מבולבלת וזקוקה לעזרתכם - החלפת סתימת אמלגם

pixie lul

New member
מבולבלת וזקוקה לעזרתכם - החלפת סתימת אמלגם

שלום, אני מקווה שתוכלו לעזור לי
אני בת 37, ויש לי ילדה שנולדה עם נזקים נוירולוגיים קשים, על רקע שאינו ידוע (למרות שעברה המון בדיקות). לפני כמה חודשים, כחלק מהכנה להריון נוסף, ערכתי בדיקה שגרתית אצל רופא השיניים. בבדיקה התגלתה עששת מתחת לסתימת אמלגם ישנה. מכיוון שאני יודעת שהוצאת סתימות אמלגם כרוכה בחשיפה גבוהה לאדי כספית, וכמובן על רקע הנסיבות, התלבטתי והחלטתי לא לגעת בשלב זה בשן, ולקוות שתחזיק מעמד (רופא השיניים לא יודע לומר לי כמה זמן ייקח לתהליך להתקדם, אף כי ברור שזה יקרה מתישהו. הבנתי שיש אנשים שאצלם קצב התקדמות העששת איטי מאוד, אבל אני לא יכולה לדעת איך יהיה אצלי). הבעיה היא שבינתיים חלפו כבר כמה חודשים, והריון עדיין אין. אני, כמובן, מודאגת ממצב השן. למישהו יש עיצה כלשהי לתת לי, שאינה כרוכה במספר חודשי המתנה עד להתנקות הגוף מהכספית? הגיל שלי (ושל בן זוגי...) לא משחק לטובתי, ולכן אנחנו ממש לא רוצים לדחות את כל העניין, שגם ככה מתארך עוד ועוד, לעוד מספר חודשים. אני מודה לכם מאוד מראש

הוצאת אמלגם לפני הריון

אני כל כך מבינה את ההתלבטות שלך. אני עצמי עברתי התלבטויות דומות, ועכשיו בגיל 42 אני חובקת תינוק חמוד בן 4 חודשים שנראה נכון לעכשיו, טפו טפו, בריא ונורמלי. אבל הדרך לכאן לא הייתה קלה. מצד אחד: ככל שאת מתבגרת, הסיכוי להריון שבסופו ילד בריא יורד. לוקח לפעמים הרבה זמן להשיג הריון כזה - אם בשל קשיי כניסה להריון ואם בשל קשיי שמירה על ההריון, משהושג. לוקח כמה חודשים להתנקות מהחשיפה. מצד שני: חשיפה לכספית מסוכנת לעובר ומסוכנת לתינוק יונק במידה רבה מאוד. חשיפה גדולה כזו כשלעצמה יכולה לגרום להפלה טבעית. למעשה, ייתכן שלחשיפה הנוכחית שלך יש קשר להתמהמהות ההריון. את יושבת על פצצת זמן במובן מסויים, כי את יודעת שזה יצריך טיפול, רק לא מתי. האמיני לי שעדיף לך שזה לא יהיה במהלך הריון או הנקה! בעיקר כיוון שיש לך כבר ילדה עם בעיות. אני החלפתי את כל הסתימות בגיל 35-36 למרות שאף אחת מהן לא הייתה במצב דומה לשלך. לעומת זאת לא עשיתי אחר כך קילציה לאורך כמה חודשים (כן במקביל להוצאת הסתימות), מסיבות שונות שהיו רלוונטיות אז. בנסיבות שאת מתארת אני כן הייתי מטפלת עכשיו בשן, ודוחה את ההריון לאחר כך. לדעתי האישית, במערך הכללי של הדברים, כמה חודשים זה לא הרבה זמן (למרות שזה נראה כמו נצח כשמשתוקקים לילד). בוודאי לא לעומת הסיכון. את מוזמנת להתקשר אתי אם בא לך, 201-357-8940 או TAMIGALILI בסקייפ. בהצלחה בכל דרך שתבחרי.

pixie lul

New member
תמי המון תודה על התגובה (ועוד שאלות...)

ראשית, מזל טוב להולדת התינוק! מאחלת לכם רק נחת ובריאות. אני אכן בדילמה גדולה, והשאלה היא מה זה אומר אם אני מחליטה להחליף עכשיו את הסתימה: היכן מומלץ לבצע את ההחלפה ובעיקר - כמה זמן אח"כ אני צריכה להמתין? אם אעשה את הטיפול במרפאת "ביו", האם זה מקצר את הזמן שבו לוקח לגוף להתנקות? דחיית ההריון היא קשה ביותר עבורי, מפני שלקח לי המון זמן להגיע למצב שבו אני מסוגלת לחשוב על הריון בלי לחטוף מיד התקף חרדה, ואז הגיע הגילוי הזה של הבעיה בשן... איכשהו נראה כאילו הדברים כל הזמן מסתבכים לי... אני שולחת לך גם
. שוב תודה

עוד בענין שיניים

יש לי תינוקת בת שלושה חודשים,בתחילת ההריון נשברה לי שן, לא תיקנתי כמובן ורציתי לחכות עד אחרי ההנקה.לאחרונה הרגישות באזור גברה ואני חוששת שהחור יגדל.מה המשמעות של סתימה בזמן הנקה.לדעתי הבעיה העיקרית היא ההרדמה המקומית.אין לי סתימות אמלגם ובמרפאה לא משתמשים בכאלו.

razgalili

New member
יש לסגור את החור

החור עלול לגרום לדלקת בשורש ואת עלולה לאבד את השן. לדלקת עצמה יכולות להיות משמעויות מרחיקות לכת על בריאותך. בזריקה המקומית אין סיכון משמעותי לך או לתינוק.

razgalili

New member
כמובן שיש לסגור את החור ללא אמלגם

אמלגם כן מהווה סיכון משמעותי לתינוק

למעלה