מבולבלת...

מבולבלת...

מקווה שאני פונה לכתובת נכונה. אשמח לשמוע את דעותיכם ביחס למצבי. אני אשתדל לכתוב בקצרה למרות שאני מרגישה שאני יכולה לדבר על זה יום שלם - אני אוטוטו בת 30, בעוד חודש מסיימת את חופשת הלידה שלי להולדת בני הבכור. עובדת במכירות מזה שנתיים. יש לי תואר שני במדיניות ומינהל בחינוך. אני היום מרגישה ש"התגלגלתי" למקום שלא אליו רציתי להגיע בגיל 30. ולמה הכוונה? אני מכירה את עצמי כאדם שאפתן, אמביציוזי, לומדת מהר, חריפה, משקיענית ומאד מאד רוצה להצליח. היום בדיעבד מסתבר לי שמסלול הלימודים שבחרתי לי כנראה לא היה נכון. מאז שסיימתי את לימודי לא עבדתי בתחום (הרעיון היה לעבוד בתחום של מדיניות חינוכית / חינוך לא פורמאלי ולא בפרקטיקה בחינוך - הוראה. אלא שבכלל לא עבדתי במשהו הקרוב לזה, ובאיזשהו מקום כנראה שזה היה קצת מבחירה). מהצד השני - גם במסלול התעסוקתי שלי לא עשיתי בחירות מוצלחות, ואין עקביות בתחומים שבהם עבדתי. אל תחום המכירות בו אני נמצאת היום אפשר להגיד שנמשכתי בגלל תנאי ההעסקה ולא בגלל שזה מעניין אותי, ממש לא. בקיצור המצב הוא כזה שבתחום הלימודים שלי אין לי כל נסיון ובתחומים אחרים אין לי הכשרה / תעודות, כך שלדוגמא אני לא יכולה להתקדם כ"כ במקום בו אני עובדת היום גם אם אני רוצה. כל זה הביא אותי היום לנקודת זמן שבעיניי היא מאד משמעותית לי. אני מרגישה שאני בסוג של צומת ושההחלטות שאקבל מאד חשובות. אני רוצה לחזור למקום העבודה שלי עם איזושהי "תכנית". הייתי רוצה להמשיך לעבוד כאמצעי, ובמקביל - להתחיל ללמוד מקצוע כלשהו, אבל לימודים רציניים (אין לי בעיה עם לימודים בכלל). כך שאוכל בעוד זמן מה להשתלב בתחום חדש. אני עכשיו מנסה לבדוק איזה כיוון נכון לי, ואני אשמח לקבל עצות / רעיונות מנסיונכם. וגם איך בכלל עושים את זה? אני מרגישה שאני מתחילה מאפס. בת שלושים עם דילמות של אחרי הצבא. באסה...

נקודת מבט חדשה על הבלבול

מבין את ה"באסה" אבל בואי נשים דברים בפרופורציות. עשית דרך, את מכירה את עצמך יותר טוב, מבינה שקיבלת החלטות לא נכונות ואולי דרך התבוננות והיכרות עם מה עמד מאחורי אותן החלטות, ומה הניע אותך תוכלי לנקות השפעות ולפעול על בסיס חדש. וזה לא מעט, בטח לא הבסיס שהיה לפני 10 שנים. על זה נאמר לעולם לא מאוחר מדי. כי לתקן ולפתוח דף חדש זאת אחריות שיוצרת תשומת לב והקפדה. אני מפנה אותך בשלב ראשון לקרוא את המאמר ואלי נוספים ולהמשיך משם. תקיעות היא רק תחילת הסיפור – אסטרטגיית שינוי קריירה יום טוב,

להסתכל על מהות השאלה בפרופורציה

עזבי לרגע את כל השאלות שמטרידות אותך- תנסי להסתכל על חייך מנקודה אחרת: דמייני שאת זקנה, רגע מהמוות. השאלה שבודאי כל אחד שואל את עצמו בזמן כזה (כי רק אז ניתן לחשוב על הענין בכנות): האם חייתי את החיים שרציתי לחיות? מה תהיה התשובה שלך?

למעלה