מבואס התייעצות

alon11173

New member
מבואס התייעצות

אז ככה אני בן 19 עוד מעט 20 והייתי משוחרר זמנית מהצבא חצי שנה עקב ניתוח. אתמול שחררו אותי לגמרי מהצבא.
אני ממש מבואס מזה משום שאין לי שום רעיון מה לעשות
אני רוצה להיות במסגרת אם חברה בגילי והמצב שלי ממש מבאס אותי. אני רוצה להכיר אנשים בגילי אבל עכשיו שאין כבר את המסגרת הצבאית אני לא יודע ממש יודע מה לעשות עכשיו..
אשמח לעצות תודה

אתה תמיד יכול לברר לגבי התנדבות לצהל .. יש לי חבר שבגלל מצב רפואי לא גויס ובסוף קיבלו אותו על תקן מתנדב וזה אומנם היה רק לשנה אבל זה יותר טוב מכלום ..

SunR

New member
הייתי במצב קצת דומה בגיל שלך

אני מלכתחילה לא התגייסתי. כשסיימתי עם התיכון הייתי בערך חצי שנה בבית עד שקיבלתי את השיחרור. בהתחלה חשבתי להתנדב לצה"ל, כמו שכבר הציעו לך, אבל אחרי שראיתי כמה בעייתי זה רק להגיע לפגישה ראשונית איתם (משהו כמו 3-4 חודשים בין הפקס ששלחתי לפגישה) החלטתי לוותר על הרעיון, אז במקום התחלתי ישר ללמוד. סמסטר אחד דיי הבהיר לי שאני עדיין לא לגמרי מוכן לזה. אני יכול להגיד לך מהניסיון שלי שבארץ, בניגוד לשאר העולם, אין יותר מדי ילדים בני 19 שיושבים בהרצאות באוני' תל אביב שאתה יכול להתחבר אליהם, וזו לא בדיוק תחושה נעימה להסתכל מסביבך באולם מלא באנשים ולהבין שכשאתה נולדת רובם כבר התחילו בית ספר יסודי.

בסופו של דבר התגלגלתי ללעשות שירות לאומי לשנה. זו אומנם לא מסגרת שאתה מוקף בילדים בגיל שלך במשך כל היום, אבל אני יכול להגיד לך שזו הייתה חוויה מאוד חיובית בשבילי. הכרתי הרבה אנשים שאני מאוד שמח שיצא לי לבלות שנה איתם, ושלא היה לי סיכוי להכיר בכל סיטואציה אחרת. זו מסגרת הרבה יותר משוחררת ונעימה מהצבא (או לפחות החלקים שעוד יצא לי לחוות על בשרי) ומכיוון שאתה מתנדב אתה יכול ללכת לאיזה כיוון שאתה רק רוצה מבחינת התפקיד שאתה מחפש.

ההמלצה שלי היא לנסות באמת התנדבות, אם זה בצה"ל או בש"ל.

alon11173

New member
כן אבל אם אני יתחיל ללמוד זה רק באוקטובר

וגם אז לא ישר לאוניברסיטה אני אצתרך לעשות מכינה קדם אקדמאית וזה אומר שאני יתחיל את המכינה בגיל 20 וחצי וללמוד בגיל 21 וחצי אם הכל יסתדר..
והרי הבנות משתחררות בגיל 20 ומשהו אז איך זה יכול להיות שלא יהיו אנשים בסביבות הגיל הזה אם הבנות משתחררות שנה לפני?

SunR

New member
אם תתחיל ללמוד עוד שנתיים

הפער בין שאר האנשים יהיה יותר סביר, אבל עדיין יהיה קיים.

מה שאני הצעתי היה משהו שאתה יכול לעשות בשנה הזאת, בזמן שאתה מחכה להתחיל את המכינה לצורך העניין.

אני מניח שהתנדבות לצבא זו אפשרות

אני בן 19 וחצי והיום דחו לי את הגיוס בפעם החמישית

turangaleela

New member
יש משהו שמעניין אותך?

אפילו תחביב.

ואם לא מוצא אחד כזה, תמיד אפשר פשוט להתחיל לעבוד באיזו עבודה זמנית ולטוס לאנשהו.

alon11173

New member
כן אבל אני רוצה להכיר אנשים בגילי

ואין לי מושג איזה עבודה מתאימה לזה וחדר כושר זה סבבה אבל זה לא מסגרת.
אני רוצה ממש מסגרת אם אנשים בגילי....

nat2ko

New member
ואיזה גילאים נראה לך שם?

רוב הצעירים משקיעים במראה החיצוני שלהם או משקיעים בכושר הגופני שלהם, הרבה יותר ממבוגרים להם אין זמן....
וזה בהחלט נותן מסגרת ואופציה לאינטרקציה אישית עם שאר האנשים (והנשים ;) ) שם.

עבודה... גש לכח אדם הקרוב לביתך\ תפרסם סטטוס מחפש עבודה בפייסבוק\ לך למלצר.

cool miki

New member
שאלה

מה עם החבר'ה מהתיכון? מהשכונה? מי היו החברים שלך לפני הגיוס לצבא ? אתה בקשר איתם?

אני מציעה לך ללכת למלצר במסעדה כלשהי כי תמיד יש שם חבר'ה צעירים שעובדים שם ויש הרבה מסעדות שהאווירה בין האנשים שם היא מעולה וכולם חברים טובים ועובדים בכיף :)
רוב הסיכויים שאם תלך למלצר אתה תפגוש אנשים בגיל שלך ולא אנשים בגילאי 30 או 40

הכי חשוב זה שתעסיק את עצמך.
מניסיון אישי, זה לא בריא לגוף ולנפש לשבת בבית ולא לעסוק בכלום כי אז המחשבות אוכלות אותך.

אתה גם יכולה להתנדב בבתי חולים עם ילדים , או להתנדב במקלט של בעלי חיים, לא חסר איפה להתנדב בארץ...תאמין לי תכיר הרבה אנשים מכל מיני סוגים וצבעים וזה יפתח לך עולמות חדשים.

בהצלחה

alon11173

New member
תשובה

החברים שלי לפני הצבא היו בתיכון אבל לאחר הגיוס הקשר ירד יש עוד קשר מדי פעם אבל הרבה פחות...
חשבתי אולי לעבוד בקיבוץ יש כאן מישהו שהתנסה בזה פעם? מה דעתך?

cool miki

New member
אני לא התנדבתי מעולם בקיבוץ

אבל שמעתי מאנשים שזה ממש כיף ! כולם מגובשים ואתה פוגש מתנדבים יהודים שמגיעים מחו"ל.
כשהייתי בצבא שירתתי באילת ויצא לי להכיר מלא חבר'ה יהודים מארגנטינה שבאו להתנדב בקיבוץ יטבתה.

בקיצור לך על זה !
מקסימום אם לא תאהב , תנסה משהו אחר :)

Purple Mushroom

New member
מנסה לעזור שוב

שלום לך אלון,
אני חושב שכתבת פעם בעבר, ועכשיו באמת אתה משוחרר מהצבא.
אתה אדם צעיר, והכל פתוח עבורך.
מסגרת של אנשים בגילך, פחות או יותר, אפשרי גם כאן, דרך הפורום,
ואפשר בכל מסגרת שהיא : עבודה, לימודים, ואולי גם בקהילה, במתנס"ים ליד הבית.
אפשר גם להתייעץ אופליין, עם הסביבה שלך, משפחה, הורים, אחרים, משפחה מורחבת, וחברים. בהצלחה ! :)
א.א.
=]

למעלה