מבחן במנסה

ניטו

New member
מבחן במנסה

מחר אני הולך לעשות את מבחן הקבלה למנסה. למישהו יש טיפים או משהו? האם המבחן קל/קשה?

pazro

New member
הנה טיפ שעזר לי מאוד במבחן שלי

כך את ה100 שקל ותשקיע במשהוא יותר פרקטי, למשל קנה 20 בלוני הליום ותשחרר אותם לחופשי.

theXequation

New member
אני מניח שאתה כבר יודע האם המבחן

קשה או לא, בכל זאת, משיחה עם יוחאי רובינשטיין (מנכ"ל) נאמר לי כי היתה בעיה בעבר עם המבחן שהיה "קל" מדי אבל מאז הרמה הועלתה בצורה ניכרת ועתה המבחן קשה יותר. כך שאם היה לך קל, מצבך טוב. אחרת אין מה לעשות, או שכן או שלא. לפחות תדע שהרף הועלה וכך גם סיכויי הקבלה למנסה ירדו. מקווה שעזרתי

ניטו

New member
תגובה

תראי, אמרו לנו לפני המבחן שהעלו את הרף כיוון שהרבה מאוד התקבלו והבחינות היו קלות מדיי. היו לי 36 שאלות, כולן מטריצות. ה-23 שאלות הראשונות היו פשוט בדיחה. משאלה 24 הרמה עלתה קצת. נשארו לי 12 שאלות. הצלחתי לענות בקצב מהיר על 6 מתוכן ונשארו לי עוד 6 שהיו די בינוניות עד קשות. לבסוף אחרי חשיבה עמוקה הצלחתי לפתור את כל ה-6 שנשארו. סיימתי לפתור הכל ואז התחלתי לבדוק את התשובות- לא רציתי לקחת סיכונים. רוב הנבחנים כבר הגישו את המבחנים ושארתי עם עוד 3 אנשים. בסוף סיימתי, ולא הייתה אף שאלה בה ניחשתי את התשובה. היו רק 2 שאלות בהן לא הייתי בטוח 100% כי מה שקורה הוא שבמבחן הזה בודקים אם אתה יכול להתייחס למספר מדדים בו זמנית- כלומר, גילית שזו צריכה להיות הצורה הזו אך אתה צריך גם להתייחס לאיזה כיוון היא פונה. כדי להתקבל למנסה צריך שיהיו 30 תשובות נכונות ומעלה. יש לציין כי בגיל 14 לא עברתי מבחן מחוננים (אני כיום בן 16), אך אני יודע מדוע. הבעייה שלי היא הזמן. יש לי חשיבה די איטית ולכן במנסה הלך לי טוב (בלי עין הרע)- לא הייתה הגבלת זמן. הגבול הוא 3 שעות שלזה לא הגעתי. שאלתי את יוחאי, שהוא אדם מדהים משכמו ומעלה ואני מעריץ אותו, מה קורה אם אני פותר את כל השאלות נכון. הוא השיב לי כי יש ארגון גבוה ממנסה שאליו ניתן להתקבל אם האדם ענה על כל השאלות נכון או רק עם טעות אחת. זהו, זו הייתה חוויה גדולה, היה מאוד כיף, ואני מקווה שאתקבל למנסה.

theXequation

New member
בדיחה, לא הייתי מגזים כ"כ

אבל נכון שהשאלות הראשונות היו קלות יותר. לאט לאט הרמה הפכה קשה יותר ויותר עד ששאלה 36 בד"כ נשארת בדד כשאלה קשה מאד. בכל אופן, שמח על החוויה הנעימה שעברת ומאחל לך שהתקבלת לארגון. בהצלחה בהמשך,

ניטו

New member
תודה

תודה רבה, גם אני מקווה שהתקבלתי. ד"א כשקיבלת את התשובה באימייל מה כתבו לך? רק שהתקבלת או לא?

theXequation

New member
תחכה ותראה

חלק מהיופי, לדעתי, הוא הצפייה. אני די בטוח שתבין למה התכוונתי, כנראה בשבוע הבא

pazro

New member
אכן 36 שאלות הלקוחות מתוך

"מבחן רייבן" הסטנדרטי (יש גרסה יותר קשה) ולא השאלות הכי קשות. המבחו כלכך קל שזה עלבון.

theXequation

New member
אתה בטוח? יש לך תימוכין?

אשמח לקישור מתאים לגבי זה. לפי מיטב ידיעתי יש שתי גרסאות למבחן המטריצות למבוגרים (לא למפגרים), SPM ו APM (המתקדם יותר). המבחן של מנסה הוא השני מבינהם והקשה מבינהם. סלח לי אם דעתי מנוגדת לשלך, אבל המבחן אינו קל כפי שאתה כותב, ואחרי מה שניטו כתב שהרף עלה ל- 30 נכונות אז לא ממש ברור לי מה כ"כ "קל" בו - הקריטריון למעבר עלה משמעותית. ד"א משיטוט קל יצא לי לראות שנתקלת במבחן, בין אם עברת או לא (אני מניח שעברת) - חשבת אולי שנעשו שינויים מאז שעשית? אתה לא חושב שיש סיכוי ולו הקל שבקלים שאתה טועה? אולי אתה בעל מנת משכל גבוהה מאד והמבחן באמת קל לך בעוד הוא קשה ואולי קשה מאד לאחרים? כולנו (אני מקווה) מכירים ברוב החולשות שלנו והצדדים החזקים שלנו. גם אם אחד הצדדים החזקים שלנו הוא אינט' גבוהה, זה לא אומר שאנחנו יודעים להשתמש בה נכון ולתועלתנו. לגבי נושא הגבלת הזמן - חשבתי לברר קצת כי התגובות שלך בנושא הזה עוררו בי עניין: לפי מה שהבנתי מהארגון עצמו, ע"מ לבדוק מנת משכל אפקטיבית (אני לא יודע בדיוק מה זה או מה ההבדל בין זה לדבר הבא שאכתוב) יש להגביל את המבחן בזמן (לא יודע כמה ולא רוצה לזרוק השערה שאין לה ביסוס) וכדי לבדוק מנת משכל באופן כללי לא צריך להגביל בזמן. את מנסה ,כנראה, לא מעניין החלק האפקטיבי, ולכן לא מגבילים בזמן. בין אם מגבילים ובין אם לא, אני לא יודע במדוייק כמה זמן צריך להקצות למבחן כזה ולכן לא רוצה לנחש, אבל בכל אופן לא נראה לי שהנבדק הממוצע יזדקק לכל הזמן שהם נותנים. יש לי עוד הרבה מאד שאלות מהסוג הזה, אני לא סניגור של המבחן ובטח ובטח שלא האופוזיציה כאן אבל בכל פעם שהמבחן עולה, עולה גם תגובה מתריסה אז... שבת שלום, ושבוע טוב ומוצלח נ.ב ראיתי שאתה סטודנט לה.גרעינית, כל הכבוד. אז בהצלחה בהמשך (בהנחה שלא סיימת)

theXequation

New member
ועוד מהשיחה עם מנכ"ל מנסה

המבחן משמש לעוד דברים פרט למיונים למנסה. כך שיש אוכ' גדולה (לא יודע אם מספיק) ע"מ לקבוע האם המבחן תקף או לא. בכל אופן, אני לא שולל את ההצעה שמי שרוצה לקבל תוצאה מדוייקת יותר יכול להעזר בשירותים מקצועיים. רק אוסיף כי אין לזלזל בשום דבר, גם לא במבחן.

pazro

New member
תן לי להסביר איפו העלבון

לפני כמה שנים טובות במסגרת איבחון מקיף ללקויות למידה עשיתי מבחן רייבן. עשיתי כמובן את המבחן השלם (60 שאלות עם איני תועה) לקח לי פחות מ9 דקות לסיים את המבחן ללא תעויות. חשוב לי להדגיש כי למרות שאני רואה את עצמי מעל הממוצע אני לא חושב שאני מה שמוגדר כ"גאון יחיד בדורו". לפי איך שמנסה עושים את המבחן ומחשבים את מידת הIQ אני יוצא עם יותר מ200 (כנראה יותר קרוב ל350 אבל מי סופר) ולכן אני רואה במבחן שלהם כעלבון גם לאינטיליגנציה שלי ושל כל מי שעושה את המבחן וגם כעלבון להגדרה שלהם כמוסד למחוננים. כל מי שלא מצליח לפתור את כל השאלות (רק 36) נכונה בפחות מ 30 דקות (ואני מעוד נדיב) יכול לראות את עצמו כממוצע בקושי וזהו. במבחן לא נעשו שינויים מאז שנכתב, חוץ מהוצאת גירסת הילדים (זו עם התמונות הציבעוניות) בקשר להגבלת הזמן, תן לבןאדם ממוצע מספיק זמן והא יוכל לפתור כל תרגיל לוגי. גם אם הוא יצתרך לנסות את כל האפשרויות הקימות ולא להסיק את התשובה הנכונה, בסופו של דבר כל אחד יצליך לפתור את המבחן.

ניטו

New member
תגובה

"לפני כמה שנים טובות"- אני משער שמאז השתנתה רמת השאלות. יש 2 אפשרויות: א. המבחן שעשית היה קל יותר מהמבחן של מנסה. ב. אתה באמת גאון אבל לא רק גאון אלא גם עם חשיבה מאוד מהירה.(9 דקות). חצי שעה שאמרת, זה שליש מהזמן שלוקח למי שמגיע למנסה בד"כ לפתור את השאלות.

pazro

New member
המבחן לא שונה מאז שנכתב

וכמה שנים טובות זה כ12 שנה ותאמין לי שהמבחן לא השתנה מאז (בדקתי). ומי שלוכך לו שעה וחצי! לפתור רק 36 שאלות עם בסךהכל 30 תשובות נכונות ואז מאז לקרוא לעצמו גאון (זה מה שמנסה מנסים לימכור, נכון?) הוא ללא ספק בדיחה.

forge

New member
הם לא מנסים למכור שום דבר

וממה שידוע לי הוא כן השתנה - אפשר למצוא פרסומים על הוצאות מ- 98. ובכלל הבנים שלו (של RAVEN) פתחו חברה שמפתחת מבחניםומתחזקת את מבחני המטריצות. ובכלל יש לך ביסוס לדברים שלך??? !!! אתה מפזר סיסמאות למבחן שלא בטוח שראית אותו בחייך??? אתה מבין שאתה מדבר על משהו, שלפי מה שאני מבין לפחות, הוא יציר דמיונך??? ועוד בכזה ביטחון - לא הגזמת? תבדוק באינטרנט, מישהו בפורום נתן כיוון לחיפוש, ואכן, לאחר חיפוש מצאתי כי מבחן ה- APM מורכב מ- 36 שאלות - ויש לו גרסה עם הגבלת זמן ליברלית. אני מציע שאם וכאשר יהיו לך קישורים מתאימים תפנה את הסקרנים מבינינו - ויש כאלה. לשפוט בעצמנו - לטעמי הסבריך לא משכנעים כלל ואפילו מורידים מקרנך. ד"א - יש קהילות לבעלי IQ גבוה שכן מקבלות את המבחן הזה - אז מה? כווווווווללםם נוכלים ושקרנים שמנסים למכור לך שאתה גאון??? תשמע, אני לא בטוח שתאהב את ההצעה הזאת אבל, אני מוכן לשלם לך את ה- 100 שקל למבחן רק כדי שלפחות תוכל לדר מתוך ידיעה ולא מתוך ספקנות גרידא. - אח"כ קפה ועוגה עלי, שתוכל להוציא את כל מה שיש לך על הלב. ועוד, גם אני עשיתי כל מיני מבחנים כאלה בעבר - מטעמים לימודיים כמובן. למזלי לא היה ולא נברא לי ליקוי למידה - ובמבחנים היו שם כל מיני מטריצות. לומר בגאווה שאני זוכר מה היה שם? ממש לא? לומר כי זה היה קל עד עלבון? גם לא. ואתה יודע מה, בהנחה שבאמת היה לך קל עד עלבון, למה לזלזל במועמדים שעשו או יעשו את המבחן - בהנחה שלהם זה קשה יותר ואולי קשה מאד??? לסיום, אולי תפסיק לקטול ותציע למנסה ,בתור עצה חברית, לשנות את המבחן שלהם למשהו שאתה מכיר כקביל ומציאותי ןעןמד באמות המידה שלך? ביי

pazro

New member
הצעתי למנסה לשנות את המבחן, ליתר

דיוק ניסתי להציע. באותו מפגש של מנסה שהישתתפתי נסיתי לדובב את הבחור לגבי שיטת הבדיקה, צורת החישוב, הרלונטיות של המבחן וכד'. כל מה שקיבלתי היו תשובות מתחמקות, לא קציניות ולא עניניות. אני לא חושב שכל מי שבמנסה הוא נוכל, אבל אני מאמין כי הם מצאו דרך ממש טובה לעשות כסף.

forge

New member
היי,

אני מקווה שאחרי שארשם לארגון ותהיה לי גישה לפורומים שלהם יהיה לי יותר מושג לגבי המבחן והארגון. לגבי ההזדמנות העסקית הזו - בה ארגון מנסה עושה כסף. לא כ"כ יודע כמה הם מרוויחים מזה (יכול להיות שהמון כסף) אבל אחד ממנהלי הפורום LEPIDUS רשם באחת ההודעות שלא ממש מרוויחים שם. והאמת שכלל לא. ונדמה לי שהוא עוד הוסיף שהוא חבר שם (ודי הרבה זמן, אולי 4 שנים) גם 100 ש"ח לנבחן זה לא כ"כ הרבה - אצלי היו שם שלושה אנשים מטעם מנסה והם קנו כיבוד מיחם וכו'(יפה מצידם) ולעומת זאת אנחנו היינו 6 נבחנים. אם נכניס את עלות המבחנים פנימה אני לא מוצא את הרווח, אבל כשאכנס לפורום אוכל לתת יותר אינפורמציה. יום טוב

theXequation

New member
לפי מה שאני מצאתי המבחן הוא כזה

סט ראשון. 12 שאלות - מעין חימום וסינון ראשוני. המבחן של מנסה הוא ה-APM, ובא למדוד תחום של מעל הממוצע. סט שני 36 שאלות ברמות קושי שונות. יש כל מיני גרסאות, עם זמן ובלי זמן - לגרסאות עם הזמן נתנו 50-20 דק'. ד"א יש שני סוגים למבדק מבוגרים SPM שהוא הסטנדרטי, ו- APM שהוא המתקדם. לא יודע את מי מהם עשית אבל שוב, אם לא עשית את המבחן שלהם ואתה לא יודע מה באמת כתוב שם (או שאני טועה?) אז למה להשמיץ? תחשוב על זה קצת, אני די משוכנע שחברי הפורום שמכירים את מבחן רייבן ואת המבחן של מנסה בפרט יוכלו לתרום לדיון הזה יותר מהידע שיש בידי כרגע, אשמח לתגובות - על הנוסחים השונים.

pazro

New member
המבחן השלם מורכב מ5 סטים של

12 שאלות (סה"כ 60) . המבחן לא השתנה מאז שהתקבל ע"י איגוד הפיסכיטרים בארה"ב כמבחן מיצג לאיבחן חשיבה מושפטת. תהליך כבלת מבחן הוא כלכך ארוך ומסובך שכל עוד אפ אחד לא הוכיח ללא ספק כי יש תעות במבחן אין כל סיכוי שמשהוא יעז לשנות בו משהוא.

pazro

New member
משונה פתאום נסגר לי החלון. המשך

נכון את המבחן שלהם (של מנסה) לא עשיתי, אבל הצצתי בו בזמן שאנשים לכחו אותו.

למעלה