מבולבל מה לקחת נגד מלררי לתאילנד,לאוס וויטנאם

Enable

New member
מבולבל מה לקחת נגד מלררי לתאילנד,לאוס וויטנאם

שלום רב, אני טס באמצע יולי לתאילנד לאוד וויטנאם לאחר שקראתי על תופעות הלוואי של הלריאם החלטתי להוריד את לריאם מהפרק ולקחת דוקסילין או מלרון 1. החיסרון שמלרון יקר מאוד, דוקסילין לעומת זאת הבנתי שהוא זול מאוד , אבל הבנתי שיש לו חיסרון שהוא שורף את העור ? 2. בעיקרון בתאילנד לאוס וויטנאם יש הרבה שמש וחם, אני מניח שאסתובב הרבה באיזורים חמים, האם אם כך לא מומלץ לצרוך את הדוקסילין ? העור שלי לא כ"כ בהיר אבל גם לא כהה מדיי, באמצע... 3. מעבר לכך המליצו לי להשתמש בקרם הגנה כל שעתיים, אבל גם המליצו לי כל שעתיים למרוח דוחה יתושים, אני לא יודע איך בדיוק השילוב של דוחה יתושים וקרם הגנה עובד? גם למרות קרם הגנה , לחכות שייתייבש ואז דוחה ייתושים? לא יודע נשמע לי קצת מוזר... אשמח להנחיות בנושא 4. כמו כן, אם אני מחליט לרכוש מלרון, האם אפשר להשתמש ב 24 כדורים במשך 24 ימים ואז אם אני אחליט להישאר באיזורים נגועים עוד 4-5 ימים, האם אפשר להשתמש בדוקסילין? האם במצב כזה כאשר אני מחליט להישאר באיזור נגוע בעוד 4-5 ימים, עליי לצרוך את הכדור פעם ביום, ואז לאחר מכן לתקופה של חודש למרות שצרכתי רק 4-5 כדורים במשך 4-5 ימים ? תודה רבה ד"ר מראש על התשובות!

סדר בבלגאן

שלום שוב, בתאילנד ככלל אין צורך בנטילת טיפול מונע כנגד מלריה. בלאוס לעומת זאת יש צורך כזה בכל המדינה. בויטנאם אין מלריה בהנוי, בסייגון ובסביבותיהן הקרובות, כמו גם בדרך הים המקשרת ביניהן. יש מלריה בעומק המדינה ובצפונה. במרפאת מטיילים תוכל לקבל מפות מלריה בהן האזורים הנגועים במלריה צבועים ומודגשים, וכך תוכל לכוון את נטילת הטיפול המונע לאזורים המתאימים בלבד. אם תעשה כן, תראה שבמרבית הטיול שלך ככל הנראה לא תזקק לטיפול מונע כנגד מלריה. מלרון נלקח כאמור מיום טרם הכניסה לאזור הנגוע ועד לשבוע לאחר היציאה ממנו. לאחר שתברר במדוייק את המסלול שלך תוכל לדעתי לראות שכמות של 24 עשויה להספיק, לכל היותר תזדקק ל-36. דוקסילין יעיל לא פחות, וניטל מיום טרם הכניסה לאזור הנגוע ועד לחודש לאחר היציאה ממנו. הוא איננו שורף את העור, אלא גורם לרגישות יתר לשמש - ואם לוקחים אותו ומטיילים הרבה בשמש הרי שיש להשתמש בקרם הגנה. אין מניעה למרוח קרם דוחה יתושים ולאחר מכן להתמרח בקרם הגנה. אפשרי ובוצע בעבר.אם תשתמש בקרם הגנה עם מקדם גבוה ובתכשיר דוחה יתושים עם אחוז גבוה של חומר פעיל (מעל 25%) הרי שלא תצטרך להתמרח כל שעתיים, אלא 2-3 ביום לכל היותר. אינני ממליץ לך לעבור מכדור לכדור כפי שאתה מתאר. לא ניתן במצב כזה לחשב במדוייק מה תצטרך וכמה, מתי מתפנה התכשיר האחד מהדם ומתי האחר. בחר לך אחד ולך איתו עד הסוף. שא ברכה

למעלה