מבחן אזרחות

mishmish03

New member
מבחן אזרחות

הגשנו את המסמכים לאזרחות בסוף דצמבר.
היום הגיעו המכתבים שהמבחן עוד שבועיים.
קצת מלחיץ. לא התחלנו ללמוד כי אמרו שזה לוקח שנה.
לא נשלח שום ספר לימוד.
יש למישהו עצות איך כדאי ללמוד בפרק זמן כזה?
תודה!

PuffDragon

New member
החוברת / ספר זמין באתר CIC

לא להלחץ, המבחן מאוד קל. פשוט תקראו את החוברת כמה פעמים, יש גם אתרים עם שאלות לדוגמא אבל מהנסיון שלנו המבחן עצמו היה הרבה יותר קל מהאתרים האלו.

TrigATUSA

New member
המכתבים מפנים לאתר

בו יש הסבר על הבחינה ואפשר להוריד את ספר הלימוד
יש כל מיני אתרים באינטרנט בהם יש שאלות לדוגמא שמאפשרות להתכונן

אני מכניס כאן קישור להדרכה לבחינה ולספר הלימוד

[URL]http://www.cic.gc.ca/english/citizenship/cit-test.asp[/URL]

פתחו את הקישור שלעיל, ובעיקר קראו היטב את הספר. חפשו באתרי אינטרנט קישורים לבחינות לדוגמה ופתרו את כולן, המבחן לא קשה, אבל יש בו שאלות מכשילות, ומי שלא קרא את הספר בעיון, עלול להיכשל. תקדישו את כל זמנכם הפנוי עד הבחינה למעבר על כל תתי הקישורים בלינק ששלחתי, ולא צפוייה לכם שום בעיה.

בזמן המבחן הדרכונים שלכם יבדקו ביסודיות כדי לאמת את עניין מספר הימים, כדאי שתביאו את כל הדרכונים, ושתדעו בדיוק היכן מצויה כל חותמת כניסה לקנדה, וכל חותמת כניסה לישראל ומדינות אחרות לפי סדר תאריכים.

בהצלחה.

תלתל111

New member
כמה דברים

ראשית, התהליך הרבה יותר מהיר היום. אם אין בעיות כמו הוכחת שהייה, שם שעולה במרשם הפלילי או משהו דומה, זה לוקח בערך ארבעה חודשים. אני הגשתי באמצע ינואר ומצפה להזמנה למבחן בימים הקרובים. מקום המגורים משפיע קצת על מהירות עיבוד הבקשה - הבקשות עוברות מסידני למשרד המקומי אחרי העיבוד הראשוני, ויש משרדים עמוסים ואיטיים יותר מאחרים.
לגבי אתרי שאלות אונליין - שימו לב שחלק מהאתרים האלו מקושרים לכל מיני קורסי הכנה בתשלום, והשאלות שם (אליהן הם מאפשרים גישה בחינם) הן במכוון קשות ומורכבות יותר מהמבחן עצמו, במטרה להלחיץ אנשים ולגרום להם לשלם על קורס ההכנה.
שמעתי המלצות על האתר הזה שהוא מטעם הספרייה הציבורית של ריצ׳מונד:
http://www.yourlibrary.ca/citizenship/
&nbsp

idohatam

New member
ממליץ מאוד על האתר שתלתל צרפה

והאפליקציה שמסונפת לו. השאלות שם מעולות, אני ואישתי השתמשנו בו.

idohatam

New member
ממליץ להוריד את קובץ הMP3 של החוברת

ולהאזין לו במקום לקרוא את החוברת. אפשר להקשיב לו כמה פעמים במהירות של 1.5 וזה עובר מהר. בנוסף יש הרבה אפליקציות ואתרים טובים עם שאלות לדוגמא. כפי שציינו כאן, המבחן די קליל וממש לא מנסה להכשיל אז אין מה להלחץ.

למעלה