מבושל ולא מבושל- מה ההבדל?

מבושל ולא מבושל- מה ההבדל?

מה ההבדל בין פסטמה אורז ופחמימות דומות מבושלות ולא מבושלות כי הבנתי שמבמושל יש הרבה פחות למה הכוונה מבושלות?
 
באוכל מבושל

יש פחות קלוריות ל100 גרם, פשוט כי חלק מהמשקל במזון המבושל תופסים המים שמתווספים במהלך הבישול. אם תקחי כוס אורז ותבשלי אותה, בכמות שתהיה בסיר בסוף הבישול תהיה אותה כמות קלוריות כמו בכוס המקורית. אבל אם תנסי עכשיו למלא את גודל הכוס המקורית שלתוכה נכנס לפני הבישול כל האורז, עכשיו ייכנס אליה הרבה פחות, ולכן יש הבדל ניכר בתכולה הקלוריות של נפח זהה עבור מבושל או לא מבושל.
 
פחמימות מבושלות

ההתיחסות בהמלצות למזון נאכל היא ע"פ המקובל והוא שפסטה /אורז בעיקרון אמורים לבשל. האם ניסית פעם לאכול אותם לא מבושלים? כך שבעיקרון לא משנה כלל ההבדל בין מבושל ללא מבושל. ההתיחסות בהנחיות היא כמותית ומציינים "מבושל" מאחר ומזון כמו אורז "לא מבושל" כדי שלא תהיה טעות בכמות הנצרכת שכן אורז לא מבושל לאחר בישול משנה את נפחו משמעותית .
 
למעלה