מבחינה מדינית אין ממש הבדל גדול

מבחינה מדינית אין ממש הבדל גדול

בין המפלגות. אבל אותי מעניינת יותר הבחינה הכלכלית-חברתית, וכאן אני לא שומע שום התייחסות לנושא הכל חשוב ובוער הזה שהציבור הישראלי הצביע עליו כבעיה הכי דחופה של מדינת ישראל, ואילו שרון ומפלגת קדימה לא מציעים שום פתרון לבעיה העיקרית הזאת. לעומת זאת היו''ר החדש של מפלגת העבודה המחודשת עמיר פרץ, אומר בגלוי את כל מה שהוא מציע ולא מסתיר שום דבר בשום תחום, מהציבור הישראלי, לא בתחום המדיני ולא בתחום הכלכלי-חברתי. הנה בכתבה הבאה הוא פורש בפני הציבור הישראלי את עיקרי משנתו הכלכלית: להפיל את החומות אז ממה מפחד שרון? למה הוא אומר לציבור הישראלי מה הוא מציע? האם יש בכלל לקדימה מצע כלכלי-חברתי? או שאולי הגברת ציפי לבני שאחראית על המצע של המפלגה, לא מצאה לנכון לכלול במצע את הנושא הזה? מישהו בכלל ראה או שמע עד עכשיו את המצע של מפלגת קדימה? יש בכלל דבר כזה? כי על פי מה שהם עצמם אומרים בתקשורת, אפילו הם בעצמם לא ממש יודעים מה המצע הזה... אז איך אפשר ללכת אחרי מפלגה שאפילו אין לה מצע או שהיא לא מראה אותו לציבור הבוחרים?

אריק שרון היה ראש ממשלה

שעשה את נתניהו שר אוצר. איפה לעזאזל אנחנו נמצאים אם הוא יצליח להתחמק מאחריות לזה? הוא באמת רוצה לטעון שהמדיניות הכלכלית של הממשלה שלו, בזמן שהוא היה ראש ממשלה, היתה לא על דעתו? והעם המסכן הזה עוד יקנה את זה? די כבר! איפה אנחנו נמצאים? זה כאילו חלום בלהות שלא נגמר

bhnadav

New member
בטח שיש הבדל מבחינה מדינית.

אני לא סבור שבתחום המדיני לעמיר פרץ ולביבי נתניהו יש את הכוח (הן האלקטורלי) לעשות מהלכים. סורי על הסיסמה, אבל - רק שרון יכול.

למה אתם לא עונים לעניין?

שאלתי אותכם מה המצע הכלכלי-חברתי שלכם? ונראה לי שאף אחד כאן אינו יודע אותו, כי עובדה שלאף אחד אין תשובה... מעניין אם בכלל יש לכם מצע כלשהו בכל תחום אחר, או שאולי מה ששרון יחליט מתי שיחליט עליו, יהיה מקובל עליכם ול חשוב בכלל מה הוא יהיה? אז מה אתם בדיוק? מפלגת ההערצה העיוורת לשרון? או מה?

bhnadav

New member
הגבתי לטיעון שלך,

בנוגע לכך שמבחינה מדינית אין הבדל. בטח שיש הבדל, ולכן הגבתי. בנושאים הכלכליים והחברתיים אני לא חזק במילא, אבל למיטב הבנתי המפלגה תשלב בין כלכלה חברתית לבין כלכלת שוק חופשי, ותשאף להקטין את הפערים בחברה הישראלית. אני מאמין שבנושאים האלה המפלגה תפרסם את עמדותיה בזמן הקרוב, אל לנו לדאוג.

למעלה