מבולבלת מדיאגנוזה של שני רופאי שיניים

מיכל 54

New member
מבולבלת מדיאגנוזה של שני רופאי שיניים

שלום לך ד"ר סורין, אני בת 52. לפני כ-10 שנים עברתי 4 ניתוחי חניכיים עקב נסיגת חניכיים וכן טיפול אורטודנטי. לאחר סיום הטיפול האורטודנטי שמו לי פס מתכת על החלק הפנימי של השיניים על מנת לשמור על הישגי הטיפול. לפני כשבוע התחלתי לחוש אי נוחות ורגישות לחום (ואח"כ גם לקור) בשן קדמית עליונה (מס' 21). לאחר יומיים של תחושת אי נוחות ורגישות לחום ולקור הופיעה גם רגישות וכאב שנמשכו שברירי שניות מספר פעמים ביום ללא שום קשר למזון שאני אוכלת, אלא פשוט סתם כך באמצע היום. יש לציין כי השן עברה לפני מספר שנים טיפול שורש. רופא השיניים סבור כי יש סדק בשן, אך לא ראה הוכחה וודאית בצילום שביצע. הוא אומר שאין מנוס אלא לעקור את השן, להשתיל עצם מלאכותית, כי כמעט ואין עצם במקום ואח"כ להשתיל שתל במקום השן. לעומתו, טוען הפריודונט שטיפל בי בעבר ועשה את ניתוחי החניכיים, כי קודם כל יש לבצע ניקוי אבן עמוק שאולי ישפר את המצב. הוא מצא בבדיקה כיסים בעומק 5-6 מ"מ. ואם זה לא יעזור הוא ירים בהרדמה את החניכיים ויבדוק במקרוסקופ האם באמת יש סדק. ואם כן אז לא תהייה ברירה אלא לעקור את השן. אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות ובגישה של מי מהרופאים לנהוג. אודה לך מאוד אם תוכל לייעץ לי כיצד לנהוג.

דיאגנוזה מבלבלת

שן שעברה טיפול שורש לא רגישה לחום וקור וזה גם לא יכול לקרות אם השן הנ"ל נסדקה. אני מציע ללכת ע"פ הדרך שהפריודונט מציע.

למעלה