מבולבלת בנוגע לטיפול וזקוקה לעיצה

dragongirl69

New member
מבולבלת בנוגע לטיפול וזקוקה לעיצה

לפני כ חודשים התחיל אצלי תהליך איבחון(קצר)שבסופו נאמר לי שיש לי טרשת נפוצה אין לי מושג באיזה שלב הוא נמצא... ניתנו לי 3 אופציות לטיפול 1 הזרקה יום יומית\ יום כן וכיום לא ואחת לשבוע... בדקתי את סוגי התרופות אבל עדין אני מבולבלת למה ניתנה לי בכלל החלטה בעניין כולן נראות אותו הדבר ולכל אחת יש תופעות לואי לא נחמדות לתווך קצר או ארוך. אשמח לשמוע 1. למה בכלל ניתנה לי האפשרות להחליט 2. האם יש אפשרות לדעת איפה מצבי עומד 3. הכוונה קטנה על מה כדאי ללכת אודה לתשובה מהירה ומבהירה... לימור

תגובה

קשה לי להיכנס לנעליו של הרופא שיעץ לך היות שהנתונים הרפואיים שלך אינם ידועים לי. אוכל ליעץ לך במסגרת מרפאתנו באיכילוב.

יאסון

New member
כדאי לדעת

שלום לימור, קודם כל את זכאית לשאול ולקבל תשובה מלאה בנוגע לשלב בו נצאת הטרשת הנפוצה שלך. חוץ מזה , אם ההתקף היה ראשון, לא חייבים לחהתחיל בטיפול תרופתי. אינני יודע באיזה בית חולים את מטופלת, אבל שווה לבקש את כל המידע מהרופא המטפל. אני טופלתי בסטרואידים לפני שלוש שנים ומאז (טפו טפו טפו) לא היה עוד התקף ואני לא מקבל שום טיפול תרופתי. שווה לשקול!

m י כ ל

New member
כדאי גם לדעת...

שההחלטה להמליץ על התחלת מתן טיפול תרופתי תלויה בגורמים שונים, כמו ממצאי ה-MRI, הממצאים הקליניים וההיסטוריה הרפואית שעל פיהם מבסס הרופא המטפל את החלטתו. שמחה מאוד בשבילך, יאסון, שלא קיבלת התקף נוסף אחרי הראשון, ומאחלת לך שלא יבוא כזה לעולם, אבל כידוע לך לא כל חולי הטרשת יצוקים מאותו חומר, ולכל אחד מאתנו מאפיינים שונים, סימפטומים שונים, וחומרה שונה למחלה. קצת כבוד גם לרופאים המטפלים בעלמה ששאלה את שאלתה, שאולי גם הם יודעים את העבודה...

למעלה