מאתר הכנסת...

Brendan

New member
הטבות למילומניקים

הועלו שתי הצעות חוק הקשורות להטבות לחיילי מילואים ומשפחותיהם. הראשונה מטעם הממשלה שהעלתה לקריאה ראשונה את מיסוד התשלום לחיילי מילואים ולשאיריהם בשל מוות ואובדן כושר עבודה עקב שירות במילואים. והשניה ע"י נעמי חזן (מרצ) ועוד 25 חכי"ם המקבילה באופן עקרוני להצעת הממשלה. ללא התנגדות הועברו הצעות אלו להכנה לקריאה 2 ו-3 לוועדת חוץ ובטחון. © כל הזכויות שמורות, 2001, מדינת ישראל.

Brendan

New member
מגורים לנכי נפש

התקבל בקריאה שניה ושלישית תיקון (מס´ 61) בחוק התכנון והבניה, לפיו הגדרת שטח למגורים בתכנית מתאר תכלול גם מגורים מוגנים לנכי נפש באישור משרד הבריאות. תמר גוז´נסקי (חד"ש) יזמה את התיקון כדי לקדם את שיקום נכי הנפש במסגרת הקהילה ולמנוע התנגדות שכנים למגוריהם. © כל הזכויות שמורות, 2001, מדינת ישראל.

Brendan

New member
הטבות לנכי המלחמה בנאצים

ללא התנגדות עברה בקר´ 1 הצ"ח פרטית הבאה להעניק הטבות בדיור ובתשלום לתרופות לנכי המלחמה בנאצים (בדומה להנחות וההטבות הניתנות לוותיקי מלחמת העולם ה-2). הנושא הועבר לוע´ העלייה והקליטה להכנה לקר´ 2 ו-3. © כל הזכויות שמורות, 2001, מדינת ישראל.

Brendan

New member
איסור הפלייה

התקבל בקריאה שניה ושלישית תיקון (מס´ 12) בחוק שירות התעסוקה האוסר להפלות מועמד לעבודה גם על רקע מוגבלות פיזית, נפשית או שכלית. התיקון, יזמת אילן גילאון (מרצ) גם מסמיך את שר העבודה והרווחה לקבוע כללים ותכניות לשילוב אנשים עם מוגבלות בענפים המקבלים שירותי כוח אדם משירות התעסוקה. © כל הזכויות שמורות, 2001, מדינת ישראל.

Brendan

New member
לקויי למידה

התקבלה בקריאה 1 הצעת חוק זכויות תלמידים עם לקויי למידה בחינוך הרגיל של תמר גוז´נסקי (חד"ש) וענת מאור (מרצ) שנועד להבטיח בעיקר שירותי אבחון מוקדמים של הליקוי כדי להעניק לתלמיד בזמן את הטיפול הראוי, אחרת הליקוי נהפך לפיגור. בישראל 10%-15% תלמידים עם לקויי למידה. החוק עבר לוועדת החינוך. © כל הזכויות שמורות, 2001, מדינת ישראל.

זהבה נ

New member
אני תקוה שהוא לא יתקע בועדה.

כמו הרבה חוקים שנתקעו שם בגלל סחבת ותקציבים. אם הוא לא יתקע יגיעו פקידי האוצר ונסו לתקוע אותו ולמנוע את התקציב שהוא מצריך על מנת לממשו. "הכל תלוי במגבלות חוק התקציב" כך מופיע היום ביישום חוק חינוך מיוחד, מה מונע את זה להיות מופיע מחוקים חדשים?. שבת שלום. ברנדן, יש לך אולי איזה קישור לנוסח החוק??? אולי אפשר לעדכן כאן את הקישור? תודה, זהבה פורום "זכויות הורים" בתפוז

Brendan

New member
החוק עבר קריאה ראשונה והוא

עדיין לא התקבל. היות וכך, אני מאמין שאין לו רשומות באתר הכנסת אבל אני יבדוק את הנושא. בנתיים מצאתי את זה

זהבה נגבי

באתר הכנסת לא תמיד ניתן למצוא את הפרוטוקולים. בעיתון זמן תל-אביב מיום שישי זה כתבה שלא הועלתה לאינטרנט על וועדות השמה. אנשים מחכים 7 חודשים ויותר לוועדות השמה. בנתיים מסתיימת לה השנה והילדים מפסידים שנת לימודים. ההוצאות הנלוות להורים אדירות. לא לכל הילדים יש 50 אחוזי נכות ומעלה. נכון להיום לאחר השביתה אני חוששת שכל מי שנקבעו לו 49 אחוזים יצא וישנם רבים כאלו, יצאו ממעגל הזכאים לקבל סיוע? תקני אותי אם אני טועה? חומר למחשבה.

Brendan

New member
הצעת חוק 1730

הצעת חוק לזכויות תלמידים בעלי לקויות למידה בחינוך הרגיל לינק כאן

Brendan

New member
הקלות לחרשים.

אושרה עקרונית לקריאה ראשונה הצעת החוק להגדלת מספר שידורי הטלוויזיה לנוחיות החרשים עם כתוביות או עם תרגום לשפת הסימנים. האישור הסופי להצעת מרדכי משעני (גשר) יינתן לאחר ליטוש הנוסח בהתאם להערות שנשמעו בדיון. © כל הזכויות שמורות, 2001, מדינת ישראל.

Brendan

New member
ייצוג כפוי

אושרה לקריאה ראשונה הצעת חוק המחייבת ייצוג של חולה נפש בידי עורך-דין בכל דיון בוועדה פסיכיאטרית על אשפוזו הכפוי של החולה בהוראת רופא מחוזי. הצעת אופיר פינס (עבודה) מרחיבה את המצב הקיים שבו חובת הייצוג בידי עורך דין מוגבלת להוצאת צווי אשפוז בידי בית המשפט. © כל הזכויות שמורות, 2001, מדינת ישראל.

Brendan

New member
נכה וזקן

אושרה לקריאה ראשונה הצעת חוק לפיה קצבת הביטוח הלאומי לנכה לא תקטן בהגיעו לגיל זקנה, והיא לא תוחלף בקצבת הזקנה. אין לפי שעה הסכמה לגבי מועד תחילת החוק, הצעת היו"ר דוד טל (ש"ס) ושאול יהלום (מפד"ל), אם זה במועד פרסומו או למפרע כדרישת הנכים. © כל הזכויות שמורות, 2001, מדינת ישראל.

Brendan

New member
ביטוח לאומי בע"מ

נדונו הפניות הרבות בעניין יחסם של עובדי המוסד לפונים אליו, "יחס של זלזול והתנשאות", כדברי היו"ר סופה לנדבר (עבודה). היא מנתה שורה של טענות ותלונות שהמכנה המשותף לכולן הוא טרטורים, התעמרות וקשיחות לב ביורוקרטיים. "מתייחסים אלינו כפושעים", ציטטה את המתלוננים עו"ד לאה דקל מלשכת עורכי הדין שציינה "רוח חדשה" של המוסד זמזמן נכים לבדיקות חוזרות ללא נימוק והצדקה. נציגי המוסד הכחישו. לנדבר סיכמה במספר דרישות שתעלה לפני מנכ"ל המוסד לשיפור השירות ובעיקר היחס של הפקידים. © כל הזכויות שמורות, 2001, מדינת ישראל.

למעלה