מבדקים לקצונה-משהו יכול לתת פרטים?

YadMon

New member
מבדקים לקצונה-משהו יכול לתת פרטים?

אז ככה.. התגיסתי לפני חמישה חודשים (2.9) ובשבוע שעבר הודיעו לי שיש לי מבדקים לקצונה במז"י ביום ראשון. אבל לא נתנו לי שום פרטים נוספים. מישהו אולי יודע מה בדיוק קורה ביום הזה? תודה מראש.

רק דודי

New member
מקווה לעזור...

אני עשיתי מבדקים בתל השומר, למרות שאין לי שום קשר לבסיס ו/או לחיל, אבל אני מתאר לעצמי שמדובר באותו הדבר, ותקנו אותי אם אני טועה: זה יום כזה בו בוחנים את האישיות שלך ואת מידת המוטיבציה, הרצון וההתאמה שלך לקורס הקצינים. איך הם עושים את זה? אז ככה: אתה מגיע לשם והם מושיבים אותך מול מחשב לכמה שעות. במחשב אתה עובר סדרת מבחנים שלא דורשים הרבה מחשבה (כלומר אין מתמטיקה או שאלות חשיבה, בניגוד לפסיכוטכני) והדגש יותר הוא לכיוון הפסיכולוגי. הם יבקשו ממך לכתוב סיפורים קצרים על תמונות שיציגו לך, יגידו לך לצייר עץ ובית, להשלים משפטים בעברית ובזמן קצוב, כמו נניח "אני מתעצבן כש..." או "אביו של דני כעס עליו כי.." וכו' וכו' וכמובן יש את החלק העיקרי של המבחן שזה "שאלון 300" הידוע לשמצה, בו צריך לענות על הרבה מאוד שאלות בנושאים שונים כמו למשל: אני חושב שגברים לא צריכים לעבוד עם נשים באותו צוות. 1 - נכון מאוד 2 - נכון 3 - לא כלכך נכון 4 - לא נכון 5 - לא נכון בכלל ושאר ירקות מסוג זה... אחרי שסיימת את המבחנים, אתה ניגש לפסיכולוגית שמדברת איתך קצת, הבנתי שבד"כ הם שואלים על דברים שכותבים במבחן, אבל אצלי לא שאלה כלום סתם שאלה פרטים יבשים למה אני רוצה לצאת לקצונה ומה עשיתי בחיים... (אני זוכר שמזה פחדתי כי הייתי אצלה פחות מ 5 דקות! בעוד שכולם ישבו אצלה רבע שעה ויותר...) אבל כנראה שזה לא ממש משנה אורך השיחה, פשוט צריך להיות עצמך, להרגיש טוב ולא לבלף יותר מדי..
אם יש עוד שאלות.. אשמח לעזור...

YadMon

New member
תודה רבה +עוד שאולת

זאת אומרת שאני צריך להיות מאוד החלטי אם אני רוצה לצאת לקצונה או לא? או שאם המצב הוא כזה אז לעשות את כל המבדקים בצורה הטובה ביותר ורק אחרי זה לחתום ויתור?

LordNor

New member
לא הבנתי למה בדיוק אתה חותר...

אם יש לך מוטיבציה לצאת לקצונה, אז רצוי שתהיה מאוד החלטי במבד"קים, אך אם אתה שואף לחתום ויתור למה להתאמץ במבד"קים
בכל עת אתה יכול לחתום ויתור.

YadMon

New member
OK אם אפשר לחותם אז סבבה

עוד שאלה בקשר להיותי מתנדבר. עצם זה שאני עושה שנתים ולא שלוש אומר שאני בנוסך לשנת קבע אצטרך לחתום שנה שס"ן?

רק דודי

New member
תשובות...

זה שאתה מתנדב (כמו רובנו פה) אומר שאתה צריך לחתום שנה נוספת בסדיר (כלומר להשלים ל-3 שנים כמו בן רגיל) ועוד שנה קבע, במשכורת קבע (ראשוני) ואפילו פנסיה...
בקשר להחלטיות ולמבד"קים... אתה לא חייב להיות החלטתי אם אתה לא רוצה, אבל כדאי מאוד שתיראה מאוד החלטתי במבד"קים... זה רק יכול לעזור... בכל אופן אני מניסיון קטן שלי, (מאוד קטן, רק עכשיו סיימתי את ההכנה) זה כיף חיים לא נורמלי. במיוחד למתנדבים שחווים בפעם הראשונה צבא אמיתי. אבל עוד לא הגעתי לבה"ד 12 אז אני לא ממש יכול להגיד לך..
בקיצור: עדיף לנסות ולהחרט אח"כ (או לא להחרט כלל) מאשר לא לעשות ולהתחרט על מה שלא עשית..

למעלה