מבזק חדשות אסאטרו מהצפון!

L e s t a t

New member
מבזק חדשות אסאטרו מהצפון! ../images/Emo124.gif

היום (ליתר דיוק אתמול) הוכרה דת אסאטרו על ידי הכנסייה הדנית, כוהנים מארגון "Forn Sidhr" כעת יכולים להעניק שירותים דתיים (כמו נישואין היית'נים). זהו יום חשוב, שכן דנמרק - שאינה מדינה דמוקרטית - נמצאת כעת יחד עם איסלנד במצב בו האסאטרו חזרה להיות דת מוכרת בחוק, דת-מדינה (אומנם לא תופסת את מקומה של הנצרות, אבל עדיין!). אני מרים את קרן התמד* שלי לכבוד זה! --------------------- * (טוב, אין לי קרן ואין לי תמד, אז נסתפק בכוס של משקה חריף אחר.. אבל הכוונה היא זו שחשובה!)

L e s t a t

New member
נ.ב

אם אני לא טועה, גם נורווגיה ושוודיה מכירות באסאטרו, אבל יכול מאוד להיות שאני טועה.. מצד שני, אולי לא..

המלוכה בדנמרק, כמוה כמלוכות

באנגליה, שוודיה והולנד. מורכיה ללא שניים, כאשר בפועל ישנה דמוקרטיה, ומשפחת המלוכה היא פחות או יותר Figure Head, אם כי בעלי זכויות מסויימות בעניינים פוליטיים.

L e s t a t

New member
"ללא שיניים"

אבל המלך הדני יכול למנות ולפטר שרים כרצונו..

"כרצונו"

לא בדיוק. איני מכיר את מבנה הפרלמנט הדני, אך אני די בטוח שהמלכה לא יכולה ממש לעשות זאת "כרצונו" ויש אי אילו סייגים, קרוב לודאי, יותר סייגים מאשר זכויות. המונרכיה בדנמרק היא מונרכיה קונסטיטוציונית, מה שבעצם, שם את הכוח בידי בית הנבחרים. תחשוב על המלכה הדנית כעל משהו כמו נשיא בארץ, אך עם כמה "בונוסים" - היא יכולה להכריז על פיזור הרשות המחוקקת, דבר שיביא לבחירות חדשות. כמו כן, בכל הנוגע למלחמה ושלום, הן המלכה והן הפרלמנט חייבים להסכים בכדי שדבר שכזה יצא לפועל. http://www.mapzones.com/world/europe/denmark/governmentindex.php

Sfahmnoon

New member
יאיי! ולי יש יין דבש. נה נה בננה!

(יין דבש ותמד זה אותו דבר לפי מה שאני מבין. Mead.)

למעלה