מבוסס על פרק בסדרה ספרדית בשם שקרים חולפים

dory30

Well-known member
אחת הדמויות שאלה את השנייה: "לא אמרתי לך שהאמת כבר לא כ"כ חשובה?". לדעתי, זה מסימני הזמן- הימנעות מהאמת והמצאת "מציאות אלטרנטיבית". ומה אתם חושבים?

למדנו באוניברסיטה שהפוסט מודרניזם פירק כל כך את סימני התרבות שלא נשארה משמעות קבועה לשום דבר, והמסמל והמסומל הפכו לדבר אחד. היחס הפילוסופי שלי למשמעויות וללוגיקה נוטה דווקא יותר לקלסיקה.

dory30

Well-known member
למדנו באוניברסיטה שהפוסט מודרניזם פירק כל כך את סימני התרבות שלא נשארה משמעות קבועה לשום דבר, והמסמל והמסומל הפכו לדבר אחד. היחס הפילוסופי שלי למשמעויות וללוגיקה נוטה דווקא יותר לקלסיקה.
תראה, לא רק שיהיה מדי פעם דמיון מפותח ובמיוחד ביצירות ספרותיות כמו מה שאני כותב עכשיו. אבל סוג של שקרנות מתמדת לא מקובלת. הצרה היא שפוליטיקאים (ולא רק הם) קלטו את רוח התקופה ויש לסחורה שלהם הרבה קונים.

כל בני האדם והחיות זקוקים לתככנות כלשהי ולזיוף כלשהו לפעמים, והשחיתות קיימת כמעט בכל מקום בעולם. חבל שהפוליטיקאים מציגים כיום את עצמם בעיקר דרך אישיותם ולא דרך המצע הפוליטי שלהם. קשה כבר לדעת על מה ועל מי לסמוך. עולמנו מבולבל. לצערנו, התודעה האנושית אינה בנויה כך שאפשר לשדר לה מידע ומצע טהורים ממניעים, אף אחד לא יקנה את זה. צריך להשפיע על אנשים.

dory30

Well-known member
כל בני האדם והחיות זקוקים לתככנות כלשהי ולזיוף כלשהו לפעמים, והשחיתות קיימת כמעט בכל מקום בעולם. חבל שהפוליטיקאים מציגים כיום את עצמם בעיקר דרך אישיותם ולא דרך המצע הפוליטי שלהם. קשה כבר לדעת על מה ועל מי לסמוך. עולמנו מבולבל. לצערנו, התודעה האנושית אינה בנויה כך שאפשר לשדר לה מידע ומצע טהורים ממניעים, אף אחד לא יקנה את זה. צריך להשפיע על אנשים.
נכון. ובמיוחד נכון לישראלים שמחפשים איפה עובדים עליהם. לא פעם זה גם נכון, אגב.

וגם לאנשים שאין להם מספיק שכל להבין מידע טהור, וצריך לעשות עליהם דמגוגיה. זה טבע העולם מאז בריאתו.

למעלה