מבולבלת

זוהר50

New member
מבולבלת

למעלה משנה אני סובלת מהפרעות תחושתיות - קהות תחושה שהתחילה מכפות הרגליים וטפסה למעלה והגיעה עד הפנים. בין היתר תחושת בעירה בכפות הרגליים. כאבי שרירים לא קבועים. בדיקות דם תקינות כולל בדיקות אוטואימוניות. CT צוארי - בפיענוח ע"י הרנטגנולוג - לא נמצאו ממצאים מחשידים. בבדיקה נוירולוגית - החזרים ערים ברגליים. בדיקת NCV תקינה. נוירולוג אחד שבדק אותי - קבע - נוירופתיה סנסורית ואילו נוירולוג שני - בבדיקת ה CT שהוא בדק בעצמו - מצא הסתיידויות וקבע שמדובר בסקלרוזיס כל שהוא, יתכן ממקור ויראלי והמליץ על MRI ראש כדי לברר האם קיימים תהליכים דמיאליניטיבים. מי הצודק מבין השניים? מה עלי לעשות? אגב, רופא המשפחה שלי מתנגד לביצוע MRI כי הוא טוען שבדיקה זו לא תוסיף לי דבר אלא רק תוסיף ערפל לתמונה הכללית. אני אובדת עצות.... אני לא יודעת האם להלחם על ביצוע ה - MRI. אנא עזרו לי....

תגובה

קשה לקבוע על פי הסיפור באם יש צורך בבדיקת ה- MRI , חשוב לדעת מהם ממצאי הבדיקה הנוירולוגית

זוהר50

New member
בדיקה נוירולוגית

בדיקה נוירולוגית תקינה, למעט החזרים ערים ברגליים. NCV ו - QST תקינים. הסיבה שהומלץ לי על בדיקת MRI היתה בין היתר - ירידה בתחושה בפנים ובשפתיים. נדמה לי שהנוירולוג הזכיר משהו שנשמע כמו אפקט זלצר (תופעה שנראית/מורגשת כמו שכבות של בצל...) לדעתו - ירידה בתחושה בפנים - מקורה אך ורק בראש. אשמח לשמוע את דעתך והאם תוכל להסביר לי מהו האפקט הנ"ל. תודה

תגובה

זו תופעה די נדירה של הפרעת תחושה בפנים של איזור מעגלי בעל רדיוס פחות או יותר קבוע . תופעה זו נובעת מסידור עצבי בגרעין עצב התחושה של הפנים (נקרא = עצב קניאלי חמישי או טריגמינלי) תופעה זו אינה מופיעה לבדה אלא בד"כ בנלווה לפגיעה נוספת בגזע המוח והיא לא נשמעת/ נראת לי רלוונטית אלייך.

זוהר50

New member
אפקט זלצר

תודה על התשובה. לפי ההסבר שלך - העדר התחושה צריך להיות מעגלי, ברדיוס מסוים ואצלי זה לא כך - אלא ירידה בתחושה למגע מסוג מסויים בכל הפנים, כולל אזניים - למשל אם אנסה להסביר את הירידה בתחושה אזי למשל השפתיים אינן מרגישות זו את זו, אך כן מרגישות שינויי טמפרטורה. כנראה שלא הסברתי טוב את תחושותי לנוירולוג שבדק אותי. מאד קשה להעביר מסר של ירידה בתחושה מאד מסויימת בכל הגוף. הירידה היא לתחושה של מגע וכאב. אינה ירידה בתחושה לשינויי טמפרטורה. למה היתה כוונתו כשאמר - החזרים ערים בכל התחנות, ללא סימנים פירמידיאלים. הופמן וטרמנר חיובי. כמו כן - העדר תחושת ויברציה בבהונות הרגליים. NCV - בגדר הנורמה, מעט ירידה בעצב הטיביאלי השמאלי. QST - תקין. האם זו נשמעת בעיה הקשורה למערכת הפריפרית או המרכזית? האם לאור זאת אתה היית ממליץ על MRI?

m י כ ל

New member
זוהר שלום!

אני מבינה מאוד את המצוקה והבלבול שלך, כאשר לרופאים שונים חוות דעת שונות, וממך בדיוק מצפים להשלים תואר ברפואה +התמחות בנוירולוגיה ואולי גם ברדיולוגיה אבחנתית תוך שבוע-שבועיים. דווקא בגלל אי הוודאות והחרדה, הייתי ממליצה לך להפעיל מעט יותר לחץ על רופא המשפחה הותיק והטוב (באיזו זכות, אגב, הוא מבטל את המלצת הנוירולוג??), שודאי קיבל הוראה מגבוה: לחסוך, לחסוך ושוב לחסוך!!! ומה זה בכלל משנה אם יש חולים שנרמסים בדרך.... MRI היא בין הבדיקות היקרות ביותר לקופת החולים, אם לא היקרה ביותר, ואף קופה לא ששה לאשר את ביצועה, במיוחד אם אין צורך... אבל אנחנו הרי לא יודעים בוודאות אם יש או אין צורך, כי לנוירולוגים שונים חוות דעת שונות, ואת התואר שלך ברפואה, עם כל הרצון הטוב, לא התפנית להשלים תוך שבוע. אז מה לעשות?? לעשות!! מאחר ומלבד קצת רעש באזניים אין הבדיקה מזיקה בכלל (זה לא רנטגן, אין קרינה של שום חומר, המכשיר פועל על תהודה של גלי קול), והנזק היחידי הוא לקופת "קופת חולים" (שם הפקדת, את ומשפחתך במשך חודשים ושנים סכומים לא מבוטלים, תוך בטחון שכשחלילה יבוא יום שבו תזדקקי, הקופה שלך תעמוד מאחוריך ומצדדיך!), אז שבמחילה מכבוד רופא המשפחה שיש לו השגות על דעת מומחים, שישמור את השגותיו לעצמו, ויפנה אותך לבדיקת MRI, ואולי יש סיכוי סביר, שאחריה כולם יהיו קצת יותר חכמים, ואת, בתקווה שישללו כל האופציות הבלתי-מועדפות, תהיי יותר רגועה.

m י כ ל

New member
קראתי שוב את הודעתך הראשונה

ואני שוב, די המומה מעזות המצח של רופא המשפחה. "הוא מתנגד לביצוע MRI כי הוא חושב שיביא יותר נזק מתועלת..." אני תוהה אם רעיתו, או בתו, או שמא, שומו שמיים, הוא עצמו, היו נבדקים אצל נוירולוג שהיה ממליץ על עריכת בדיקת MRI, האם גם אז היתה הבדיקה מיותרת לגמרי, ומזיקה יותר ממועילה, או שמא אז היו מבצעים אותה באופן פרטי, ללא תור, ושולחים את התוצאות לכל המומחים בארץ ובעולם לשם קונסיליום מקצועי... אכן, סוגיה קשה.

וואלה..

תחליפי רופא משפחה. אצלי זה עבד.... בכל מקרה, מי שנותן הפניה ל - MRI זה נוירולוג. לרופא המשפחה אין שום קשר לעניין. מי שמעביר את ההפניה זה המרפאה שאליה את משוייכת, ורופא המשפחה יכול רק לקדם את התור. לא מעבר לזה. אם נתנו לך הפניה , אז לעכב הוא בטוח לא יכול, ואין לו כל נגיעה לעניין.

למה אף אחד לא מספק לכולנו נחישות

ואסרטיביות כאלה? אני אמנם מסתובבת עם עורך דין צמוד (לו אני נשואה), אבל אני בעצמי... נו טוב, במקרה הצורך (שכולי תקווה שלא יגיע) רשמתי לפני שיש עוד כתובת שכדאי לנסות.

לאוו דוקא. קודם כל אופי .התכונות

איתם נולדת..בשלב הבא הניסיון והצרות בחיים את/ה משדרג את התכונה יותר נחישות יותר אסרטיביות לפי הצורך... נורית

למה אף אחד לא מספק לכולנו

עושר,חכמה,יופי,בריאות,אושר,וכיוצ"ב אפשר למלא מהכל.זה מה שיש לאמר על שאלה זו.ממש קיפוח ...

תגובה

הממצאים של ערות החזרים אינם חריגים ולמעט הירידה בתחושת ויברציה כל שאר הממצאים היו תקינים. מה לגבי תחושת כאב ומגע מה הוא מצא. בכל אופן שילוב תלונותיך והממצא שצויין מכוונים לבעיה מרכזית אם בכלל (במיוחד כש-EMG תקין- בתלות באיך שנעשה). בשילוב האינפורמציה הזו מבלי שידועים לי כל השיקולים הרפואיים של רופאך - הייתי ממליץ על MRI מוח בשלב ראשון. כאמור כעניין תיאורתי לבעיה כפי שהוצגה , וסליחה על הזהירות בדברי שאינם רק מתוך רצון להיות קולגיאלי אלא מתוך כך שלא בדקתי אותך בעצמי.

chukchuk 100

New member
בטח להילחם על אם. אר. אי!!!

במקרה הגרוע ביותר- והכי גרוע בעולם- קופת החולים תוציא עליך כסף- לחינם. אני הייתי נלחמת!!, אל תוותרי!! היה לי סיפור דומה- רופאת המשפחה שלי ניסתה לבטל את זה במחי יד- עשיתי אם. אר. אי- ראשון ואח"כ שני- והשאר היסטוריה....

למעלה