מבולבלים ואובדי עצות

שמופית

New member
מבולבלים ואובדי עצות ../images/Emo4.gif

לפני כשבוע וחצי נודע לנו שאביו של בעלי חולה בסרטן הריאות. הוא סבל מכאבי גב חזקים ואחרי שהטיפולים אצל הכירופרקט לא עזרו הוא הופנה למיפוי עצמות שגילה "ממצא כלשהו" ול CT שגילה את הסרטן. היינו בטוחים שמרגע זה, לאחר שכבר יודעים מה יש, יתחילו ישר בבדיקות ובטיפולים כי הרי במחלת הסרטן כל יום קובע, לא ? אז מסתבר שלא
בינתיים הוא מאושפז בבי"ח ומנסים לשכך לו את הכאבים עם כדורים שונים. היה לו תור לביופסיה ביום ראשון אבל התור בוטל ופתאום דוחים לו את הביופסיה כל הזמן בתירוצים שונים (צריך לעשות עוד בדיקות, יש שביתה וכו'). נראים לכם התירוצים האלה ? יכול להיות שהרופאים הרימו ידיים וחרצו את גורלו מבלי לעשות ביופסיה (הוא כבר כמה חודשים עם הכאבים האלה...) ? יש להם זכות לכך ? מקווה שלמישהו יש תשובה כי אנחנו אבודים
תודה

היי שמופית

קודם כל - לא מרימים ידיים. וזה ברור כי אחרת לא היית כותבת פה. אין לי ספק שזה מתסכל ומתיש הריצה הזו אחרי הרופאים ואחרי הזמן ובעצם שום דבר לא קורה. אני חושבת שבאותה דרך שנכנסת ושאלת פה, כך גם לגשת לרופא ולבקש ממנו תשובות. ואם הוא לא נותן אז לדרוש תשובות. אפילו תשובות חלקיות עדיפות על אי מתן תשובות בכלל. אולי גם אפשר לפנות למישהו אחר לחוות דעת נוספת. אני מקווה שתדעו יותר בקרוב. יום טוב גלי

שמופית

New member
ברור שלא מרימים ידיים ../images/Emo45.gif

הבעיה היא שנראה כאילו הרופאים הרימו ידיים
כל רופא שהולכים אליו, רוצה לראות ביופסיה והוא מאושפז בבי"ח אבל כל פעם דוחים לו את הביופסיה !! כך שלאף רופא בעצם אין תשובה לכלום
למה לדחות דבר כזה ? הרי כל יום קובע במחלה הזו
באמת צריך לחכות כל כך הרבה זמן לביופסיה ? לבעלי נראה כאילו ראש המחלקה "מסבן" אותם עם תשובות - כל פעם דוחה את הביופסיה כי "צריך לעשות עוד בדיקה"... איזה בדיקה יש שהיא יותר חשובה מביופסיה ? הרי הביופסיה קובעת אם אפשר לטפל ואיזה טיפול לתת, לא ?

אביתר27

New member
נופלים בין הכסאות../images/Emo122.gif

גילוי סרטן מלווה בהמון המון בדיקות. כשגילו לאשתי סרטן עבר קצת יותר מחודש עד תחילת הטיפולים. בזמנו לא היו שביתות ובינתיים עוד לא נפגענו מהשביתות. יכול להיות שלפני ביופסיה הרופאים צריכים לקבל יותר מידע על מיקום מדויק של הגידול (סתם השערה) ואז הבדיקות הכרחיות לפני ביצוע ביופסיה. לא מכיר את סוג הסרטן הזה ויש עוד הרבה גורמים שנכנסים לתמונה לפני שמחליטים שהרימו ידיים. נשמע יותר כמו משהו של נופלים בין הכסאות יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה. ברור שאין לרופאים זכות לחרוץ את גורלו, סתם נראה שנפלתם על רופאים אדישים. אבל לפני שיש ביופסיה ועוד נתונים אי אפשר לתכנן לו טיפולים. כמו שגלי אמרה להשלים את הבדיקות ואם צריך ללחוץ על רופאים אז ללחוץ ולקבל מהם תשובות. מצטער לא יכול להגיד יותר מאחל הרבה בריאות וכח

שמופית

New member
תודה על התשובות ../images/Emo140.gif

הייתי היום בבי"ח וניגשתי לרופאות כדי לדרוש תשובות. אפשר לומר ש"נרגענו" מהתשובות והבנו שהוא לא נופל בין הכסאות אלא פשוט הגידול נמצא במקום קצת מסובך והם מפחדים לעשות ביופסיה במקום הלא נכון ובגלל זה הם עושים את כל הבדיקות המקדימות, כדי לקבוע מיקום מדוייק
המון תודה על התשובות

lital_helmer

New member
שמופית יקרה.

זה כל כך מזכיר לי את מה שקורה עכשיו עם אמא של בן הזוג שלי... לא נותר לי אלה לחזק את ידייך, ולתמוך בך להמשיך לשאול את כל השאלות ולדרוש תשובות לכל מה שלא נראה לך. כי לפעמים זה מה שדרוש כדי להרגע קצת..ולקבל תקווה.

למעלה