מבואס...

מבואס...

6 שנים. 6 שנים שאני מנגן על סקסופון - ניגנתי שש שנים על אלט ועכשיו קניתי טנור. אני מנגן סולואים כתובים - צרלי פרקר, האנק מובלי, סוני סטיט וכו´, יש לי בבית 4 או 5 מינוס וואנים, אני בקיא בתיאוריה, ואני עדיין לא שברתי את "מחסום" האלטור. אין לכם מושג כמה זה מתסכל... כל-כך אוהב לשמוע אנשים מאלתרים, כל-כך רוצה גם. יש למישהו או מישהי עצה טובה? אני על סף יאוש...

untitled

New member
תמיד חשבתי

כשהתחלתי לאלתר לפני כמה חודשים, וראיתי איך שזה לא מסובך מידי, אבל צריך להבין כמה דברים וניסיון קצת בכדי שיצא משהו ממש טוב, אז חשבתי על אלו שמאלתרים על סקסופון וזה נראה לי פשוט בלתי אפשרי. נראה לי כלי כל כך יפה וכל כך קשה. אאני יכול רק להציע לך לחשוב על קטעים שישמעו יפים, אפילו לכתוב אותם בלי לנגן, ואחר כך לחבר כמה לקטע אחד תתחיל מזה וגם תכנס לפורום כלי נגינה שם בטח יעזרו לך יותר משאני יכול לעזור

OBZ

New member
אממממם

קודם כל הצעה ראשונה זה לנגן עם אנשים כמה שאפשר לא יודע אם אתה מנגן לבד או עם אנשים אבל בד"כ כשאתה מנגן עם אנשים אתה מקבל רעיונות מחבריך "על הרגע". וגם תנסה בעיקר לנסות לאלתר מאד לאט ושתנגן בדיוק מה שאתה שומע בראש וגם - מאד מומלץ להוציא סולואים מהקלטות בעצמך (ויש תוכנות להאטת הקצב עם קשה) ולנגן אתה הסולואים האלה בכל 12 הסולמות תעשה את אלה ותרגיש שיפור!!! בהצלחה!

plutoT

New member
אל תתרכז יותר מידי

בלחשב בדיוק באיזה סולם אתה, ובאיזה אקורד אתה ודברים כאלה, זה חשוב כן, אבל לפי דעתי עדיף פשוט לנגן מהלב. תזכור רק, שאי אפשר ממש לטעות, ואפילו אם אתה נותן איזה צליל שהוא איזה זיוף אטומי מול הפסנתר, תעלה או תרד חצי טון, ופתרת את הבעיה. נ.ב תנסה להשתמש בטריולות, זה עוזר לפתח את המנגינה כשהיא תקועה.

magic jam

New member
מה אני יכול להוסיף כבר

אם אתה שולט היטב בתאוריה ואתה יודע כבר בע"פ את הטוניקה של מה שאתה רואה בדיוק בשניה שאתה רואה אותו, אז פשוט תעבור על כל המודוסים בכל הסולמות כמה פעמים ואז זה כבר לא הרבה בעיה. כמובן שעדיף עם הרכב שממנו תיקח השראה וקצב וכו´. ואת הטאץ´ קח מהאומנים ומקטעי הסולו שהכי אהבת. בהצלחה יואב

שי קדמי

New member
עצה מג´זיסט יחסית טרי

בפחות משנה שאני מנגן ג´אז למדתי המון דברים. גם אני פעם חשבתי שצריך לחשוב על מה לעשות. זה רק יתקע אותך בסוף. דרך הזהב לאלתור שתהיה מרוצה ממנו היא לא לחשוב על כלום ולתת לאוזניים שלך להוביל אותך. בהתחלה זה קשה למצוא בדיוק את מה שהאוזניים שלך שומעות, אבל אחרי זה אתה מתרגל. אני מניח שאחת הבעיות שלך היא שאתה מחפש תבניות. אם אתה מרגיש שאתה צריך להתחרפן ולהתפרע בסולו שלך, להוציא אוברטונים וכו´, אז תעשה את זה. אפילו אם זה לא מה שיישאר ממך אחר כך, זה פותח מחסומים. רק לאחרונה התחלתי להרגיש שאני נותן סולואים שאני אוהב. הדבר הראשון, והאלמנטרי ביותר שאתה צריך לעשות לדעתי, ואני די בטוח שאתה כן עושה את זה, זה לשמוע מוסיקה באופן מאסיבי. רק ככה לומדים. אני הושפעתי בנגינה שלי ממישל פטרוצ´יאני, קית´ ג´ארט, עופר פורטוגלי ורמי קליינשטיין וגם מהקלטות הבוטלאג של ג´ורדן רודס וג´ון פטרוצ´י. זה לא היה קורה אם לא הייתי חורש עליהם (ולחרוש זה לחרוש, להקשיב לאותו דיסק כל היום. לא בגלל שחייבים, בגלל שרוצים). יותר מזה אין לי מה להגיד לך. אני יודע כמה מתסכל זה. מקווה שתצא מזה. שי

למעלה