מבחינה פילוסופית . . . ( ? )

hilabarak

New member
מכיוון שאי אפשר בכלל להגדיר אהבה

אז לא נראה לי שאפשר להגיד אם יש או אין. זה נושא לאמונה, אני אישית מאמין שהאדם בנוי מאהבה וכל מה שמונע ממנו לנהוג בהתאם זה פחדים שנולדים בשכל. זאת אומרת שכולנו רוצים קשרים אנושיים ואהבה וחמלה ונתינה, קשה לנו לנהוג בהתאם כי השכל שלנו (שאחראי על ההישרדות) כל הזמן זורק פחדים ואנחנו מוצאים עצמנו מתנהגים בצורה הפוכה למהות שלנו. כי האהבה היא דבר שברירי, קל מאוד לפחד לגרש אותה. ומכיוון שהשכל הוא כמו מכונה משומנת היטב שכל היום זורקת פחדים לאוויר, אז איננו נוהגים בהתאם למהות. ואני אדגים סתם פחדים יום יומיים, חלק מהם עולים אצל האחד וחלק אצל זולתו: "מה נהיה מהשכונה הזו שלנו ?". "בחיים לא יהיה שלום עם הפלסטינאים, כשנגיע לנושא ירושלייים יהיה פיצוץ". "עוד מעט האיראנים יפתחו פצצת אטום ואז נהיה בסכנה גדולה". "האלימות במערכת החינוך גוברת, אני ממש מפחד לשלוח את הילדה שלי לבית הספר". "נגע הסמים והאלימות יחריבו את החברה שלנו תוך מספר שנים". "שמעתי שיש קשיים במפעל, רק שלא יסגרו אותו". "זו הפעם השלושים שאישתי עושה את השטות הזאת, אם זה ימשיך ככה נצטרך להתגרש" ועוד 100,000 פחדים שקיימים ולכל אחד מתרוצצים דברים מסוג זה או אחר בראש. לך תממש אהבה נגד כל אלו.

מה זאת אומרת מבחינה פילוסופית?

לפי דעתי אהבה זה עניין של זרמים במוח,כדיי להמשיך את המין האנושי אז אתה צריך למצוא בן זוג מתאים ולכן אתה אוהב אותו,כי יש לו תכונות טובות שבסופו של דבר אתה מחפש כדיי לתת לצאצאים שלך סביבה טובה..כדיי שלך יהיה טוב,ושיקשיבו לך,אז אתה אוהב גם אחרים כדיי לתת. ותהליך חקר המוח עוד נמצא בפיתוחו,לכן אי אפשר בכלל לדייק עם העניין. נקווה שמה שאמרתי לא כ"כ נכון :)

ורד לי

New member
יש אהבה

דבר כזה אהבה ,,,, האהבה מצטיירת אצלי כמושג רב משמעויות בהתאם למילה השימושית בשפה, ואצל כל אחד זה יחודי לו ולתרבותו ולמקום שממנו הוא בא. ההגדרה יכולה להיות, ידידות ,הערצה, תשוקה, מסירות, משיכה תענוג ,הבנה,ועוד.(אני מאז ומעולם בחרתי את המילה הבנה -שתיצג עבורי את המושג אהבה,זה הקשר הכי מתאים למילה אהבה היות שמשמעותה חשובה לי הרבה יותר מהקונוטציות האחרות,,, טוב,זה אומר גם שמי שחושב ומרגיש כמוני יש לו סיכוי שאתאהב בו נואשות,,,) ומה שמבטא בצורה הכי טובה את המשמעות של המילה שמתאימה לנו ושאנו מעונינים בה הוא הפן שמיחד אותנו במשמעות האישית . יש מי שהאהבה בשבילו זה כבליםאו סורגים, יש מי שזה ההפיך ,,יש מי ששותפות וחלוקה מתאימים ,ויש מי שלא,יש מי שצומחים מתוך הקשר ויש שנובלים.

לעניות דעתי אתם קצת כולכם טועים . .

משמעות אהבה היא : קשר/חיבור . רק שהמילה אהבה מבטאת רעיון זה ביותר משמעות ! ! !

hilabarak

New member
להגיד "אהבה" זה כמו לומר "חיים"

זה קצת גדול מידי לדעתי בשביל שיהיה אפשר לדון בזה. על מה בדיוק הדיון ? אהבת הורה לילד ? על קשר בין בני זוג? על אהבה למדינה ? על כמה איש יינות אוהב יין ומוכן להשקיע ביין מובחר ? כל אחד מאלו שונים לחלוטין. בשביל הילד שלי הרי אתן את הכליה שלי בלי לחשוב פעמיים. קשה לי להאמין שאיש יינות יימכור כל כך מהר כליה בשביל להציל יין. ואדם לפעמים נותן את חייו להגן על המדינה, אבל הרבה חיילים שנתנו חייהם למען המדינה, לא בטוח שאפילו שילמו את כל המיסים. זאת אומרת שנתינת החיים היתה בסיטואציה של מלחמה בה הם האמינו שמסירת חייהם תשרת את הכלל. בקיצור, אם רוצים דיון תכליתי לדעתי כדאי לרדת ממילים גבוהות כמו "אהבה, או "חיים" ולשאול שאלות יותר תכליתיות על מוכנות להקריב למשל.

hilabarak

New member
לא אמרתי שזה קשור להקרבה

אמרתי שזו מילה שצריך לפרק למרכיבים. גם "חיבור" זו מילה גבוהה, שאין אחריה כלום. האם אני מחובר לבת שלי כמו להורים שלי ? ברור שלא. האם תטען עכשיו שאני לא אוהב את הורי או כ אוהב את הבת שלי ? "אהבה" או "חיבור" או כל תיאור כללי אחר, לא מוביל את הדיון לשום מקום תכליתי. תסתכל על הדיון עד עכשיו, נזרקו מילים רבות אבל מסקנה אחת אין.

שמש חמה7

New member
יש הגדרה מענינת לאהבה

http://www.kabbalah.info/hebkab/beginkab/whatislove.htm באתר הנ"ל. אני חושבת שאם אדם לא אוהב מספיק את עצמו הוא לא יוכל לאהוב מישהו אחר באמת. ובטוח שיש אנשים שלא חוו אף פעם אהבה לכן, אצל האנשים האלה אין דבר כזה "אהבה"...

למעלה