מבחן בלשון... עזרה בבקשה.

razurgansoni

New member
מבחן בלשון... עזרה בבקשה.

שלום לכולם!, הרעיון של הפורום הזה מצויין לדעתי והרבה שיטות שלו אני מיישם היום במחנים בהיסטוריה :), הבל הבעייה שלי זה שיש לי מבחן בלשון, ואני לא יודע באיזה צורה להתכונן כדי להכניס את זה לראש.. זה לא כמו היסטוריה שאפשר לדעת קווים כללים ואז אפשר להרחיב , זה דבר שצריך לזכור כל פרט וכלל וזה מאוד קשה לי ואני תמיד מתבלבל בין כל החוקים, אני ישמח אם תוכלו להמליץ איך אפשר להתמודד עם מבחן בלשון.. תודה ג'ון

לשון לאט לאט כמו חשמל - לא בבת אחת

נתחיל ברישום כל הנושאים שיש. בבקשה תעבור לפי החלקים של המבחן על כל הנושאים. אחרי שיש לך הרשימה - מיין לפי יודע או לא יודע. שים את הרשימה כאן ונמשיך. למה הדרך הזו ? כיוון שכדי לדעת איך להתחיל ללמוד לשון, ובכלל כל מקצוע, חשוב לדעת מה כבר יש, זה כאילו לפתוח את המוח ולהכניס ל"קופסאות" שם, או לבועות שנצברות, את החומר שיודעים. וידוע שחומר יידבק לחומר אחר, חדש עם הישן, אז... קודם כל לעשות סדר. אחר כך כשנדע מה לא מובן, נתחיל לפי החלקים אם זה תחביר או תורת ההגה, פעלים או מה שעוד יש שם. או קיי ?

razurgansoni

New member
תודה רבה, אכן יש לי את הנושאים

למבחן, ואני באמת ימיין אותן ל יודע\לא יודע, השאלה שלי איך אפשר לזכור את החוקים של יברחו שאני בבחינה? נגיד לזכור ששוא נא באש מילה שווא נח בסון וכו.. יש לי בעייה עם הדברים הקטנים האלה..:(

יש המון טיפים קטנים לדברים הגדולים

נתחיל ברשימה, תן מה אתה לא יודע, אנסה לתת לך מהטיפים שיש לי ובוודאי עוד אנשים יתרמו משלהם, ונהפוך את הדקדוק לדגדוג מבחינתך. ננסה...

razurgansoni

New member
תודה רבה רבה על העזרה! ובכן

מה שאני הכי מתקשה בו זה לנתח משפטים... איפה לזהות המ זה לוואי,, תמורה מושא, נושא... אני לא יודע כל ספר שקראתי סנושא לא הצליח להעביר לי את העיניינים..:(

מעולה !!!! יענו... באסה אבל ...

משפטים בתחביר זה אחד הדברים החביבים עלי ביותר מבחינת נושאים בלשון. העיקר, עכשיו להמשיך לבדוק - מה בניתוח משפטים אתה כן יודע - שים לב, לא מה אתה לא מבין, אלא מה אתה בדיוק שולט. אל תחשוש להגיד שבכלום, כי אני חייבת להראות לך שתחביר הוא עניין של הרבה היגיון וקצת לזכור. את הקצת לזכור זה לא בעיה, ואת ההרבה להבין - בשביל זה אני כאן. האם תרצה ללמוד כאן את ההגיון של התחביר - בפורום ? אם כן, אין בעיה מבחינתי.

razurgansoni

New member
לצערי אני לא יודע

כמעט כלום..., אני ממש שמח שאת מוכנה לעזור בנושא :)

שיעור ראשון בתחביר - חלק בית

במשפט יש שני חלקים עיקריים - נושא ונשוא. הם חייבים להתאים אחד לשני. אתן לך כמה משפטים לדוגמא : התלמיד למד תחביר. = הנשוא הוא הפועל = למד. הנושא הוא החלק שקשור לנשוא, כלומר, = התלמיד. משפט נוסף : הפורום הזה תורם הרבה לתלמידים. הנשוא הוא הפועל = תורם. החלק שקשור לתורם, מיהו התורם = הפורום. אז... הפורום הוא הנושא. האם עד כאן ברור ? והאם אפשר לתת משפטים לניתוח, ותעשה שיעורי בית למצוא נושא ונשוא בלבד. הולך ?

razurgansoni

New member
חחח אין לי בעייה :)

אני יודע איך מוצאים נשוא במשפט פועלי, הבעייה בשמני זה ממש קשה...

או קיי... זה מאד מאד מקדם אותנו...

שים לב מר בחור, כל פעם כשאומרים לך הרבה דברים, אתה בעצם אומר.... רק משהו אחד אני לא יודע - מה זה אומר ? זה אומר - שאתה יודע הרבה יותר ממה שאתה יודע שאתה יודע !!!!! ולעצם התחביר... אם אתה יודע למצוא במשפט פועלי, הבה ננסה במשפט ללא פועל. שם אתה צריך למצוא שני חלקים - אחד אומר משהו על החלק השני, כלומר : הנשוא אומר משהו על הנושא. לדוגמא : השחקן גבוה. השחקן = נושא, גבוה = נשוא. זה אומר : אני מדברת על שחקן ואומרת עליו שהוא גבוה. זה ברור, נכון ? נשאר לך לתרגל עכשיו. אני מצרפת קובץ, אם אתה מוכן לנתח כמה משפטים ממנו ? נוכל להמשיך.

razurgansoni

New member
הנה התשובות :

1. הפרחים= נושא, יפים= נשוא. 2. אתם=ק"פה(פנייה)? נושא= אנשים, נשוא= רציניים. 3. ההתנהגות=נשוא, של= אוגד, יהושוע-הפרוע=נושא 4. משה=נושא , היה רעב=נשוא, הביתה= תיאור מקום? 5. תלמידי הכתה=נושא, עייפים=נשוא, לאחר= תיאור זמן?, המבחן הקשה=?? 6. תל-אביב= נושא, עיר ללא הפסקה= נשוא מורחב? 7. נושא= המבחן, קל=נשוא, הוא= אוגד, מאוד=?? 8. כדורגל=נושא, מרתק=נשוא , הוא=אוגד. 9. קרני השמש= נושא, מרפא=נשוא, לגוף=? אממ הצלחתי לא רע בלזהות את הנושא והנושא אני חושב.. אבל תראי שבחלקים האחרים שהייתי צריך לנתח לא הייתי ברור בכלל מה לשים ואני חושב שלא ניתחתי נכון... למשל "קרני השמש" במשפט 9, הנשוא לא יכול להיות 2 מילים, או שהוא נשוא מורחב או אני לא יודע...:(

בוא נעשה הסכם

אני שואלת אותך רק על מה שאני מסבירה, או קיי ? אם אתה אומר שיודע נשוא פועלי, אז מעכשיו כשיהיו משפטים עם נשוא פועלי, אתה יודע לפתור. ואם מדברים על נשוא שמני, אז... אתה מנתח רק נשוא שמני ונושא. לא שום נשוא מורחב, כי לא לימדתי פה... ולא אוגד וגם לא קפ"ה... כי גם לא הסברתי לך. בסדר ? נראה לי שיש לך קצת סלט, לכן תלך איתי בקצב שלי ? אם זה בסדר... תבדוק את המשפטים לפי מה שכתבתי, סמן את המקומות שהיו קשים, ותשאל על מילים שלא מובנות, אחרי שבדקת. אם הכל מובן, אפשר להמשיך, בסדר ? ושוב - בקשה... אתה תנתח בהמשך רק מה שאני מבקשת, כדי שאפשר יהיה לעשות סדר בבלאגן. טוף ?

lolita205

New member
יש אתר מעולה

שמכיל את כל מה שאתה צריך... יש בו סיכומים, הסברים, דרכים לזכור, תרגולים ועוד... את האתר הביאה לי המורה {המיוחדת} שלי.. מעוניין?!

lolita205

New member
הכתובת

הנה האתר. מקווה שהוא יעזור לך. אם אתה לא מצליח להתמצא באתר אני אשמח לעזור... מקווה שהאתר יעזור לך.

למעלה