מבול של שאלות!

RozInbal

New member
מבול של שאלות!

היי חברים אולי אתם תוכלו לעשות לי קצת סדר בבלאגן ובחוסר ההבנה שלי את התהליך.

אני בת 27, BMI 41, מבוטחת בכללית מושלם.
אני מעוניינת מאד לעבור ניתוח שרוול.
רופאת המשפחה הפנתה אותי לכל הבדיקות הרלוונטיות וכרגע הן מאחוריי.
מה עכשיו?
הבנתי שעלות הניתוח בבתי החולים הפרטיים גבוהה מאד. למישהו יש מושג כמה אמור לעלות ניתוח באסותא או במדיקל סנטר עם השתתפות של המושלם? (קיימת השתתפות כזו בכלל? עשיתי חיפושים רבים בפורום ולא הצלחתי להגיע למסקנה לבדי..)
זמן ההמתנה בבתי החולים הציבוריים ארוך מאד?
איך אני מבררת את זה? לא ממש משנה לי האיזור בארץ...
איך קופה"ח מאשרת לי את הניתוח?

אני לא מבינה כל כך את הפרוצדרות ורופאת המשפחה שלי גם לא כל כך ידעה איך לכוון אותי ולאן עליי לפנות.

הצילוווו!

תודה מראש וערב טוב

vo5

New member
תשובות לחלק מהשאולות

אני לא יודע כמה זה עולה היום בפרטי, אני עשיתי את הניתוח בציבורי.
מה שאת צריכה לעשות זה לבחור בית חולים שאת מעוניינת לעשות בו את הניתוח ולהזמין תור
לפגישה ראשונה לניתוח בריאטרי. ברוב בתי החולים את מוזמנת בתחילה להרצאה שבה הרופא מסביר על סוגי הניתוחים
ולבסוף את מקבל ממנו רשימת בדיקות שאת צריכה לעשות.
יכול להיות שהיום זה קצת השתנה ,אני עשיתי לפני שנתיים וחצי.
בכול אופן תחילת התהליך הוא בכול אופן לא אצל רופא המשפחה.

raven2000

New member
תשובות

>הבנתי שעלות הניתוח בבתי החולים הפרטיים גבוהה מאד. למישהו >יש מושג כמה אמור לעלות ניתוח באסותא או במדיקל סנטר עם >השתתפות של המושלם? (קיימת השתתפות כזו בכלל? עשיתי >חיפושים רבים בפורום ולא הצלחתי להגיע למסקנה לבדי..)

קיימת השתתפות לפי בתי חולים שהם מכבדים. כמדומני לא תהיה בעיה עם אסותא ומדיקל סנטר.

עם כללית מושלם תשלמי 9000 ש"ח. עם פלטינום (והמתנת צבירה של שנה בתוכנית זו) תשלמי 1500 ש"ח. אם תתחילי את התהליך עם בתי החולים הציבוריים, לא תשלמי אגורה.

אני עשיתי בבית חולים ציבורי ובמקביל נרשמתי ל"פלטינום" כדי לצבור את השנה הזו במידה והעניין יקח זמן עד שאתקבל. בסופו של דבר עברה כמעט שנה (מכל מיני סיבות) ועשיתי בציבורי, אבל במידת הצורך יכולתי כאמור לבחור גם את הפרטי במחיר מוזל מאוד.

>זמן ההמתנה בבתי החולים הציבוריים ארוך מאד?
>איך אני מבררת את זה? לא ממש משנה לי האיזור בארץ...
>איך קופה"ח מאשרת לי את הניתוח?

זמן ההמתנה בדר"כ הוא כחצי שנה אבל יכול להגיע גם לשנה, כפי שהיה אצלי. שמעתי גם על סיפורים של שנתיים, לא עלינו.

את אמורה להתחיל את הפרוצדורה עם בית חולים ספציפי. נראה לי שבמצב כזה תבקשי מקופת החולים שלך את רשימת כל בתי החולים שמבצעים ניתוח שרוול ותבדקי בכל אחד מהם מתי את יכולה להיות מנותחת, באופן משוער.

קופת החולים מאשרת באופן אוטומטי את הניתוח אם את מתאימה לפי הקריטריונים ואכן עברת את כל הבדיקות. בדר"כ התהליך ילווה בטפסי התחייבות (טופס 17) שתצטרכי להעביר לגורמים שונים.

בהצלחה.

ליבי3617

New member
בקופת חולים כללית

עדיף לך לפנות למדיקל, שם יש הסדר עם הכללית לעומת אסותא (אלא אם כן יש לך ביטוח פרטי).
זמן ההמתנה בבית חולים ציבורי עלול להיות כמה חודשים, אבל יש מנותחים שעם קצת נחישות ונדנוד למרפאות השיגו תורות לניתוח קרובים יותר ממה שנתנו להם בתחילה.

את תקבלי טופס 17 לפי איזור המגורים שלך ולבית החולים שקרוב אלייך.
ברגע שאת מבצעת את הבדיקות, את נותנת את התוצאות בסניף והם שולחים אותן לרופא המחוזי לשם קבלת האישור.

על פי הכללית, אלה הבדיקות שצריך לבצע.

1. בדיקות הורמונליות לשלילת קיומה של בעיה הורמונלית הגורמת להשמנה.

2. אק"ג וצילום חזה.

3. בדיקת תפקודי ריאות.

4. צילום קיבה או גסטרוסקופיה.

5. אולטרסאונד בטן.

6. בדיקות דם כלליות.

7. הערכה פסיכיאטרית (במקרים מסוימים).

8. הערכה תזונתית.

יכול להיות שרופא מנתח (מי שתבחרי) ירצה עוד בדיקות, אבל אלה הבדיקות שצריך לבצע קודם כל..

בהצלחה!

עברתי כם את שלב הבלבול הזה

אני מטופלת של מכבי וגם הם לא ברורים בנוגע להחזרים, מי המנתחים שעבדים איתם כו'. מסיבה זו ומסיבה של אבזור בית החולים מבחינה רפואית אם חלילה קורה משהו בניתוח החלטתי לבדוק רפואה ציבורית. רוב המנתחים באסותא לדוגמא מנתחים בבתי חולים ציבוריים ושם העלות היא אפסית מול 15,000 שח (הצעה שקיבלתי מרופא שמנתח באסותא ובבני ציון) לאחר החזרים כיוון ויש לי מגן זהב.
לאחר שיחות טלפון לבתי חולים התברר כי זמני ההמתנה שנאמרו לי טלפונית עומדים בין חצי שנה לשנה וחצי. בבית חולים בני ציון בחיפה אמרו חודש המתנה.
ב15.10 הגעתי לפגישה עם ד"ר מטר שמנתח באסותא וקיבלתי עליו המלצות מצויינות, נקבע לי תור לעוד שבוע וחצי. היום אני 4 ימים אחרי הניתוח :)
הכל הלך כ"כ מהר שלא הספקתי לעכל ואני כבר אחרי ניתוח

RozInbal

New member
תודה לכל המגיבים

עשיתם לי סדר בדברים.

קבעתי תור לבני ציון להתייעצות לתחילת דצמבר ומקווה שיזרום חלק אחרי.

תודה לכולם:)

למעלה