מבולבלת

SmeLLy Cat 1

New member
מבולבלת

טוב, זאת פעם ראשונה שאני כותבת פה ואני בכלל לא בטוחה שמישהו יקרא. אני רק רוצה להוציא את המחשבות שלי איפשהו. אני כבר חודש בשירות הסדיר שלי, אחרי שעברתי חודש קורס. (סך הכל חודשיים בצבא). הגעתי לבסיס החדש, מרחק יריקה מהבית שלי, תנאים מעולים - אין שמירות ותורנויות, מפקדת צעירה ומצחיקה, אנשים נחמדים. כשבאתי חששתי ש"יזרקו אותי למים", ישר יתנו לי לעשות דברים לבד ואני לא אדע מה לעשות, אבל עד היום יש חיילת שיושבת איתי ועוזרת לי בהכל. באמת שהכל יופי. כבר בערך שבוע וחצי אני באה לבסיס בהרגשה טובה, שטוב לי, שהתמזל מזלי, שלא יכולתי לקבל תנאים טובים יותר. אבל ביום חמישי נתקפתי עצבים, סתם כי זה קורה לי לפעמים ופשוט עובר. אז ביקשתי מהמפקדת שלי ללכת הביתה (היה 4 בצהריים) והיא רצתה שאני אסיים משהו ואז אלך. אז יצא שבכיתי בפעם השניה בפני המפקדת שלי, ופתאום הבנתי שלא כל כך טוב לי. אולי זה בגלל שהיא אמרה לי כמה פעמים שכבר הרבה זמן לא טוב לי ושאלה עשרות פעמים אם אני רוצה לעבור. הרגשתי כאילו היא ממש מנסה לדחוף אותי לעוף משם, כאילו היא לא מרוצה ממני למרות שחשבתי שהתפקוד שלי בסדר בתור מישהי חדשה.. היה גם משהו בזה שתוך כדי שהיא מדברת איתי היא גם כותבת מיילים, מדברת בטלפון וכו'. כאילו אני מפריעה לה. היא דיברה בקור ובחוסר אכפתיות. פתאום הבנתי שאני לא מרגישה נוח בפני רוב האנשים שם. הקטע של ה"אשכנזים מול מזרחים" מאוד חזק שם וזה נורא מפריע לי. אני מרגישה שבגלל שאני אשכנזיה אני לא חלק מהם (אולי כי תמיד עפים באוויר דברים כמו "יא אשכנזי"), שאני צריכה להוכיח שאני לא "פרידמנית מתה", ואני יודעת שזה נשמע מגוחך ואני בעצמי חושבת ככה, אבל יש אנשים שחיים כנראה 60 שנה אחורה. אני לא אוהבת שחושבים עלי דברים בלי שמכירים אותי, אני לא אוהבת את זה שבצבא למי שצעיר לא צריכה להיות דיעה. אז מאז אתמול אני מתחילה לחשוב שלא כל כך טוב לי, שאולי אחרי חודש הייתי צריכה כבר לרכוש חברים (יש לי עם מי להיות, אבל לא הייתי מגדירה אותם כחברים), הייתי צריכה כבר ללמוד את העבודה, הייתי צריכה אולי להסתדר יותר. אני שוב מרגישה מכוערת, שוב מרגישה שמנה, שוב מרגישה לא טובה. דברים שעברו לי כבר לפני שהתגייסתי. אני לא מתכננת ללכת לקב"ן כי אני לא רוצה שההורים שלי יחשבו שמשהו לא בסדר, שאני שוב בדיכאון או צריכה טיפול. (ואני יודעת שהם לא חייבים לדעת אבל אני לא מסתירה מהם דברים..) מצטערת שכתבתי יותר מדי, מקווה שמישהו יקרא.

lior05

New member
תגובה

אז הנה מישהו קרא... הדברים שלך כנים ונראים שיוצאים מהלב שלך ומפריעים לך מאד. בקשר למפקדת: אני מציע לך לדבר איתה בצורה מסודרת, אפילו לקבוע איתה שיחה במיוחד. תנסי לברר מה דעתה על התפקוד שלך עד עכשיו. במקרים כאלה, תמיד עדיף דיאלוג על פני ריחוק וכניסה לסרטים. המפקדת תעריך אותך מאד ותראה שאכפת לך מהתפקוד שלך ומהמשימה שהוטלה עלייך ביחידה. בכל אופן, אני חושב שאת צריכה למצוא מישהו, מבין החיילים/ חיילות שמשרתים/ משרתות איתך ולדבר איתם. הכל נראה אחרת כשיש שותף שמקשיב ומודע לדברים. גם אם לא נראה שעד עכשיו יצרת חברויות חדשות נסי לעשות את זה. לפי התיאור שלך את לא תקופה ארוכה בצבא. קשירת קשרים חדשים זה תהליך שלפעמים מצריך זמן. אני חושב שאם תשתפי אדם שקרוב אלייך ביחידה גם תביאי בהכרח את הקשר שלכם למקום אחר., הרבה יותר בוגר ורציני, קשר שלך חברות. קב"ן היא לא מילה גסה, במידת הצורך לא צריך לשמור דברים בבטן. לפעמים כאשר משהו שאינו מכיר אותך לעומק מדבר איתך ומנסה לפתור את הבעיות זה עוזר מאד. בכל אופן, ניתן גם לפנות באופן אנונימי, סודיות מובטחת. מקווה שעזרתי.

SmeLLy Cat 1

New member
תודה רבה

באמת עזר לי לקרוא את זה.. אני באמת אדבר עם המפקדת שלי בצורה מסודרת כמו שהצעת. הבעיה שעכשיו אני נזכרת במשהו שהיא נתנה לי לעשות ביום חמישי ואני חושבת שעשיתי שם איזה טעות, ואני ממש מפחדת שהיא עוד יותר תשנא אותי על זה.. בקשר לחברויות - אני בצבא סך הכל חודשיים, מתוכם אני חודש ביחידה נוכחית שלי. לכן לא קיוויתי למצוא חברי נפש, אבל לפחות משהו קצת יותר עמוק מללכת עם אנשים לחדר אוכל. אני ממש לא חושבת שקב"ן זאת מילה גסה, וגם ככה יש לי פרופיל נפשי אז שיחה עם קב"ן עוד פחות מפחידה אותי כי אין לי את החשש ש"זה יעשה לי כתם". השאלה אם אני יכולה לפנות לקב"ן סתם ככה, עם בעיות פרטיות שלא קשורות לצבא או משהו שמצריך פתרון? זה כמו ללכת לפסיכולוג באזרחות, או שהוא פחות סבלני ומחפש את הסיבה שהגעתי אליו? שוב, תודה על התגובה ובאמת שעזרת.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
כששום דבר לא בטוח..

ואת מרגישה מבולבלת מהמעמד שלך בבסיס, זה יכול לגרום לך להיות מתוסכלת, לא להאמין שאת מסוגלת לבצע את התפקיד שלך בהצלחה ולהרגיש פגועה מהיחס של המפקדת שלך.. עד שלמרות תקופה חיובית שעברת, את שוקעת לתוך מחשבות מטרידות ומתקשה להתמודד עם הכאב שסוחף אותך פנימה.. ויחד עם זאת, SmeLLy Cat היקרה, עדיין מצאת כוחות כדי לבוא ולשתף אותנו בבלבול שלך, ואולי זה יכול להיות הצעד הראשון שלך בהתמודדות איתו, כאן, איתנו בפורום, באמצעות שחרור ופריקת הכאב שלך.. ואולי תוכלי לנסות לדבר עם המפקדת שלך, לספר לה מה את מרגישה ולחלוק איתה את המחשבות שלך.. כדי שתוכלו להחליט ביחד על דרך הפעולה הנכונה ביותר עבורך.. ואולי גם תרצי לבקר בפורום סדירים, כדי ללמוד מנסיונם של אחרים שאולי חוו דברים דומים.. ובינתיים, אם תרצי, גם אנחנו נהיה כאן איתך, נחכה לשמוע ממך עדכונים לגבי השירות הצבאי שלך, והרגשות שמתלווים אליו..

lior05

New member
תגובה

קב"ן הוא בדיוק כמו פסיכולוג באזרחות . עם הזמן נוצר לתפקיד הזה דימוי מאד שלילי. הקב"ן בד"כ מקבל אותך כמו שצריך, שומר על סודיות ומתייחס לבעיות לגופו של עניין. הוא לא חושב שאת משקרת לו ( למרות שיש חיילים שעושים את זה לכן הם בטח חשדניים). את בהחלט יכולה להתייעץ איתו על בעיות שלא קשורות לצבא.

אוי

תביני שבצבא רמת החשיבות שלך ורמת הפריבילגיות שאתה משיג נקבעות לפי....הפז"מ שלך. נכון,כצעיר אין לך יותר מדי מה לעשות מול פז"מניקים. תראי משהו: אני כבר כולי 6 חודשים בצבא,יש לי משרד עם מחשב אזרחי.גולשים בו מדי פעם חבר'ה פה ושם-פייסבוק,מיילים,וואלה! וכאלה.אני נכנס לחדר ועל המחשב ישב אחד החיילים ביחידה,שהיה בדרגת סמל.כשאמרתי לו שהוא יושב מלא זמן על המחשב וגם אני רוצה(שימי לב שביקשתי ממנו,וזה עוד חדר שלי),הוא פשוט העמיד אותי במקום ואמר לי במילים האלה ממש:אני אשב פה כמה שבא לי,אני לא שואל אותך אפילו,ואתה תשב ותחכה עד שאני אסיים" ככה זה בצבא,מי שיש לו יותר פז"מ ממך-יש לו יותר זכויות לעשות מה שהוא רוצה. יורדים עלייך?תביני,שכולם עברו את זה. את רואה את כל הסמ"רים אצלך בבסיס?גם הם אכלו "צעיר!" אחרי שהם סיפרו שהם חודשיים בצבא....

lior05

New member
...

הדברים יותר מורכבים ממשחקים טיפשיים של ותיקות-צעירות. אני שנתיים ושבעה חודשים בצבא ומקרי הותיקות-צעירות שנתקלתי בהם הם בודדים. מעבר לזה, הכותבת הציגה עניין יותר מסובך מהקשרים החברתיים שלה ומהזמן שבו היא יושבת ליד המחשב.

קחי את עצמך בידיים

שום דבר בך לא השתנה בין הדקה שלפני הגיוס לזו שאחריה... את אותו בן אדם שהיית לפני כן תסמכי על עצמך ותאהבי את מי שאת, לא צריך להיות לך אכפת ממה שהם חושבים, במיוחד כשאת לא יודעת מה בדיוק הם חושבים..... תזכרי שאת שם רק זמנית ובסופו של דבר את לא תהיי שם יותר וכל מה שאת צריכה עכשיו זה לעבור את זה בשקט...... והדרך היא קודם כל לא לתת לעבר לחזור, כי כמו שאמרת- זה העבר שלך...... תהיי חזקה

למעלה