מבואס

bluish raindrop

New member
מבואס

לאחרונה מאוד השתפרתי בתחום..כשאני במצברוח טוב אני מסוגל לפנות לבנות. אבל זה קשה..יש הרבה תחרות..אם זה בטינדר שמדי פעם עושים לך לייק, אבל יש עוד מחזרים ואז גם אם הבחורה עשתה לייק וענתה להודעה שלך, היא נעלמת מיד אח"כ כנראה כי יש לה עוד מחזרים. ובמציאות גם לא מעט מכשולים. אנשים שנפגשים רק בחבורות ולא רוצים לדבר עם זרים..או בנות שרגילות שמגעילים אליהן, ולכן הן ביצ'יות או אוטומטית דוחות אותך בלי לתת שום הזדמנות לשיחה. וגם הקטע של ישראל התרבות המאוד לא מנומסת שיש לפעמים. לדוגמא דיברתי עם מישהי ובאמצע השיחה היא פשוט קמה והלכה עם חברים שלה. אפילו לא טרחה להגיד "טוב אני זזתי". גורם לי לחשוב לעזוב את הארץ..אף פעם לא התאמתי פה. אומנם אני אוהב את התרבות הישראלית, אבל מבחינה חברתית אני הרבה יותר אוהב את התרבות האירופאית. וגם תרבות הצעירים בארה"ב, למרות שהיא דומה לישראל, אנשים שם הרבה יותר זורמים מבחינת בילויים. בתרבויות האלה מקובל ללכת למקום לבד וזרים בעצמם כבר פותחים איתך בשיחה, לא נותנים לך להירקב..),=

אני לא כזה מחפש עצות כי כיום אני בן אדם שמסתדר בחברה..אבל אם יש לכם מחשבה עוזרת בכיף..רציתי לפרוק כי זה מאוד מבאס ואני לא מבין עוד כמה זמן אצטרך להיות לבד..מאוד מקווה שלא הרבה, רוב החיים שלי הייתי לבד )=

לא עצה, רק נקודה, שתיים למחשבה ...

+ כן, זה מתסכל, "סצינת ההכרויות".
אבל מכיר את זה שהרוב הרועש משתלט על המיעוט השקט?
אז חוויה רעה שחווית, משאירה בך טעם רע ואתה זוכר אותה יותר מחוויה חיובית
וכן, לא חסרים א/נשים חסרי טקט/תרבות/נימוס מינימלי/ השלם את החסר... .
אבל יש גם אחרים/ות. גם כאן בישראל.
(ישראליות היא ישראליות לטוב ולרע. אישית אוהבת מאוד את הטוב שבה).

+ אל תשכח ש לכל מקום אליו תלך, אתה לוקח איתך את עצמך.
מנסה להעביר כאן את העניין הזה ש
לפעמים אנחנו מוצאים תירוצים (משכנעים מאוד!)
לסיבה להמשיך לנהוג בדיוק כמו שנהגנו עד כה,
בלי לבדוק לעומק עם עצמנו מה בנו עוצר את ההתקדמות שלנו,
פשוט כי קל לנו יותר לתרץ את אי ההצלחה/ אי ההתקדמות
במשהו אחר שאינו תלוי בנו.
לא אומרת שזה המקרה כאן, אצלך, רק מניחה את זה פה כדי שתהיה מודא לאפשרות הזאת ואם תרצה תעשה בדיקה עם עצמך.

אם אתה אוהב את ישראל וקשור אליה,
בטוחה שתצליח למצוא גם כאן מישהי "אחרת".

אם אינך מחובר לארץ וזה באמת הדבר היחיד שעוצר אותך מלמצוא זוגיות,
לך על זה!

bluish raindrop

New member
תודה על התגובה

כן רעיון מעניין מה שכתבת. דברים שעוצרים את ההתקדמות הממ..יש בי עדיין מהביישנות שהייתה בי פעם ולא תמיד יכול לפנות לבנות. מצד שני גם לא בא לי להעמיס על עצמי יותר מדי באותו יום\שבוע. עוד דבר זה שאני נוטה לרוב להקשיב לדעה של אחרים ובגלל השונות שלי זה הרבה פעמים מטרפד אותי. אני רוצה פחות לעשות את זה.

אני בן אדם די אנרגטי אבל בהחלט הייתי מוכן גם להכיר מישהי שקטה. חבל שבנות כאלה פחות רואים במסיבות ובפאבים נדמה לי. ובעניין ישראל, אני בהחלט אוהב את הצדדים הטובים בארץ ואת הבנות. יש בנות מאוד נחמדות. אבל כן אני חושב על לעבור למס' חודשים כדי לראות איך זה, כשיהיה לי כסף..מרגיש לי שהרבה מהאנשים פה לא כ"כ אוהבים אותי..ואני יודע שחלק מזה זה תוצאה של חוויות רעות שעברתי, שהן לא רלוונטיות היום. אבל יש גם לחברה חלק בזה, שהיא בנויה באופן שמבודד אוטומטית כל מי ששונה מדי.

אגב לא מזמן דיברתי עם אישה נשואה מבריטניה שעזרתי לה לתרגל דיבור בעברית. והיא סיפרה על התרבות באנגליה ואכן התרבות הזאת מאוד מתאימה לי, כמובן שגם שם יש חוליגנים וכאלה. אבל בגדול תרבות שמאוד מקבלת נימוס ועדינות.

:) מאמינה ש לאדם אנרגטי הכי מתאים להיות עם בת זוג אנרגטית

(לא מאמינה בהפכים משלימים).

אהבתי את הניסוח יש בי מן הביישנות שהיתה בי פעם
זה אומר שעשית תהליך ותמשיך בו.

כשיהיה לך כסף :) בעתיד, סע בכיף!
בינתיים, אל תשכח מההווה
או במילים אחרות אל תתן לחלום של הנסיעה "להרדים אותך בשמירה".
בינתיים יש לך עבודה (אם תרצה) לעשות עם עצמך.

מתה על המבטא האנגלי :) ואולי התרבות שם אחלה,
בטוח שהסדרות האנגליות מעולות וההומור משובח.
אבל גם לא חסרה שם אנטישמיות (והם שותים תה
) ... .

bluish raindrop

New member
תודה

כן אני לא ממש ביישן היום בצורה הנפוצה.. רק נשארתי רגיש ואם אני רוצה לדבר עם זרים אני צריך להזכיר לעצמי שאני יכול עכשיו..אחרת אני אשכח ..
&nbsp
בהחלט אמשיך לנסות בארץ. אבל לא רוצה בכוח..כי זה לא נעים להידחות..לפעמים זה בסדר ..לפעמים כואב...כשזה יצא זה יצא..

dori78

New member
כתבת משהו שבלט לי

כתבת שאתה מעדיף לא להתחיל כי אתה מפחד להידחות.

זאת נקודה סופר חשובה בעיניי:
הרגע שבו היה לי אומץ להתחיל עם מישהו, היה הרגע שבו הצלחתי לדמיין לעצמי סיטואציה שבה הוא מסרב ואני נשארת בחיים. במקרה היה מדובר במישהו שלמד איתי ככה שאחרי שזה קרה, הייתי צריכה להמשיך לראות אותו עוד שנתיים וחצי עד סיום התואר... לקחתי את כל זה בחשבון, עשיתי סימולציות עם עצמי בראש.
ברגע שבו הצלחתי להתמודד עם האפשרות של דחיה כל הסיטואציה הפכה יותר קלה.

דחייה היא חלק מהחיים שלנו, אם מדובר בדחייה רומנטית ואם בתשובה שלילית ממקום עבודה שרצית להתקבל אליו.
אני חושבת שעם כל הקושי (ויש קושי, זה לא דבר פשוט!) זה משהו שכדאי ללמוד להתמודד איתו.

:) בכיף! וברור שלא בכוח.

לפעמים נכון לעשות הפסקה.
לשנות מטרות.
להחליט למשל שעכשיו אתה מתרכז בכיף שלך!
אתה מחפש דרכים להנות, להרגיש טוב עם עצמך
להתמקד בטוב, בשמחה, בלחייך.
אתה משחרר רגע ועוזב את ההתמקדות ברצון לזוגיות.

יש מצב שאם תהיה במוד כייפי, תמשוך אליך דברים כייפים,
למשל נשים כייפיות :) .

לפעמים מרוב שאנחנו חופרים לעצמנו שאנחנו רוצים משהו,
זה רק מרחיק אותו מאיתנו
כי הרצון הזה, הוא סוג של התמקדות ב"אין".

marcelino

New member
מסכים מאוד עם מה שנאמר פה

פעם גם אני חשבתי כמוך אז נסעתי למקום אחר
ולקח לי כמעט שנה להגיע בדיוק למסקנה הזאת - לכל מקום שאתה נוסע, אתה לוקח את עצמך. אני החלטתי לחזור ולנסות לשנות את הדברים שרציתי, וזה בהחלט קשה
לפעמים אני כמעט משתגע מאיך שזה זז כלכך לאט אבל לפחות זה זז. כנראה חשבתי שהנסיעה לחו''ל תיהיה איזה קיצור דרך ועכשיו אני מרגיש הפוך שזה רק בזבז לי שנה, מצד שני איך יכולתי לדעת.
אני לא אומר שזה נכון גם לך, זה משהו שאתה תצטרך לבדוק ולהחליט בעצמך
כבר שמעתי על אנשים שטסו לטיול ופתאום נפתחו וחזרו שונים לגמרי (לפחות לטענתם) רק באמת כמו שאמרו קודם כך את האופציה הזאת בחשבון.
פשוט כשאתה מדבר על תרבויות אחרות שבהם כשאתה יושב לבד באים ומדברים איתך נראה לי שאתה קצת משלה את עצמך, ואם אתה ביישן פה כשבאים ומדברים איתך אז כנראה שגם במקום אחר אתה תישאר ביישן כשיבואו לדבר איתך.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

bluish raindrop

New member
בהחלט יכול להיות אשליה

כשפונים אליי אני לא מתבייש. אבל קח בחשבון שבישראל לא באים ומדברים איתך אף פעם. לפחות לא בצפון. אולי במרכז. ואני נראה די סבבה
.אני יוצא בערך כל יום שישי, ובערך 1-2 פעמים בחיים מישהי פנתה אליי...

marcelino

New member
לא חושב שיש הבדל בין הצפון למרכז בקטע הזה

וגם לא בין ישראל למדינה אחרת, לפחות לא משהו משמעותי. בגלל זה אני חושב שעדיף לשנות גישה ולא לבוא עם אותה גישה למקום אחר. אני מתכוון, אם אתה כבר יוצא למה שלא תנסה אתה לגשת למישהי במקום לחכות שהיא תיגש אליך.
בטוח שככה אתה מגדיל את הסיכויים שלך.
נראה לי שברוב המקומות היום נהוג שהגבר הוא זה שמתחיל (מה לעשות) , לך תדע כמה בנות עד היום התבאסו מזה שאתה לא ניגשת אליהן

bluish raindrop

New member
זה לא העניין

כיום אני כן ניגש לבנות. בדרך כלל, כשאני רוצה מספיק אני מסוגל.

אני לא מסכים איתך - בחו"ל בנות כן מתחילות עם בנים. כמובן שעדיין מקובל שהגבר "מתחיל" אבל בחלק מהמקרים מספיק שאתה אומר היי למישהי. שואל שאלה - ומשם אם היא מעוניינת היא תיזום. בנות בארץ מאוד מאוד פסיביות בדרך כלל, מסיבותיהן שלהן.אם זה חינוך של ההורים, או פחד, או ניסיון רע שעברו מהגברים בארץ(ואכן יש הרבה זבלים לצערי..) אבל מי שפסיבי זו בעיה שלו\שלה, שהם יתבאסו..אגב בארה"ב יש הרבה בנות שכשהן רוצות יחסי מין - הן הולכות על זה..כן מי היה מאמין. עוד דבר הוא שבישראל אנשים נוהגים לצאת לרוב בחבורות סגורות ולפגוש רק את החברים\חברות שלהם. במספר מדינות דוברות אנגלית זה פשוט לא הנורמה, מקובל מאוד לדבר עם זרים בפאב(גם בין גברים אגב)..אני לא ממציא את כל זה, זה פשוט ככה. יש הבדל חברתי גדול מאוד בין מדינה שנמצאת במלחמה 60 שנה לבין מקום כמו הולנד ששקט ונעים בו 60 שנה. אולי לא נשמע קשור אבל הכל קשור.

dory141

New member
לא משנה איפה אתה נמצא, חפש מי שתתאים לאופי שלך

ושתהיה מרוצה, זה מה שחשוב.

למעלה