מבולבלת

adia27

New member
מבולבלת

היי
אני בת 27 ואני רוצה להתייעץ.
כל חיי חסמתי את עצמי בפני קשרים, ולמרות שאהבה הייתה חסרה לי תמיד העדפתי לחסום את עצמי מאשר להיפגע.
לאחרונה היה לי קשר, הראשון בחיי, שהיה קצר ונגמר בכך שהבחור אוהב אותי אבל לא מצליח להתאהב.
עברו מאז כמה חודשים ואני לא מצליחה להשתחרר. מרגישה שלא אוכל לאהוב ולהתחבר ככה לאף אחד.
בנוסף, אני יודעת שאני נחשבת לבחורה איכותית, חכמה ונראית טוב ועדיין לא מקבלת פניות מבני המין השני, מה שגורם לי להרגיש לא טוב עם עצמי.
מאוד הייתי רוצה להמשיך הלאה, למרות שאני לא יודעת אם אצליח, אבל אני באמת לא יודעת מה לעשות.
אשמח לעצות...

שלום

התאהבות אינה כל-כך חשובה אלא נלווית ומפתחת את הקשר. אם יש ביניכם אהבה אנושית, תוכלו לפתח מערכת יחסים טובה. אם אתם מרוצים רגשית מהקשר, כדאי שתשקיעו בו ותטפחו אותו ולא תוותרו עליו. גם ידידות יכולה בעתיד להפוך לחברות. צרו את הקשר לאט ובעדינות והתרכזו בהנאה ממנו בהווה.
&nbsp

Shamy

New member
תראי בעיניי הגישה הכי טובה

לתרגל - הדרך היחידה להתגבר על מישהו היא פשוט לצאת לדייטים אפילו סתם מהסיבה שרחוק מהעין רחוק מהלב...ככל שתהיי עסוקה בעצמך ובתחביבים או דברים שיעשירו את עולמך האישי כך הצער יישכח לאט ובסוף תתגברי ותפתחי לקשר חדש

אם את אומרת שהבעיה שלך היא חסימה מול אנשים הייתי דווקא הולכת ומנסה לפתור את המכשול הזה ע"י סדנות והרצאות ותרגול ללכת ליציאה במסיבה ולהתחיל עם אנשים..סתם..מבלי כוונה באמת שאת תזרמי איתם למיטה או משהו..ולמה? כי לדעתי טבילה באש היא הפתרון הטוב ביותר לטיפול בחרדות ופוביות -כאשר מגלים שהשד לא כ"כ נורא בסוף מתרגלים אליו והוא יושב לצידך ולא מאיים עליך ויוצר צל וחשיכה שמעיבה על חייך

ommerl

New member
מחיר ורווח- נקודה למחשבה ותרגיל:

יש לך אמונה שקשרים=להיפגע ושלהיפגע=משהו שאת לא מוכנה לשאת.
&nbsp
האמת היא שאת באמת עלולה להיפגע מקשרים עתידיים אבל זו לא סיבה מספיק טובה לא להיפתח בפני קשרים.
&nbsp
להיפגע זה חלק מהחיים. עדיף לאהוב ולאבד מאשר לא לאהוב בכלל. על אותו משקל עדיף לשמוח ולכאוב מאשר לא לשמוח ולא לכאוב.
&nbsp
אני ממליץ לך לעשות דבר כזה:
תעשי רשימה של המחיר שאת משלמת מכך שאת לבד
תעשי רשימה של הרווח שלך מכך שאת לבד.
&nbsp
תחשבי: האם הרווח הזה שווה את המחיר?

ELLA1992

New member
לדעתי , המצב הרבה יותר טוב ממה שאת חושבת :)

הסיבה שהקשר הראשון שלך אינו צלח מאוד פשוטה- כל חייך דחית את הרומנטיקה ולא רצית להתאהב מפאת הפחד להפגע , כאשר סוף סוף היית מוכנה להיפתח בפני מישהו , אותו פחד מודחק מתת המודע צף על פני המים וזו פשוט נבואה שהגשימה את עצמה!
מה גם , שזה טוב שזה נגמר , לא היית רוצה שהראשון יהיה גם האחרון! :) פיקס!
תסתכלי על חצי כוס המלאה !!!
לגבי התהייה שלך מדוע אין פניות מהמין השני אף על פי היותך איכותית- תשובתי תהיה שדווקא הבחורות האיכותיות זוכות לפחות פניות מהמין השני כיוון שזה מרתיע גברים, הם מפחדים מנשים חזקות ואיכותיות, מתביישים מהן.

אני חוששת שמדובר בביטחון עצמי נמוך..
תשכחי מכל מה שהיה עד עכשיו
תעשי איפוס להארד דיסק ותתחילי חיים חדשים
אל תפחדי להכיר גברים ואל תחששי להיפגע, אף אחד לא חסין מכאב וכאב רק מחשל!
תצעדי עם ראש מורם ואני בטוחה בטוחה בטוחה שתכירי את הבחור הנכון ,
כשזה יהיה הנכון את כבר תרגישי בעצמך!

בהצלחה !!!!!!

satori79

New member
את יודעת, יש הבדל בין מי שאנחנו למה שאנחנו חושבים את עצמנו

קשה לנו לפעמים להעריך את עצמינו נכונה,
אולי תתני לחברות טובות ולא שפוטות, וגם לגברים שאת מכירה,
וגם לגברים בדייטים כושלים - להיות לך למראה אמיתית.

אם חסמת את עצמך, הפעלת סוג של חבלה עצמית בכדי לתרץ למה אין לך קשר, או לחבל אוטומטית בניסיון ליצור קשר, אולי מפני הפחד שהקשר יכשל (סביר להניח שקשרים יכשלו, זה אחר זה, עד שיבוא המתאים ביותר - אך לא המושלם וגם לא סוף העולם אם קשר נכשל, זה חלק מההתפתחות והלמידה לשנו על עצמנו).

אם לא נכשל, לא נתפתח. כמה פעמים נכשלת במבחן נהיגה? האם לא הגעת טובה יותר למבחן הבא? עד שבסוף עברת כי כבר היית מיומנת יותר ומודעת יותר למה שהכשיל אותך בפעמים הקודמות.

27 זה "צעיר", אני התחלתי להיכנס למערכות יחסים רציניות רק בגיל 33. רק לטובה. :) היו לי מלא שטויות לעשות עד שהרגשתי מוכן. גם סוג של חבלה עצמית.. בצבע של חיידק טיולים בעולם.

זה שהמין השני לא פונה אליך, אומר אולי שהוא לא שם לב אליך. אולי משהו שאת משדרת.. ?

פירסט זינג פירסט, את צריכה ריאליטי צ'ק מהקרובים אליך.

למעלה