מאתר הארץ

"לחץ לא יפעל על נתניהו" ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

די, נו, זה כ"כ עצוב שאני מרגישה ממש לא בנוח שאני מתגלגלת מצחוק על הרצפה עכשיו. משפחת שליט לא צריכה להפוך שולחנות ולא צריכה לחסום כבישים. אני מסכימה עם הטוענים שאם תעשה כן זה יזיק לה וישחק ישירות לידיים של הדמגוגים האמוציונאלים ו/או המרושעים (הסיבה שהוספתי "או", כי למשפחות שכולות מותר להיות אמוציונאליות מבלי להיחשב למרושעות, אבל זה לא הופך את הדברים שלהם, כמו את הדברים של המתנגדים לשילומים, ליותר צודקים או בכלל רציונאליים) שטוענים שיש לחשוב על ה"אינטרס הלאומי" כי הרי אם ישוחררו אסירים עם דם על הידיים זה מה שיגרום לפריצת אינתיפאדה שלישית, ושהמשפחה מתעסקת רק באינטרס הפרטי שלה ובהתאם גם כל מי שתומך בהם, וכך עושים דה לגיטימציה למאבק הלאומי למען השבת בנים לגבולם. המחאה של משפחת שליט כמובילת המחאה לא צריכה להיות אלימה וכוחנית כמו של הכתומים, היא צריכה, פשוט מאוד, להיות ממוקדת. גלעד שליט הוא לא במבה אוסם, זה לא עוזר לו להיות מותג. לעשות הפגנות בכל חור אפשרי, חלקן בעלות אופי מגוחך מאוד, מייצר בעיקר אפקט של "שוב גלעד שליט... מסכן, אבל מה אפשר לעשות?". מה שהיה באוהל מחאה לפני שאולמרט סיים את כהונתו הוא הדבר היחיד שיכול להיות אפקטיבי, והדיבורים צריכים להיות על הערכים הלאומיים. כן, לדבר על המחיר. לא בצורה של להפריע למו"מ, ברמה העקרונית. לא להכנס לשאלה של "זרוק מספר בין 220 ל450", אלא לכך שהשבת חייל שבוי קריטית לבטחון הלאומי הרבה יותר מעוד כמה מאות שיסתובבו בעזה. אבל נראה שהם מעדיפים להמנע מלדבר על זה כי כאן יש מחלוקת כואבת (למרות שיש רוב ברור ומובהק של תמיכה ציבורית!), והם רוצים רק תמיכה ואהדה. חבל שעם תמיכה ואהדה גלעד לא יחזור הבייתה, אלא רק עם הכרעות קשות.

קמנצינד

New member
נועה, עכשיו שמתי לב שאת סה"כ בת 24, ועדיין...

אמנם אין לי תואר בשום דבר שדומה למדעי המדינה, אבל נראה לי שאת יכולה ללמד דבר או שניים את פרופ' תמר הרמן, "דיקן לימודים אקדמיים באוניברסיטה הפתוחה ומומחית לתנועות מחאה פוליטיות", ואת ד"ר איתן אלימי מ"המחלקה למדע המדינה באוניברסיטה העברית"...

../images/Emo140.gif

נראה לי שבעיקר אני יכולה ללמד אותם שלא חייבים תמיד להיות פוליטיקלי קורקט, במיוחד אם זה גורם לך להשמע בצורה שלא מחמיאה לך.

יונה1

New member
יש לציין שהכתבה הזו

היתה התחליף האמיתי לרבים מאיתנו לחידת השבת, או לתשבץ ההגיון השבועי. מי מכם ילדים יקרים, יכול לענות לחידה "מה הקשר בין דעתו האמיתית של הכתב על מה שקורה בשטח, כפי שרבים מאיתנו שמעו ממנו במו אוזניהם לבין מה שיצא מתחת ידיו"? האם לעורך המדור פתרונים? האם לפחד של הכתב עצמו לשחוט פרות קדושות?

יונה1

New member
המשך החידון השבועי. והפעם: מצא את ההבדלים

מי אמר בתאריך 25/06/09 לכתב עתון "הארץ": המטה מברך על כל פעילות שנערכת במסגרת המאבק להשבת גלעד, גם אם מדובר בשיר שכתבו למענו ילדי כיתה ד'. "הפעילויות האלה ממנפות רעיון טוב, מעלות את המודעות, גם אם מסתתר אחוריהן פשוט שיעור באזרחות". (התשובה למתקשים: שמשון ליבמן מראשי מטה מצפה הילה) http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1095503.html ומי אמר בתאריך 26/06/09 (יום 1 בלבד לאחר ההצהרה הראשונה) לכתב עתון "הארץ": לדעתו המדינה אשמה בסיטואציה טרגית, שבה צריך להיות אלים ובכיין כדי להחזיר חייל שנשלח על ידה לקרב. לליבמן יש תוכניות: "אני אקרא לציבור להתמקד בראש הממשלה. הוא היעד המרכזי למחאה. כל הפעילות צריכה להתרכז בו: לעמוד מול ביתו, להיצמד אליו בכל מקום, להזכיר לו כל הזמן את גלעד. http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1095644.html הפותרים נכונה, יזכו לשעור הנדסה חינם אצל הפרופ' שציינה כי: "הוא עושה את זה בצורה מהונדסת להפליא, לעומת מחאות אחרות שאני מכירה".

יונה1

New member
ומדוע לעזאזל!!!!!!

תורה שניתן ללמוד ביום 1 - לקחה לראשי המטה שלוש שנים נוראיות וארוכות? מצמרר!!!

למעלה