מבחן אמצע גרוע

מבחן אמצע גרוע

אני נמצאת בקורס הכנה לפסיכומטרי והיה לנו היום את מבחן האמצע. יצאתי בתחושה טובה ולאחר שבדקתי את התשובות גיליתי שקיבלתי רק 33% שזה ציון מביך במיוחד, וזה אחרי שבמבחן הקודם קיבלתי 46% , כלומר שאני אפילו לא במגמת השתפרות! את החיבור לא הספקתי לסיים, עמודים שלמים שנותרו ריקים כי לא הספקתי אפילו להגיע אליהם ופאניקה כללית מהסיטואציה..
בעקבות הציון עולות לי כמה מחשבות ותחושות. המורה שלנו חוזר ואומר שוב ושוב כמה שציון המבחן הוא לא אינדקציה לשום דבר, אבל אני בכל זאת מרגישה שלחץ זמן הוא לחץ זמן והוא יהיה גם במבחן עצמו וישפיע עליי אפילו יותר בעוצמות. מעבר לכך, אני מרגישה שהביטחון העצמי שלי משחק כאן תפקיד כה חשוב, אני שומעת את עצמי בראש רק יורדת על עצמי שאני "בחיים לא אדע את זה" ו"אין לי ראש לשאלות היגיון כי אין לי היגיון" וכל פעם מחדש כשאני מקבלת ציון שאני לא מרוצה ממנו ונמוך בהרבה מאוד מחברות שלי לקורס אני שוב מיואשת ומאוכזבת מעצמי מחדש ואני פשוט אובדת עצות ולכן פונה לכאן.
דיברתי על העניין פעם עם המורה שלי והוא נתן לי עצות פרקטיות ומעולות טכנית איך להשתפר.
אבל אני מרגישה שהעניין אצלי הוא הרבה יותר מנטלי, שאני לא מצליחה להביא את עצמי למצב שבו אני מאמינה באמת שאני מסוגלת מול הדבר הזה שהוא רחוק כלכך במהותו ממי שאני.
וכן, יש את הבעיות הטכניות של חוסר עמידה בזמנים או חוסר תשומת לב לפרטים ואני אעבוד על זה קשה, אבל איך אני יכולה להביא את עצמי למצב שבו לא כל ציון גרוע מוציא לי את הרוח מהמפרשים?

jaromor

New member
גישה

לדעתי, הגישה הטובה ביותר במהלך קורס פסיכומטרי היא לומר לעצמך "אני עושה את המקסימום האפשרי, משתפרת מבחינת ידע משבוע לשבוע ולכן גם אגיע לציון המקסימלי בסוף התהליך".
חשוב לנסות לקחת מכל טעות את הדבר החיובי שאפשר ללמוד ממנה (אם עשית טעות בשאלה ספציפית ותחקרת אותה כמו שצריך, לא תעשי את אותה טעות במבחן האמיתי).
&nbsp
בנוסף, חשוב להבין שבסופו של דבר את תזכרי רק את הציון שקיבלת בסוף ולא תזכרי כמה קיבלת בכל אחת מהסימולציות, ולכן כדאי לקחת את זה בפרופורציה.
&nbsp
בהצלחה!

למעלה