מבולבלת

מבולבלת

תמיד היה לי אלוהים. הוא פשוט היה שם וזהו, פשוט הרגשתי אותו בכל דבר שהסתקלתי עליו- אפילו בעשבים הכי קטנים. אף פעם לא פיקפקתי בו. לא מזמן נתקלתי במיקרה, או שלא במיקרה, בחומר עסיסי על וויקה. מצאתי שם דברים שאני לגמרי מזדהה איתם, בעצם הרבה דברים שהוויקה טוענת הבנתי והפנמתי גם לפני שידעתי שיש לזה שם ושיש קבוצות שלמות של אנשים שמאמינות בזה... הדבר היחיד שלא מסתדר לי זה הקטע של "האלה והאל". אני פשוט לא מרגישה בנוח עם מתן שמות או הגדרות לאלוהים שלי. ואני מניחה שזה בסדר, ליקרוא לו פשוט "אלוהים", ולדעת שאני מזדהה עם הדרכים הפגאניות, מאמינה בכוח הטבע... אני מרגישה, או לפחות הרגשתי בהתחלה, שניתקלתי בכל העניין הזה לא בטעות, מרגישה שזה ה-דבר הנכון... אבל כל האנשים החשובים לי לא רואים את זה בעין יפה. אמא שלי, בשיחות הורדת המוטיבציה הקבועות שלה מעלה טיעונים הגיוניים לגמרי.. "בגיל 14 אמורים לבלות עם חברים, להתאפר וללבוש כמה שפחות בגדים", היא אומרת לי, "ולא להכניס כל מיני דברים לראש". כל הלחץ מהבית גרם לי לאבד את אלוהים, אני פשוט לא מרגישה אותו יותר כשאני מסתקלת בערב לשמים.. אני מקווה שזה רק עניין זמני, אבל אני לא יודעת.. נדמה לי שאפילו לי עצמי יש יותר טיעונים נגד מאשר בעד, והעניין עם ההגדרה של אלוהים... אבל אני מרגישה שזה "שלי", שהגעתי לדרך הנכונה.. אולי זה נשמע לכם מוזר- אני רק בת 14 ומדברת על זה שאני חשה את אלוהים וכאלה. אולי אפילו נראה לכם שראיתי את המילה "קסם", וזה הדליק אותי, ואני לא מתקוונת להצדיק את עצמי בעניין הזה, כי אתם רשאים לחשוב כל העולה על דעתכם. אני אפילו לא בטוחה שבאתי לכאן לבקש עצה- אני חושבת שאצליח להבין לבד מה אני צריכה.. זה יותר בקטע של להתבטא, כי אין עוד מישהו שיקשיב ל"שטויות" שלי על טבע ואלוהים...

gwizard

New member
למה לאלוהים יש פרארי אדומה ?

וואלה, לא יודע. זה היה סתם כי לא היה מה לכתוב בכותרת. עכשיו, זה לא משנה אם את בגיל 14 או בגיל 60. כל עוד את נאמנה לעצמך, זה בסדר גמור לשאול שאלות ולתהות על משמעות היקום, החיים וכל אשר קיים. :) זה גם לא משנה אם את קוראת לדת שלך יהדות, וויקה או פסיכואנליזה קוגנטיבית. זה לא משנה אם את קוראת לאלוהים שלך אלוהים, זאוס והרה או מוחמד דחלאן. כל זה סמנטיקה מיותרת בתמונה הגדולה. כל עוד את נשארת נאמנה לעקרונות של אהבה, כבוד ואמת - אני אקבל אותך כמו שאת לא משנה באילו תגיות את משתמשת. ולאמא שלך תמסרי: עדיף להכניס דברים לראש, מאשר להכניס דברים למקומות נמוכים יותר.
אלון.

גלולות בגיל 14

פוגעות בהתפתחות ההורמונלית התקינה של המתבגרת, לעיתים בצורה חמורה. רק במצבים רציניים נותנים רופאי נשים גלולות בגיל כזה. בכל מקרה, אם כבר, אפילו שאני לא מייעץ לצעירות לקיים יחסי מין בגיל מוקדם מדי (וגיל 14 זה אכן מוקדם. ממה שהבנתי מכמה רופאי נשים, יחסי מין מגיל צעיר עלולים להגדיל את הסיכויים לסרטן צוואר הרחם, אך זה אינו חד משמעי) - עדיף קונדומים. אותם אחוזי מניעת הריון, פחות או יותר, וגם מסייעים במניעת מחלות מין, מה שגלולות לא עושות.

Justin Angel

New member
שתי שאלות חשובות

1. למה כשפגשת כמה רופאי נשים שאלת אם אפשר לקיים יחסי מין עם בחורות בנות 14? היו לך תוכניות גדולות
2. למה פגשת כמה רופאי נשים? כאילו, זה היה הבדיקה השנתית שלך או משהו כזה?
(זה פשוט נדרש)

אני לא כמוך ../images/Emo3.gif

אל תשכח שהייתי חובש בצבא ועבדתי עם מילואימניקים שהיו רופאי נשים. חוץ מזה אני גם ביולוג (וחלק מהקורסים היו באנדוקרינולוגיה...)

Duke Tear

New member
אם תיהיה לך בית בת 14 גם

תגידי לה את כל זה? לא סובל את הקישקושים ההייפים האלו , לכו תמרחו ברוקולי על הריסים למניעת סרטן.

אני לא מצפה ממך להבין.

תחכה שאתה תתחיל לחשוב על ילדים משלך. כרגע הנושא רחוק ממך בכמה שנות אור. תאמין לי, הגישה שלך תשתנה

llkessem

New member
מצטערת שהתשובות שקילת הלכו לכיוון

כזה במקום להתייחס ברצינות למצוקה אמיתית. שוב הפרקים שלי מציקים (ואני אמורה לנגן קצת בעוד שבוע וחצי) אז אני לא רוצה להרחיב כאן, אבל אראה את המסר לבת שלי (בת 14) שמסיימת בית ספר היום ואולי יהיה לה פנאי ועניין להשוחח איתך. (פרקים במצב סביר בוודאי יהיו לה
) רינה

llkessem

New member
זאת אמירה הבת של רינה (תבדילו!)

שלום! איזה כיף, תמיד רציתי להכיר עוד ילדות שחושבות כמוני, ואת עוד בגיל שלי!! גם אני תמיד הרגשתי את ה'אלוהים' (רק שלא קראתי לזה ככה) בכל דבר בטבע, וגם אותי זה בילבל כשהתחילו לתת לזה שמות, ככה שאנחנו דומות! אבל אנחנו גם מאוד לא דומות כי אמא שלי פגאנית. חבל שאמא שלך אומרת לך כל מיני דברים (מה היא חושבת לעצמה?) ולא נותנת לך להחליט לבד מה את רוצה. אני חושבת שאם זה חשוב לך אז בשום אופן אל תוותרי על זה, גם אם עכשיו, או לפעמים, זה קצת קשה. הרבה ילדים 'מתחרפנים' בגיל ההתבגרות, או רק מאבדים את מה שהם רוצים.

למעלה