מבחן אמינות - פעם שניה, עזרה בתגובות בבקשה...

דניאלו6

New member
מבחן אמינות - פעם שניה, עזרה בתגובות בבקשה...

שלום רב,
לפני כחודש ניסיתי להתקבל לחברה כלשהי וביקשו ממני לעשות מבחן אמינות במכון מידות.
במבחן היו שאלות על שימוש בסמים קלים:
1. האם עישנת בשנה האחרונה?
2. האם עישנת ב-3 חודשים האחרונים?

אני לא בחורה שמעשנת אם בכלל ואפילו אמא לילדים, אך הייתי במסיבת רווקות של חברה לפני כחודשיים וכן עישנתי - מודה - אז זו היתה הפעם הראשונה בשנתיים האחרונות שבכלל עישנתי!!!

אני מניחה כי זה מה שהפיל אותי מלא להתקבל לעבודה אך אינני יודעת בוודאות.

שבוע הבא אמור להיות לי מבחן אמינות דרך חברה אחרת ששם אני מתראיינת - שהפנתה אותי לאותו מכון (מידות), שם אני מתכוונת להגיד שאני ממש לא מעשנת כדי שלא להכשל במבחן (כי אני כלל לא כזו - אחת שמעשנת).

השאלה היא האם המכון יכול להצליב מידע והאם עושה זאת כדי לדווח על שקר ואמינות??? ואם כן מה עליי לעשות כיוון שנושא זה יכול להכשיל אותי לחלוטין בקבלה לעבודה החדשה - האם להגיד שעישנתי פעם אחת בשנה האחרונה וזה היה מזמן? מה לעשות...?

אשמח לתגובות בהקדם האפשרי וכמה שיותר כדי שזה יעזור לי לעבור בתקווה.

היי

מבחני אמינות נוטים להיות קצת בעייתיים בתחום הזה: מצד אחד עישון סמים נתפס כדבר שלילי, גם אם מדובר בסמים קלים, ומהצד השני יש מודעות דיי רחבה לכך שיש לא מעט אנשים "חיוביים" שהתנסו פעם או פעמיים או שנחשפו לזה בצורה זו או אחרת, ברמה כזאת שמי שמצהיר שמעולם לא נחשף ושלא מכיר אף אחד שמעשן סמים קלים, לרוב נתפס כלא אמין.

לא הייתי בונה על הצלבת מידע במקרה הזה, ובכללי גם לוקחים בחשבון שינויים קלים פה ושם - שנובעים בין היתר בגלל אי הבנה של השאלות (דבר שקורה יותר ממה שניתן לחשוב) או הקלקה מהירה מדי. במקרים שרואים בהם חריגה לא מובנת כשמעבר לכך מעוניינים בך לתפקיד, במצב כזה ייתכן שיזמנו אותך לבדיקה "אישית" של התשובות הסותרות.

אני לא הייתי נלחצת מזה בקיצור.

דניאלו6

New member
תודה אישה מרציפן, השאלה..

השאלה היא האם לא לומר בכלל שעישנתי או להודות בהנחה שזה יכול לפגוע בתנאי הקבלה שלי לעבודה....?

תודה!!! :)

זה נושא מורכב כאמור

המבנה של השאלות האלו לפעמים יוצר מצב שהתשובה מתעוותת, כשיש קטע של "הלחצה" במטרה לגרום לך לחשוב ש"עלו עלייך" במידה ואת משקרת (כשמי שכתב את האמת אין לו סיבה להילחץ). במידה והשאלה היא "האם עישנת פעם סמים?", מי שמעשן באופן קבוע יענה תשובה זהה למי שעישן פעם אחת בחייו וגם זה בטעות כי חשב שמדובר בסיגריה רגילה... זה משהו שאמורים לקחת בחשבון, אבל את יכולה לענות על זה בתשובה שלילית מנימוק "לא באמת נחשב". כשאני נשאלתי אם אני בקשר עם אנשים שמעשנים סמים קלים עניתי בשלילה, זה כמעט הפיל אותי כי הטענה הייתה שלא יכול להיות שאני לא מכירה אנשים כאלו, ובפועל נראה שאני כן מכירה אנשים כאלו, אבל אני לא מתעמקת במה שהם מעשנים ומי שמכיר אותי יודע שאין סיבה גם לדבר איתי על זה.

תהיי את, תכתבי את האמת כפי שאת מכירה אותה.

rasmus girl1

New member
אני לא חושבת שנפלת על זה,

גם אני עשיתי מבחן כזה ובתור אחת שמעולם לא עישנה ואפילו לא סיגריות (וגם מאוד נגד סיגריות), עניתי שלא אבל כן הייתי כנה ועניתי שהציעו לי וסירבתי , מסתבר שכנראה יצאתי 'יותר מדי' ישרה ושזה לא אמין ולא עברתי את המבחן.

trilliane

Well-known member
מנהל
עצוב שזה מה שחושבים על אנשים בימינו

אפילו בסיגריות רגילות, פחות מ-25% מהאוכלוסייה בישראל מעשנים, ויש לציין שהאחוז הזה כולל מגזרים שמעלים את הממוצע... בקרב נשים האחוז נמוך יותר, למשל. כלומר רוב הנשים, רוב גדול של נשים, לא מעשנות, ורבות מהן לא עישנו מעולם ולא רצו לעשן (למה שירצו? זה מגעיל!
). אני מעריכה (לא בדקתי) שאחוז מעשני הגראס (לא מטעמים רפואיים, מן הסתם) נמוך אפילו יותר.

אני כמוך; בתור חנונית שמסתובבת עם חנונים (ולא מהסוג שמעשן, מה לעשות...
) לא עישנתי מעולם (כלום) וגם לא הציעו לי. מעולם גם לא השתכרתי. אני קונטרול פריק ויש לי דמיון מפותח משלי, אני לא חשה צורך בחומרים כימיים שיתווכו לי את המציאות או ישכיחו אותה ממני. יש גם אנשים כאלה בעולם, ולא כ"כ מעט...

אני מכירה אנשים שעישנו גראס לפחות פעם אחת, אני לא יודעת על מישהו ממכריי שמעשן קבוע. סביר להניח (הסתברותית) שאני מכירה לפחות אדם אחד כזה, אבל לא משתפים אותי בכך (בכל זאת, פעולה לא חוקית והכול, ואנחנו כנראה לא עד כדי כך קרובים).

יש לי מזל, כנראה, שמעולם לא התבקשתי למלא מבחן כזה.

קריסטה

New member
נראה לי שנפלת בדברים אחרים

עשיתי את המבחנים האלה כמה וכמה פעמים ואני לא נוגעת בסיגריות משום סוג וגם אלכוהול אצלי מסתכם בכוס יין פעם במיליון שנה - ועברתי את כולם.

rasmus girl1

New member
אולי זה תלוי במכון,

אחרי שלא עברתי חיפשתי קצת באינטרנט על מבחני אמינות וראיתי שאנשים שלא עברו במכון אחד עברו במכון אחר כשענו את אותם התשובות.. כמובן שאלו לא היו אותם שאלות אלא שאלות דומות, אבל אותו עקרון..
ואלכוהול כנ"ל אצלי, גם בקושי שותה, רק שליש בירה בסופ"ש אם יוצאים לפאב.

למעלה