מבדקי צוות אויר

• פותח הנושא V-105
  • פורסם בתאריך

V-105

New member
מבדקי צוות אויר

שלום יש לי מבדקי צוות אויר ביום שני הקרוב בתל השומר. זה המבדקים הראשוניים וליפול בשלבים האלה לא ממש מתאים לי. הבנתי שיש שם מבחנים פסיכוטכניים ומכונה.. אתם יכולים להביא לי טיפים בנוגע למכונה או למבחנים עצמם איזה מבחנים הולכים להיות שם בערך ? הבנתי שיהיה הגיון מישהו יכול לתת דוגמא ? תודה רבה

ysofer

New member
עשיתי אותם

ועברתי אותם עזוב אותך מלבוא מוכן והכל אני באתי בלי בכלל לחשוב על מה הולך להיות... מה שיהיה יהיה אם אתה תתאים, אתה תעבור, אם לא לא כי אם אתה מתכונן וחושב יותר מדי אתה תיפול מרוב לחץ

אני מסכים

גם אני הייתי ועברתי, בלי לדעת שום דבר מראש, וזה עוזר, כי אתה לא נלחץ וחושב כל הזמן "מתי יהיה לי את הזה? מתי את ההוא?". גם אין לך מה להילחץ אם אתה לא מסתדר עם המכונה. ההרכבה שלי של המכונה הייתה, אפשר להגיד, לא טובה. אבל הגעתי לירפ"א בכל זאת.

zoharg

New member
כן כן...

כל מה שנאמר זה נכון. גם אני, כמו רבים הייתי במבדקים האלה ועברתי אותם. פשוט אי אפשר להתכונן למבחנים מסוג זה, פשוט צריך לישון טוב יום קודם לכן ולבוא על ראש נקי. מי שמתאים, בדר"כ עובר את המבחנים ומי שלא-הוא פשוט לא מתאים לקורס טיס, וזה לא כזה נורא...

נריה_ה

New member
למה אני לא ממש מסכים איתכם...

לא עשיתי את המבדקים לטייס, ככה שאני יודע עליהם רק מה שסיפרו לי. אבל אני יודע שלכל דבר בעולם אנשים מתכוננים. קל להגיד שמי שמתאים מתקבל, אבל אפשר להכשיר אדם (ע"י התכוננות) להיות מתאים.

זהו, שאי אפשר...

המבחנים העיונים ביום הזה הם מסוג פסיכו-טכני, שברובם מתבססים על הבנה מתמטית עקרונית, ועל חוש הגיון ופיזיקה (ולמידת פיזיקה 5 יחידות ממש לא משנה במבחנים האלה). במבחנים כאלה, או שיש לך את זה, או שאין. המבחנים המעשים אותו דבר: בהרכבת המכונה, אם יש לך חוש טכני, או אפילו רק זכרון טוב, אתה תצליח, ואם לא אז אולי תצליח ואולי לא, אבל בהחלט אי אפשר ללמד אדם להיות בעל חוש טכני. במבחן של הציור, אם יש לך קוארדינציה טובה אז עברת. אי אפשר להכשיר אדם לקוארדינציה... ככה לדעתי לפחות

ysofer

New member
בקשר לשינה....

אל תקחו אותי כמודל לחיקוי, אבל ישנתי רק שלוש וחצי שעות לפני המבדקים..

למעלה