מבחן בהיסטוריה

אלירן י

New member
מבחן בהיסטוריה

עברתי על המאמר שלכם על איך ללמוד למבחן בהיסטוריה.. תראו, אני מכיר כבר ת'שיטות והם שיטות טובות, ואני תלמיד די טוב (85 בהיסטוריה) הבעייה היא שאני מסוגל להשיג ציונים גבוהים בהיסטוריה רק אם יש לי "חשק" או מצב רוח בימים של לפני המבחן בשביל ללמוד אז אני אשכרה יושב ומשנן. מקיא את זה במבחן ומוציא איזה 95... אבלל יש לפעמים תקופות שמזה אין לי כוח לשבת ולשנן, אין חשק, אין מוטיבציה ללמוד, וככל שעובר הזמן אני יותר ויותר נלחץ (אגב אני בי"ב ויש לי יום חמישי מבחן על 25 עמודי פוליו) ועדיין לא לומד רציני.. משנן פה ושם אבל בלי עבודה יסודית וגם יש לי יותר חשק להמר על הרבה חומר ולחיות באשליות שיהיה בסדר (במצבים כאלה אני מוציא בערך 70 במבחן במזל)... קיצר בגדול אני חושב שיש לי יכולת גבוהה ללמידת טקסטים בע"פ אבל היכולת שלי באה לידי ביטוי כשיש לי חשק ומוטיבציה לשנן בע"פ (בעיקר בתקופות של תחילת שנה), אבל למשל השבוע, אין לי חשק בגרוש כבר יותר מדי מבחנים היו לי בשבוע האחרון ויותר מדי עומס והכוח נגמר וכל יום אני מסיים מאוחר קיצר אין חשק ויש הרבה הרבה טקסטים ללמוד ואני לא אוהב את זה אני יותר אוהב מקצועות כמו מתמטיקה שצריך להפעיל ת'ראש, לא ת'זיכרון... מה כדאי לי לעשות? איך להגביר אצלי ת'חשק ללמוד בלי להכריח את עצמי לשבת ולשנן? מהגם ששבוע הבא יש טיול שנתי לאילת אני כבר חושב עליו ולא על המבחן .. אני חייב עצות !

רציתי לייעץ עצות ולהציע הצעות

אבל כבר קראת הכל, ויכולתי לכתוב : הנה... תעשה כך וכך וכך וכך... וגם את זה ראית ושמעת, ואתה יודע ונכון הכל... יש משהו אחר קטנטן, שאולי אולי יכול לעזור - קוראים לו "רסקיו" של פרחי באך, הוא יעשה את אחד מהשניים - או יגרום למוטיבציה שלך לעלות, או יוריד את רמת הציפיות - ואז... לא יהיה הפער בין הידיעה של חוסר הרצון לבין חוסר הרצון לידיעה... הובנתי ? לבריאות. בהצלחה, ונדמה לי שהרעיון של לונה פארק זה משו ...

למעלה