מבאס!

חגית2001

New member
מבאס!

עד לאחרונה הייתי אצל אחד הרופאים ממרפאת אנדומטריוזיס בפרטי
באיזשהו שלב החלטתי לעבור אליו למרפאה הציבורית בתה"ש
היחס שקיבלי היה אנטיפטי וממש מגעיל!הייתי צריכה ממש להתחנן אליו שיבדוק אותי....
חוץ מלהגיד לי שכדאי שאכנס להריון ומהר!לא אמר דבר.
הרגשתי ממש צורך להתנצל שהגעתי....גועל נפש של יחס!

אבל תגידו-באמת זה ככה??עד שאכנס להריון אסבול מכאבים??!!
כל מחזור יותר סיוטי מקודמיו...מתי אני אדע שזה האדום?
כואב לי בזמן מתן שתן וגם....כואב לי הבטן והאגן...וזהו@בעצם-נותר לסבול...

שמיץ1

New member
ממליצה לך בחום להחליף רופא

אין שום סיבה שבעולם שתסבלי מיחס מזלזל ואנטיפטי (אגב, את לא הראשונה שמתלוננת לגבי המרפאה הספציפית הזאת).
לא חושבת שנגזר עלייך לסבול ללא טיפול.

שרוני1ש

New member
וואו...

טוב, אני חייבת לומר שאני די בשוק לקרוא את מה שכתבת, חגית. אני מסתובבת כבר יותר משבוע עם מועקה שכזו בלב, ולא יודעת אם הבעיה היא בי או מה בכלל קורה פה...
הייתי אצלו (לא אציין את שמו, רק אומר שבתה"ש). הגעתי עם המון תקוות וציפיות להבין סוף סוף, שהכאב הנורא והבלתי פוסק שלי יקבל סוף סוף שם ו"הגדרה". באתי עם כל הבדיקות שעברתי, באתי מוכנה. הוא כעס עלי. הוא אמר שאני לא מכירה את הכאב שלי, ומצפה שהרופאים יעשו לי את העבודה. הוא אמר שאני "משגעת" את הרופאים. הוא שלח אותי הביתה ואמר לי לא להגיע שוב עד שאני לא עושה "שיעורי בית" (כותבת יומן כאב במשך 3 חודשים).
אני עוד מעט בת 44, כבר לא ילדה. אני מכירה היטב את הכאב שלי. אני חיה איתו יום יום כבר 3 שנים. לא ישנה בלילות, לא נהנית ממין. הוא לא הסכים להקשיב לי ורק אמר שהוא לא רואה סיבה לכאבים שלי.
הוא נחשב למומחה גדול, ואני?... יצאתי המומה. פטרונות שכזו של רופאים מדהימה אותי, נשארנו משותקים, אני ובעלי.
וכשהייתי אחרי שבוע אצל רופא אחר, אובחנתי בבירור כסובלת מאדנומיוזיס מפושט.
לך, חגית, אני אומרת בבירור - אל תוותרי! לאף אדם בעולם לא מגיע סבול מכאב! מצטרפת לשמיץ - החליפי רופא. יש יותר נחמדים ואמפטים ממנו.

שמיץ1

New member
אתן בהחלט לא היחידות...

שרוני, הבעיה היא בודאות לא אצלכן. אם מנוע החיפוש פה היה עובד לי, הייתי יכולה להראות שאנחנו לא לבד :| (כן, גם אני הייתי שם וגם אני ברחתי משם).
פשוט מצער. כל כך הרבה נשים, שסובלות כל כך הרבה שנים בגלל רופאים חסרי מודעות שמנפנפים אותן. כל כך מעט רופאים בתחום האנדו' בישראל, ובסוף גם מהם אנחנו לא תמיד זוכות ליחס הולם.
&nbsp

שרוני1ש

New member
צודקת, עצוב ממש...
(

החויה שלי היתה ממש נוראה. זה השפיע עלי עוד ימים אח"כ, ממש הרגשתי שזה מחליש אותי. אולי בגלל הציפיות הרבות מן המפגש איתו (והרי כולם/ן כ"כ מהללים/ות אותו, הוא נחשב למומחה המוביל בארץ...) ואולי בגלל סיבה אחרת - היה לי קשה להתאושש. ואגב, שילמתי לא מעט, והקופה עדיין רבה איתי ולא מוכנים לתת את הטופס 17. עכשיו נאמר לי שקופ"ח כללית בכלל לא עובדת עם תה"ש... שזה חדש לי. האומנם?...

שמיץ1

New member
תיאורטית נכון

אבל לא משנה מה הבעיה, לקופה תמיד יש תירוץ להישען עליו. מה שכן, אם נלחמים מספיק, יש סיכוי לקבל טופס 17 בכל אופן.
גם לאומית לא עובדת עם בי"ח מאיר אבל אחרי חודשים רבים של ויכוחים אני היום מקבלת טפסי 17 למאיר. כנ"ל לגבי אישורי תרופות וכו'. שיטת המצליח - אומרים לך אוטומטית "לא". אם זה עובד, חסכו לעצמם כסף.
זה פשוט דורש המון כוח נפשי לריב איתם. במקרה של מאיר שהזכרתי קודם, זה אושר רק אחרי שעו"ד המתמחה בהגנת על זכויות החולה התערב. מה שלא הולך במוח, הולך בכוח.

חגית2001

New member
עכשיו קופ"ח מאוחדת גם לא עובדת עם תה"ש...

אני ג"כ אצטרך לעמול ולהוציא את הכסף מהקופ"ח...
על מה למען ה' שלמתי לו????
כדי שאתן שישפיל אותי?!
איפה אפשר להתלונן עליו? אני מממש רוצה להתלונן עליו!!!!!!!
ברור שבפני הם יגנו עליו...
אבל הוא -יקבל על הראש..

שמיץ1

New member
פניות הציבור

לו כל אישה שסבלה מיחס משפיל ומזלזל מהרופא שלה הייתה מתלוננת, אולי דברים היו משתנים.

במרכז הרפואי שיבא פועל מרכז לפניות הציבור המשרד מרכז את הפניות של הציבור הרחב ועובדי בית החולים במיגוון נושאים כגון אדמינסטרציה רפואית,לוגיסטיקה וכל נושא אחר של תקשורת בין הצוות לחולים ומשפחותיהם.ל

המשרד ממוקם במגדל האישפוז, בקומת הנהלת האגפים (מתחת לחדר המיון). שעות העבודה: הן כל יום בין השעות 08.00-16.00
טלפון להתקשרות: 03-5303295 או 03-5305893
פניות בפקס ניתן להעביר למס' 03-5349820 (פניות המתייחסות לתודות ותלונות בלבד).
דואר אלקטרוני: [email protected]

כתובת למכתבים:
לכבוד: המשרד לפניות הציבור
המרכז הרפואי ע"ש ח. שיבא - תל השומר
מיקוד 52621

שרוני1ש

New member
חייבת לומר...

שאחרי שקראתי מה שעוד בנות כתבו כאן על הרופא המדובר, אני עוד יותר המומה... באמת באמת שחשבתי שזהו יחס שבו אני אישית "זכיתי" כי איכשהו הרגזתי את הרופא... הייתי בטוחה שהבעיה היא בי. באמת

ועכשיו לקרוא שהוא צועק...
זה ממש נורא בעיני.
הוא מסתבר כאדם לא נעים בלשון המעטה, על גבול הברוטלי... (לפחות כך לפי החוויה שלי...)
מאד יכול להיות שאשלח מכתב לפניות הציבור שפרסמת, שמיץ, וכנראה אעשה זאת בעילום שם. אולי צריך לומר את זה בגלוי ולא רק בשקט, בפורום שלנו. אולי כדאי שידעו שם המנהלים שלו, באיזה אדם מדובר. אולי זו דווקא בקורת בונה בשבילם.
עצוב, בהחלט.

שמיץ1

New member
כבר היו פה לא פעם

תלונות שלא בעילום שם בהן צוין הרופא המדובר. מה גם שמבחינת הפורום - נראה שברור לכל במי מדובר. זה לא שעובדים הרבה רופאים במרפאה הזו.
מבחינת תלונות הציבור, את לא חייבת להגיש תלונה בשמך. את אכן יכולה לעשות זאת בעילום שם, אבל אל תצפי לתגובה / התייחסות (בייחוד אם את לא פונה בשמך), כדי שלא תתאכזבי.
אני בטוחה שזו לא הפעם הראשונה שנשים התלוננו (בעצם, זה וודאי :) ). כנראה שלא מספיק, כי זה לא שינה כלום.
&nbsp

חגית2001

New member
לא צפיתי שעד כדי כך....

הוא ישנה את היחס כלפיי...
זו תחושה מגעילה.שאת צריכה להתחנן לרופא שיסתכל עלייך.

בפעם הראשונה שהייתי שם. הייתי אצל ד"ר ארביב והוא היה מאד נחמד וקשוב.
נראה לי שאבקש שרק הוא יקבל אותי.
אבל תכל'ס מה עושים במצב כזה של כאבים עד שנככנסים להריון?חיים על משככי כאבים יום יום?
מתי הקו האדום? יש לי כאבים ביציאות ...והכל כואב יותר משהיה (הוא אפילו לא טרח להקשיב..)
רק להלחיץ אותי ולדחוק שאנסה מהר מהר הריון.

שמיץ1

New member
זו התוכנית כרגע?

אם את מנסה להכנס להריון אז עד כמה שידוע לי אין לרפואה הקונבנציונלית שום דבר להציע. מקסימום משכחי כאבים.
את יכולה לנסות רפואה סינית, צמחי מרפא, דיקור, נטורופתי, שינוי דיאטה וכו'.
מה לגבי ניתוח? לא בא בחשבון?
&nbsp

חגית2001

New member
קשה לי עדיין לחשב על זה..

ננסה עוד...מנסה לדחות את הקץ כמה שאפשר.
רק לפני 3 חודשים סיימתי עם הטיפול בלוקרין.
הגיע העת לנסות הריון.
השאלה שלי אם כל הכאבים האלו מסביב-מתי אפשר לדעת שקיים נזק משני?

שמיץ1

New member
לא הבנתי למה את מתכוונת ב"נזק משני".

אני חושבת שעם אנדו' לא באמת יודעים כלום אף פעם. כזכור לך, יש נשים שכמעט לא חשות כאב אבל למעשה סובלות ממחלה מפושטת וקשה (לעיתים, ללא ידיעתן כמובן). לעומתן, יש נשים שסובלות מאוד מכאבים ושאר תסמינים, אבל מבחינת כמות מוקדים וחומרה, המחלה שלהן היא יחסית קלה.
אם כך, קשה להעריך את מידת הנזק לגוף רק על פי רמת הכאב. לדעתי, עדיף למדוד את הנזק לפי מידת הפגיעה בתפקוד ובאיכות החיים, וכמובן - בהתחשב במה שמומחה האנדו' מזהה.
&nbsp
שיהיה בהצלחה עם הנסיונות!!!
ואל תפחדי מראש מאפשרות של ניתוח. בסוף זה פחות מפחיד ממה שזה נשמע, וזה לא "הקץ", אלא סיכוי להתחלה חדשה :) אבל את צריכה לעשות מה שמרגיש לך נכון.

חגית2001

New member
תודה שמיץ!

בינתיים כן. זה פוגע לי באיכות חיים...
נראה ...אנסה עוד חודשיים שלוש..
החודדש זה נדחה לי בגלל הדלקת באגן (שלא ברור וודאות אם זה מהאנדו')

תודה על העדוד!

גולי7613

New member
מצטרפת למה ששמיץ אמרה על ניתוח

זה לא כזה נורא כמו שזה נשמע.
רק חשוב לבחור מנתח טוב - שיהיה מיומן ומנוסה
וגם אחרי הניתוח חשוב לקבל טיפול מניעתי

שני2703

New member
היי אז ככה ...

אכן כולן יודעות באיזה רופא מדובר....
גם אני הלכתי ונותחתי לפרו' אבחנתית באופן פרטי ללא עדות לאנדו' שהוא כל פעם בפגישות שלנו שם דגש על העיקר שזה להיכנס להיריון.
ואחרי טיפול IVF 1 אובחנתי כחשד לאנדו' והפנו אותי מהמחלקה לIVF ישירות למרפאה שלו בתה"ש
לתומי נכנסתי לרופא אחר במרפאה שעידכן אותו במיידי ואף הוא בדק אותי ... לאחר מס' בדיקות נקבע לי תור לניתוח ,בטרום ניתוח נכנסתי אליו והוא אמר שזה מורכב יותר ושלח אותי לעוד חוו"ד - גישה אחראית מצידו אין ספק !
אך עשיתי חושבים עם עצמי אם אני מוכנה לסבול יומיים בחודש כאבי תופת או לקחת את הסיכון לפיצול ניתוח שביניהם תהיה לי שקית חיצונית לנקז צואה לתקופה לא ידועה מראש ואז שוב ניתוח המשך....
כשהודעתי לו שאני כרגע דוחה את הניתוח וממשיכה עם הטיפולים הוא עשה לי פרצוף ...וכשנכנסתי להיריון ובאתי פעם 1 למעקב הוא אפילו לא איחל לי- בשעה טובה..... ז"א שלהגדיר אותו אנטיפט זו מילה עדינה.....
את כל תוכניות טיפולי הIVF שלי תוכננו ע"י ד"ר אליצור , במידה ואצטרך בעתיד אבחנה חוזרת - שוקלת אולי לקבל חוו"ד ממנו .

שתהיה לכולנו שנה טובה נטולת כאבים ! :)

חגית2001

New member
הי שני!

דבר ראשון-אני שמחה לשמוע על ההריון שלך!
אני זוכרת את הסיפור שלך שד"ר סוריאנו רצה לפצל לך את הניתוח.
לקחת לוקרין בדיוק בזמן שאני נטלתי..
כל הכבוד שנסית מייד הריון ולא הלכת אחר עצתו.
ובאשר לתגובה /-חוסר תגובה- גועל נפש!!!
בנ"א שרואה רק את הכבוד ואת הכסף מול העיניים.

כשנכנסתי לניתוח באסותא אמר לי הצוות שעובד איתו ,שכל מהלך הניתוח הוא צועק!
וממש ק/שה לעבוד אתו....
אז אנחנו המטופלות המסכנות מה נגיד??!

ממש שקלתי שבוע אח"כ לבוא לד"ר ארביב-שם במרפאה.
כי ת'כלס הרופא ההוא...ממש לא בדק ולא הסתכל עליי.
שאלתי אותו אם לנסות הפריה או הזרעה אמר0שהרוםפא הפוריות שלי יחליט ושלא אתפזר בין רופאים
אמרתי לו שאני רווצה ממנו ייעוץ בתור רופא לאנדו' -הוא לא הסכים לתת ורק אמר שכדאי שאהיה מהר מהר בהריון.
כרגע אין לי מה להגיד לרופא פוריות ואאלץ להמשיך עם הזרעות ע"ב סבב טבעי ללא הורמונים _(כי אסור לי) ולהמתין שאהיה בהריון
ובנתיים לסבול.

שמיץ1

New member
צועק?!

וואוו... נשמע כייף.
עכשיו אני מרגישה ברת מזל על היום שבו הוא עבר את הגבול מבחינתי והחלטתי לברוח.

שני2703

New member
היי חגית 2001

היי
יפה... זכרת נכון !
הייתי אמורה להתחיל עם לוקרין... אבל לא התחלתי :)
לגבי הרופא ...אכן זה הוא..
תודה רבה על איחולי ההיריון - ובהצלחה גם לך בניסיונות להישג ההיריון - אין דבר העומד בפני הרצון והאופטימיות !

שתהיה לך שנה טובה ומתוקה כדבש עם הרבה התחלות חדשות

למעלה