מבוקשים: מתכוני עוף דלי שומן

mamushie

New member
מבוקשים: מתכוני עוף דלי שומן

הכוונה היא לחלקי עוף עם עצמות ועור (פולקע למשל). בהנחה שיש בעור כמות שומן מספיקה, אני יכולה לוותר על תוספת שמן לטיגון ולצלות את העוף בשומן של עצמו?
 

prizman

New member
למעשה כן.

לפולקעס זה יתאים יותר, גם לכנפיים באיזושהי מידה, לחזה לא כי הוא יתייבש בסופו של דבר. מה שחשוב בתהליך הוא ויסות רמת החום. חום נמוך מדי יגרום להפרשת נוזלים מהעוף והתוצאה תהיה בישול ולא טיגון, לא שזה רע. חום גבוה מדי יגרום לטיגון העור ולשריפת השומן+החלבונים המופרשים. חום בינוני+ יביא להמסת השומנים בצורה כזו שאח"כ תוכלי לטגן גם את הצד ללא העור ואפילו להזהיב באותו שומן גם בצל.
 

taloosh123

New member
שוקי עוף ובמיה ברוטב עגבניות

אני אוהבת מתכונים כאלו - בשר(עוף במקרה הזה) כולל התוספת שמוכנים באותו הזמן ובאותו הסיר...חוסך המון בלאגן! בתבנית שמתי: 3 כוסות במיה מופשרת או טריה 3 שיני שום פרוסות 2 עגבניות שלמות חתוכות לקוביות (או שרי חצויות) 1 כפית רסק עגבניות מיץ מחצי לימון סחוט 2 כפות נענע קצוצה 1/4 כוס מים מניחים מעל את העוף (6 יחידות של שוקי עוף נקיות) ומפזרים מעל: 1 כפית בהרט 1 כפית פפריקה מתוקה מעט מלח ופלפל אופים בתנור בחום של 180 מעלות- חצי שעה סגור וחצי שעה פתוח עד שמשחים התמונה בבלוג http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1532653
 
למעלה