מבולבלת מאוד

מועקר1975

New member
ביקורת

גם אני למדתי בבית ברל חינוך מיוחד לגיל הרך- ממליצה בחום!

מבולבלת מאוד ../images/Emo4.gif

שלום שלום
כרגע אני ממש רגע לפני הרשמות ללימודים אקדמאים במקצוע החינוך המיוחד. אני ממש מבולבלת לגבי איזה מוסד לימודים עליי להרשם, כאשר בפני עומדות כרגע האופציות של "סמינר הקיבוצים" ו"לוינסקי". האם מישהו אובייקטיבי יודע מה ההבדל בינהם והאם הוא משמעותי (כי לדעתי מבחינת הקורסים המוצעים במגמת חינוך מיוחד לגיל הרך הם דומים מאוד) התייעצות נוספת היא לגבי המשך תעסוקתי. מטרתי היא להיות מאבחנת דידקטית. האם התואר שבו בחרתי הוא נכון? וכמה שנים עליי לעבוד לאחר סיום התואר ע"מ להוציא את התעודה הנ"ל? מקווה שלא כתבתי מבולגן מדי... תודה על העזרה
שני.

הבדלים בין מוסדות הלימוד

תוכלי לשאול בפורום מורים, על איזה מכללה הם ממליצים. מעניין אם מותר שם לשאול כאלו שאלות, אבל תנסי... נדמה לי שאין אפשרות להיות אובייקטיביים בהבדלים, לאחר ניסיון של מורים מכאן ומכאן. לגבי המשך התעסוקה - כדי להיות מאבחנת דידקטית, אכן את צריכה להיות מורה לחינוך מיוחד, לפעמים יש מקומות שמותר להיות גם יועצת. מקומות שונים מבקשים ניסיון שונה, כך שאין משהו גורף לגבי כמה שנים ניסיון. לדעתי ? צריך לפחות כמה שנים ניסיון כדי לדעת להמליץ למישהו איך לעבוד נכון יותר עם ילד מסוים לאחר אבחון. זו דעתי, לא תמיד שואלים אותי....

sortyka

New member
אישית אני ממליצה על סמינר הקיבוצים

אני אומנם לא אובייקטיבית, למדתי שם חינוך מיוחד ואני מאוד מרוצה : מהיחס, מרמת הלימודים ומהכלים שקיבלתי להמשך הדרך. אם אני לא טועה ( ואל תתפסי אותי במילה ) בשביל להיות מאבחנת דידיקטית את צריכה תואר ראשון בחינוך מיוחד ( פסיכולוגיה/ עבודה סוציאלית ...) ו-5 שנות ניסיון בתחום, כמובן שלכל מקום יש את הדרישות שלו ועל כן הייתי ממליצה לך לברר מהן הדרישות. בהצלחה

מחוצלת

New member
אני ברשימת המתנה כרגע בסמינר...

הם הם מתלבטים כי בוועדת הקבלה הם ביקשו שאני ארשום סיפור הצלחה\כישלון ורשמתי משהו לא על עצמי אז ביקשו ממני לבוא שוב וכרגע אני ממתינה....האם שווה לי להמתין ? אני לא יודעת מה ההבדל בין הסמינר ללוינסקי,האם החינוך המיוחד הוא שונה חוץ מהגילאים?

למעלה