מבובל

• פותח הנושא smm3
  • פורסם בתאריך

smm3

New member
מבובל

שלום לכולם אני מעוניין ללמוד לקורס רישוי השקעות/פנסיוני ומאוד מבולבל מהמסלולים והאפשרויות אני בוגר תואר שני במנהל עסקים כך שהבנתי שאני זכאי ל3 פטורים מהרשות לציין כי התואר שלי הוא לא בהתמחות פיננסית ואני לא עוסק כלל בתחום ולא ממש בקיא בעולם הפיננסי אך אני מעוניין לעשות הסבת מקצוע לתחום בדקתי מול מספר מכללות שהמוכרת יותר היא משב שוקי הון ברמת גן, רציתי לקבל חוות דעת עליהם?? בנוגע ללימודים, הציעו לי לקחת במקביל ללימודים לקראת הבחינות קורס השקעות וקורס ברוקר עצמאי (כך קוראים לזה בחלק מהמכללות) על מנת ללמוד ולהיכנס לעולם הפיננסים ו"לצבור" רקע בתחום, האם דבר כזה באמת מומלץ ויכול להועיל או שמדובר בעוד מוצר שרצו "לדחוף" לי?? מה מומלץ יותר יועץ השקעות או יועץ פנסיוני, חשבתי אפילו לשלב לימודים לשתי התחומים אבל מדובר בשתי התמחויות שונות, האם כדאי לעשות את זה?? הבנתי שאפשר ללמוד לבד לקורס אתיקה/יסודות הביטוח בעזרת ספרים-האם זה אפשרי לחסר ניסיון ורקע בתחום??איפה משיגים ספרים??איפה ואיך נרשמים לבחינות?? ולסיום- איך אני מוצא מקום לעשות התמחות, האם המקומות השונים לוקחים מתמחים ללא רקע?? זהו, הרבה שאלות ותהיות..אשמח אם מישהו יעזור לי

noam4u

New member
סדר בדברים

שלום, קודם כל, כבוגר תואר שני במנהל עסקים, אתה זכאי לפטורים משלושת בחינות היסוד ועליך לעבור רק את הבחינות המקצועיות ומבחן יסוד אחד. למסלול פנסיוני - יסודות הביטוח, מקצועית א', גמר פנסיוני למסלול השקעות - דיני ניירות ערך, מקצועית א' ומקצועית ב' לגבי מכללות - עליך לעשות השוואות בין המכללות המובילות על מספר פרמטרים: כמות תלמידים בכיתה, איכות המרצים, כמות שעות לקורס, כמות תרגולים בקורס, חומרי לימוד מחולקים, מחיר קורס (לשעת קורס ולא רק מחיר "מבצע" כזה או אחר וכו'. לגבי משב, אני שומע מתלמידים שיש שם כיתות מאוד גדולות. אישית אני לא מכיר אותם כי לא עבדתי איתם, אבל אני לא שומע עליהם דברים טובים מתלמידים לשעבר ומבסס את זה רק על מה שאני שומע מהרבה תלמידים. הכי טוב זה לדבר עם בוגרים שלהם על הפרמטרים שציינתי (ולא רק מי שהם יתנו אלא לנסות לאתר לבד). אגב, ההמלצה הזאת תקפה לכל מכללה שאתה בודק עליה. אישית אני ממליץ על המכללות הבאות, מבחינת כל הפרמטרים שהזכרתי: מכללת מגדל, מכללת B&B, מכללת רמת גן, לשכת סוכני הביטוח, מגמות. לגבי קורסים נוספים, יש מכללות ש"דוחפות" עוד קורסים רק לצורך הכנסות שלהם ולא בהכרח כי זה מה שהתלמיד צריך. אני אישית ממליץ לך קודם לקחת את קורסי הרישוי ולראות איך אתה מסתדר. אחר כך, תוכל להתמקצע בכל מיני נושאים שאתה תבחר ולא כי "ידחפו" לך אותם ברישום.. אם אתה מתלבט בין התחומים, אני חושב שהכי טוב זה לעשות את שניהם, אבל כמובן זה מצריך זמן וכסף. הפנסיוני היום זה הנושא ה"חם" יותר אבל כמובן שזה רק היום ואי אפשר לדעת מה יהיה בעוד חצי שנה ויותר. את המבחנים ביסודות הביטוח ודינים אפשר ללמוד לבד מספרים אבל תמיד מומלץ לקחת קורס (כמובן יש לזה עלויות וזמן...). יש מסלול חדש שנפתח בקרוב ששמעתי עליו שישלב דינים, מקצועית א ומקצועית ב' במחיר מצחיק שהיום מוכרים בו רק את מקצועית א' לדוגמא... אאדכן כשאשמע יותר פרטים מחר או מחרתיים. לגבי התמחות, זה עניין של ביקוש והיצע כמובן (והיום השוק לא משהו...) אבל בתחום הפנסיוני יותר קל למצוא התמחות. אציין כי מכללות שמבטיחות התמחות לא יכולות תמיד לעמוד בהבטחות ותיקח את זה בחשבון, שלא "ימכרו" לך הבטחות. מקווה שעשיתי לך סדר בדברים

guyklainer

New member
3 בחינות היסוד

מה הן בעצם?? באיזה מקצועות הן? ומי זכאי לפטור מהן?? תודה.

noam4u

New member
בחינות היסוד

בחינות היסוד הן כלכלה, מימון וסטטיסטיקה וחשבונאות. ניתץן פטור לבעלי תואר בכלכלה/מנהל עסרים או חשבונאות

noam4u

New member
עוד משהו קטן

אם אתה מהדרום, יש קורס שאוטוטו נפתח באוניברסיטת באר שבע, דיני ניירות ערך +מקצועית א+ מקצועית ב' (סה"כ 215 שעות), כולל ספרות ותרגול, במחיר של 4,200 ש"ח לכל המסלול

למעלה