מבחן באזרחות שהיה לי

omerdavid5555

New member
מבחן באזרחות שהיה לי

שלום
הייתה לי בחינה באזרחות באזרחות לפני יומיים ?
רציתי לשאול אותכם האם צדקתי ?(לא לפרט רק להגיד כן לא )
1.מה זה אחוז חסימה-רשמתי 5 שורות ככה
2.מה זה רוב מיוחס ורוב רגיל(ברוב מיוחס רשמתי דוגמא לרוב מוחלט האם יורידו לי נקודות .. בשאלה לא היה רשום לרשום דוגמא אבל סתם רשמתי כי היה רשום במחברת ככה)
3.ביבי עשה חוק שכל מי שגר בחול עד 5 שנים יכול להצביע בבחירות ולהשפיע . איזה עקרון הוא מחזק ?(עניתי שלטון העם)
4.עיריית ירושלים הביאה תקציב לבית ספר עני שרמת ההוראה שלו נמוכה כדי להשוות בין בתי הספר השונים .. לאחר מכן ההורים טענו שברצונם לדעת האם הכסף הגיע לבית הספר והעייריה לא ענתה להם וסרבה לתת להם
א.איזה מדניות היתה בחלוקת הכספים(העדפה מתקנת)
ב.איזה זכות ההורים רצו לדעת והיא נלקחה מהם (זכות ציבור לדעת )
5.בית ספר הזמין מפלגות לבית הספר - ראשי המפלגות נאמו על משבר העולם התיכון כאשר הגיע הנציג הערבי של המפלגה הערבית הילדים יצאו בקריאות מוות לערבים,לאחר מכן מנהלת בית הספר אמרה לנציג המפלגה לעזוב את בית הספר מחשש לבטוחונו של הנציג כי הילדים רצו לפגוע בו
א.איזה עקרון התמשש בבית הספר (ההזמנה) (פלורליזם)
ב.איזה זכות נפגעה מהנציג(חיים ובטחון)
עכשיו השאלה שלי האם הגיוני שמבחן כזה לקח לי 3-2.5 עמודים?
אם צדקתי בכל העקרונות או מדניות או זכויות אז כבר מבטיח לי ציון טוב מבחן ?
זה בסדר שבהסבר עשיתי ציטוט יחסית גדול אבל עשיתי עם מרקר דבר שחשוב מאוד (כמו המילה להשוות בשאלה 4)

תודה רבה

g1u2y32

New member
אזרחות הוא מקצוע הומני

ומקצועות הומניים הם מאוד סובייקטיבים. קשה להעריך ציון במבחן ו"לנחש" האם הוא יהיה טוב או לא, זה תלוי במידת הקשיחות של המורה, במידת הפירוט של התשובות, ובמידה שהמורה מוכן לקבל/לא לקבל תשובות מסוימת.
תשובות כמו - "רשמתי 5 שורות ככה" - לא מאפשרות לדעת את תוכן התשובה ולא כל שכן להעריך אם היא טובה או לא.
גם אם כן הייתה אפשרות להעריך את מידת הדיוק והפירוט של התשובות - בלתי אפשרי היה לחשב ציון מספרי או לתת השערה האם הציון הולך להיות טוב או לא...

omerdavid5555

New member
אבל אם צדקתי לפחות בכל העקרונות או מדניות או זכויות

זה כבר אומר שיהיה לי ציון טוב ? או שלא ניתן לדעת ?

למעלה