מבחינת כשרות מותר לאכול טונה וגבינה ביחד?

מבחינת כשרות מותר לאכול טונה וגבינה ביחד?

רציתי לאפות פיצה עם גבינה וטונה.אבל בעלי אמר שאסור לערבב טונה עם גבינה. אודה למי שיענה לי.

יש בזה מנהגים שונים

אנחנו, למשל, לא מקפידים להפריד, ואוכלים גבינה עם דגים. אבל במשפחתי יש כאלה שלא יאכלו באותה צלחת גבינה ודגים.

cial 1

New member
ויש כאלה דירקט למיון?

כן יש אנשים עם קיבה עדינה וזה רק כאב בטן ויש שלא זה הגבינה והדגיגונים. ומה אומר הרבמ"ם לא איסור החלב והבשר אסור כי לא כשר לא הוא הכי מזיק לגוף הכי בריא . המיצים החומצות מתערבבים. וזה המזיק ביותר ואז יש לש מעלי גירה ומפריס פרסה יש גם עך הדגים הסנפיר והקשקשת .אבל יש כן אפשרות לאכול זה לפני זה אבל לא ביחד. ואם זה משהו נוזלי לא מזיק כול כך לאלה שלא מפריע מה אסור ומה מותר. אני הסברתי עם הדגש רק לבריאות לא על הכשרות הנוזל מהר עובר המתוח לא עובר מהר זה בדוק וברור. סילחה שאני כאן מנמקת מה אני למדתי וזו השקפתי בלבד. לגבי התמונות גולדה רק בעוד שעתיים יהיו כאן כי אני סיפרתי לך צולם אבל הכלה לא יודעת לשלוח לי היא תקבל עזרה והכול ישלח לי כמובן עם המצלמות מתנה ופטרתי גם עוד בעיה קטנה .והשלום עליך ועל כול הפורום הזה המשובך ואני גולדה מתתי בצחוק אתמול הלכתי עם האתר של הקישור שננת . היה שם מחלה חמודה והכום על תמונות של ושל הרבה לא מקורי כמו כאן. ואנחנו כאן על המפה ואם חטפנו משהו. מהעולם אמחנו כאן משחררים בצורה הכי תאומה למקור והמקוריות היא ההשקעה בדבר ורוח האהבה למטבח. חני ערב טוב לך לכול המתוקות כאן הרי הם לא מפסיקות עם הטעימות של המתוק וכך תמיד יהיה.

שפ10

New member
../images/Emo7.gifגבינה וטונה

ערב טוב לפי עדות אשכנז מותר לפי עדות הספרדים אסור בהצלחה

רותי410

New member
אצלנו תמיד אכלו מאכלי חלב עם דגים - למשל

גבינה עם סרדינים וכו', ופתאום אנשים מתחילים להסתייג. אומרים לי שהרמב"ם קבע שאסור מצד הבריאות (לא מצד ההכשר), אני משתדלת להימנע, אבל לא מזמן עשיתי פשטידת טונה - על חלק פיזרתי גבינה מלמעלה ועל חלק לא - כדי שמי שלא רוצה, לא יערבב. אני אישית עדיין "חוטאת" בזה לפעמים.

cial 1

New member
הכול בסדר רותי410 רק רק לרגישות....

הקביה של האדם לפעמים גם בוגדת בנו למשל בעיות ביכס המרה? רק שזה קצת כואב נכון יש מה שאסור ויש מה שמריע לבריאות ואם הכול בסדר אז יש להניח שלא מפריע אני הדגשתי רק מביחנת הריאות שוב למשל יש דג עם שמנת מתוקה האמיני לי.. שזה בסדר כי זה רק טעימות קטנות וזה גם רוטב נכון לארוחה חלבית בלבד ולמי שאוהב כמובן ושוב הכול עניין של בריא ולא בריא. זו רק דעתי בלבד.

רותי410

New member
ערב טוב, חני. אני יודעת, גם לי אמרו

שמטעמי בריאות רצוי לא. אבל מנהגים קשה לשנות.

הרברונן

New member
דגים וחלב

האיסור המקורי של בשר וחלב נובע מן הפסוק "לא תבשל גדי בחלב אמו", העוסק ביונקים. ההרחבה של חז"ל היא גם לגבי עופות, ומכאן האיסור על עוף בחלב. מעמדם של הדגים, מבחינה הלכתית, שונה משל "בשר" קלאסי, ממש כמו מעמד החגבים, למי שנוהג לאכול אותם.המשמעות היא, שלא חלים עליהם הלכות שחיטה, ושדיני כשרות שלהם שונים (צריך סנפיר וקשקשת, והכלל הוא שאם יש קשקשת בידוע שיש גם סנפיר, גם אם לא רואים אותו כרגע). מדברי המשנה והגמרא ניתן להבין בפשטות שהיה מקובל בזמנם לאכול דגים עם חלב, פשוט משום שאין להם דין של "בשר". בשולחן ערוך נאמר שאסור לאכול דגים עם גבינה "מפני הסכנה". התחבטו הפוסקים בשאלה מהי בדיוק אותה "סכנה" אליה התכוון רבי יוסף קארו, מחבר ה"שולחן ערוך" (שום קשר לקארואים שהופקדו לשמור על הוגוורטס בניהולו של סוורוס סנייפ...) יש שאמרו, שהבעיה היא סכנה בריאותית, וכיוון שאנו יודעים היום שאין סכנה בריאותית מוכרת, אז מותר לאכול דגים עם חלב. יש שאמרו שמדובר בדבר רוחני, ואז אין הוא מדיד וממילא אסור גם כיום. מקובל לטעון בחדות שכיום זו מחלוקת ספרדים (שמחמירים, בשונה מהמקרים הרגילים בהלכה) ואשכנזים (שמקילים). אלא, שעיון קצת יותר מדוקדק מראה שבכל קבוצה יש יוצאים מן הכלל. הרב עובדיה יוסף פסק כמו השולחן ערוך, שאסור לאכול דגים עם חלב וגבינה, וכך גם רוב יוצאי צפון אפריקה, אבל יש ספרדים רבים שדווקא מתירים. מאידך גיסא, רוב החסידים מחמירים בזה כמו השולחן ערוך. אז בקיצור, צריך לדעת מה המנהג המשפחתי המקובל, וגם לדעת שאין מדובר באיסור הפוסל את הכלים לשימוש אחר כך, אלא איסור העומד בפני עצמו לפי המנהג. בפיצה, אגב, אפשר לשלב את הטונה עם טופו ובתיבול נכון לקבל אפקט דומה לטונה עם גבינה... כל טוב, רונן

cial 1

New member
כבוד הרב האם ידעת? שהרוסים הם אשכנז

והם לא אוכלים כי זה כאב בטן איום ונורא עושה להם" כך הם לא אוכלים ביחד הכול בנפרד שוב רק מבחינה בריאותית ומי שאכל ולא כאב לו אז יופי ומי שכאב לו להנות מהכול ואני כתבתי רו.. סליחה ואבל כך שיבנו אותי עכיו נגיד חבר הענמים ומשם הגדולים יהודי ברסלב.. תקן אותי אם אני לא טועה. ומאוד רוצה לרכות את שוחן ערוך הלווי עלי . וזה הרמב"ם ולא יותר.

חני אצלנו לא מבשלים דגים עם חלבי ולא

בגלל בריאות אלא ככה נוהגים אצלנו מבחינה הלכתית. כמו שאמר הרב רונן זה שאלה של מנהגים. ומי שנוהג לאכול יכול לשקול אם זה רע לו בבטן או טוב. אנחנו אוכלים בצלחת גבינה וגם טונה אבל לא מבשלים יחד.

למעלה