מבזק שבילים קצר

aFish

New member
מבזק שבילים קצר ../images/Emo168.gif

1. צאו לסינגלים - הלאה הדרדרת....לא עוד ושלא תשוב במהרה. הכל מהודק היטב היטב עם מעט מעט בוץ. חגיגה
2. איזה כיף להתחיל לחפש פרחים - הסתווניות בפתח והשבילים מוצפים
. זהירות לא לרמוס, תנו בהיגוי עצבני בין הפרחים. הסגול-סגול הזה פשוט מ-ש-ג-ע
3. יש משפטים שנשארים בזיכרון. לא יודע מה איתכם. אני "גידלתי" את עצמי עם משפט אחד שכתב יורמנו המהולל מלא החן (זה מכאן, שמנהל את הפורום), שהלך משהו ככה: "אם הצלחתם לרכוב את העליה בלי להוריד רגל - אתם רוכבים טוב מאד". מדובר על העליה מעין לימון לצובה. עליה זו היתה תמיד הנר לרגלי, סרגל המידה שלי והמטרה שלי להגיע לאותה דרגה של "רוכב טוב מאד". פעם ראשונה שצפיתי בה הבטנו בהשתאות איך כמה רוכבים מדלגים על הקטע הראשון הקצת טכני ותלול כלפי מעלה כאילו היה מישור. אני אז עליתי ברגל, עם אופני מדבקה בטח. מאז עברו הרבה מים בעין לימון והקטע הטכני הראשון שם כבר לא היה אתגר כי אם פצצת אדרנלין קלה ומהנה. יחד עם זאת המשימה של לרכוב עד למעלה ברציפות היתה במרחק נגיעה כזה או אחר. והנה לפני זמן לא רב בביקור אחה"צ במסלול המוכר והטוב אחרי חודשים רבים שלא הייתי שם - ידעתי שהיום אני עושה זאת. לצורך הפרוטוקול נציין כי העליה עצמה בחלקה האחרון תלולה מאד עם אלמנטים קלים של חריצים בשביל ושאר שיבושים שמקשים מעט בנוסף לשיפוע. והנה חשכו עיני - השטח היה "לכביש" - העליה הטבעית שם יושרה באכזריות ע"י שופל אימתני. השביל ישר לחלוטין ללא חריצים ושמץ זיכרון של משהו טכני. השיפוע נשאר תלול אבל כבר לא חוכמה לעלות את זה רצוף
. איך אוכל עכשיו להיות רוכב טוב מאד?

בוקר טוב ../images/Emo42.gif

הסתווניות אכן יפהפיות. עצוב לשמוע מה עשו לדרך מעין לימון לקיפצובה. אני מקווה שבהזדמנות זאת ניקו קצת את עין לימון כי בפעם האחרונה שהייתי שם המקום היה מטונף ומוזנח. חוצמזה, יש עשרות דרכים ברמה טכנית דומה שבהן תוכל לסמן את עצמך כרוכב טוב מאד
.

ר ו נ ן ג

New member
מי שחשקה נפשו בבונוס הורדרד הזה

הסתווניות פורחות בהמוניהן ברמות מנשה, כרכומים לרוב באיזור טבעון.

thebijo

New member
המלצות למדדי "רוכב טוב בעליה"../images/Emo26.gif

הי פיש, שתי המלצות מהצפון לבדיקת המרחק שלך מ"רוכב עליות מדופלם"
. 1. עליית נחל קלח (מכיוון בית אורן לאוניברסיטה) ללא הורדת רגל 2. עליית השביל האדום ("הקמיקזה") במרכז מירב ללא הורדת רגל. אה, נזכרתי בעוד עליה אתגרית לבדיקת יכולת: לעלות את הסינגל של כרמי יוסף עם כמה שפחות הורדות רגליים ( אם אני זוכר נכון,המינימום של הורדות רגליים שם, הוא 2 הורדות כמעט הכל רכיב שם, וכמובן שבדרופ הגדול, לוקחים את העיקוף)

aFish

New member
../images/Emo45.gif

אחלה המלצות ונחל כלח אותו עשיתי פעם אחת באמת זכור באכזריותו. אולי אתה לא מכיר את העליה שדיברתי עליה ולפי תשובתה הלופתת של ניזמית (
) אני רואה שכנראה לא הובנתי.... מה שהיה יפה בעליה של עין לימון זה לא הקטע הטכני. העליה אינה טכנית במובן של כרמי יוסף או נחל כלח...ודורשת יכולת טכנית גבוהה. היא ממש לא כזאת ולמטרה הטכנית הדוגמאות שהבאת מעולות ואכן יש עוד רבות. העליה הזאת היא עליית XC וכל הבעיות הטכניות בה היו קלות ממש ולא הייתי מגדיר אותן ממש כטכניות. כל מה שהן עשו זה להעלות עוד קצת את הדופק מעבר לשיפוע האכזרי גם ככה. בצירוף הזה העליה היתה יפה מאד כעלית כושר אבל לא כאתגר טכני...עכשיו אפשר לשמור דופק יחיסת נמוך ופשוט לטפס כמו בכביש. תודה על ההתיחסות....לעלות את כל מה שציינת ללא הורדת רגל - זה אתגר טכני אמיתי!!!

צחי נ

New member
../images/Emo14.gifבהחלט עליה מחממת רגלים

כתושב המרכז לשעבר המסלול של נחל כיסלון העליה מעין לימון היה המסלול הקבוע כשלא היה משהו יותר טוב לעשות לא היתי באזור כבר כמה חודשים ומעצבן לשמוע כאלטרנטיבה אני מציע את העליה מחניון הכרמל המקבילה לנחל אלון(סינגל) עלית XC משובחת גם שם השיפועים משתנים ומאתגרים כל מטפס XC וכמובן שהפרס הוא בכיוון ההפוך ירידה בסינגל

איתי נ

New member
בולדוזרים ../images/Emo5.gif

סתוונית בפתח? נראה לי שהשיא היה לפני שבועיים. עדיין המון סתווניות אבל גם כרכמים ואפילו נרקיסים (למרות שלא בכזה שפע). באזור בית אורן יש קטע עליה לא תלול במיוחד ולא ארוך במיוחד, אבל עם נוף משגע של ים. אימצתי אותו בחורף שעבר כחלק ממסלול שהיה רכיב לגמרי גם אחרי הגשמים. החלק הקשה יותר היה מרוצף סלעים שהפכו את העליה לקצת קשה יותר טכנית אבל נתנו אחיזה מצויינת לצמיגים. באביב עלה על השביל הזה בולדוזר והחליק אותו. מה זה החליק? היכן שהיו סלעים נשאר חצץ שהפך את השביל הזה לאתגרי באופן שונה. עם הזמן רכבי שטח דחסו קצת את השביל. הגשמים האחרונים סחפו לשם קצת אדמה ועכשיו קל לרכוב שם. אני צופה שכשיגיעו הגשמים הרציניים הסלעים שוב יחשפו ומצב השביל יהיה גרוע יותר מבעבר. בולדוזרים

ramb

New member
../images/Emo13.gifאכזרית אחד

שלום מר פיש תנסה את העליה מזנוח לבר גיורא זו עליה "משתקת" ריאות ובהחלט לאחר שתצליח לעלות אותה בלי עצירות תיכנס למועדון הרוכבים טוב מאוד.

aFish

New member
קודם כל....

מדובר על העליה מזנוח לנ.ג 521. מעבר לזה הכל שם מתון וגם ירידות. שנית, הבעיה של העליה הזאת, לפחות בקיץ, היא שהיא בסך הכל בלתי רכיבה ברציפות בגלל הדרדרת שם. אולי בחורף יהיה יותר מענין שם...אני אחזור לבדוק. בניגוד לעליה מעין לימון העליה הזאת היא באמת מפרכת ולא ממש מהווה אינדיקציה לשיפור אלא אינדיקציה על הגעה למעלת "על אנושי"
(הכל במידה כמובן שרוכבים אותה ברציפות). היא לא כיפית בגלל השיפועים המוגזמים שלה שמקשים על עבודה רציפה. אני אשמח לשמוע על אנשים שבאמת רכבו אותה ברציפות...אם יש כאלו. זה יתן לי תקוה שהיא כן רכיבה כך.

shl17

New member
מודה באשמה

יש עליה בהר חורשן מול הרפת שעןלה ישר למעלה עליה אנחנו מתאמנים ,אחריה הכל נראה שטויות אגב הבן שלי טיפס לבר גיורא עם בוליט + טריפל מלפנים

למעלה