הבאות לא מזהות את הקיוטקסט, וגם לגירסה זו הייתי צריך להחליף את כל הפונטים לכאלו של קיוטקסט במקום של חלונות.

הקיוטקסט הרבה יותר ידידותי מוורד למשתמש בעברית, והוא נכשל רק מכיוון שהקיבוצניקים לא יודעים לעסוק במסחר, ופיספסו את ההפצה של התוכנה תחת חלונות, ווורד הופצה בחינם בתחילה בארץ, ואז כבר היה מאוחר לאנשי דביר.

עמיקם10

New member
גם אני התחלתי בQTEXT עברתי לוורד

לא רואה סיבה לשמור במדיה.יש לי עבודות מהלימודים בחוברות וסיפורים מדפיס ושומר בחוברת. 8 מהם פורסמו ברשת.
והעבר מת..כמו למשל זה.

עמיקם10

New member
אולי כאן..אגב איך נכנסו 50 אלף איש למדינה

בלי שאף אחד לא קם.ואף אחד לא התפטר

עמיקם, מפני שאנחנו לא אנגליה

ולא יפן ולא ארצות הברית. אנחנו ישראל הקדושה והנעלה מכולם.

עמיקם10

New member
לפני 4-5 שנים הפליטים התמקמו בערד

ואמרו שהם עובדים במלונות בים המלח.הבנו שהיתה יד מארגנת מאחוריהם. כי היו הסעות למלונות ואז הם מיהרו ונהרו לישראל. רובם מצאו את עצמם איפא שיש עבודה. במרכז- ומתברר שהם עובדים..אחרת ממה הם בכלל שובתים.
בתקשורת עוד לא יודעים כמעט מה נפל עליהם. ובירושלים לא חשבו על 50 אלף. בעתיד הם ישתלבו כמו אחרים. כי אני לא רואה שמעלים אותם על אוטובוסים-מלבד איזור ניצנה..הרי משם הם באו..מעבר לגבול.
וכשהם משווים את תל אביב לארץ מוצאם ..חבל"ז כי אין להם מה להפסיד.

אל תשכח שנייר מתבלה ותופס מקום

שנית, כיוון שהמחקרים שלי ברובם "חיים", משמע, שהם מתעדכנים מעת לעת, אני חייב אותם זמינים.
ספר שיוצא לאור, מתחיל להתיישן מרגע שהודפס, בניגוד לזה, הספרים שלי , אלו המחקריים, מתעדכנים ולא מתיישנים, וזה חשוב מאוד.
שלישית, הכמות העצומה של החומר , לא מאפשרת שימור על נייר, ואם אשמור הכל על נייר, לא אוכל לעדכן וגם לא יהיה מקום בבית.... בשבילי.

למעלה