אתה בטוח? יש לך תימוכין?
אשמח לקישור מתאים לגבי זה. לפי מיטב ידיעתי יש שתי גרסאות למבחן המטריצות למבוגרים (לא למפגרים), SPM ו APM (המתקדם יותר). המבחן של מנסה הוא השני מבינהם והקשה מבינהם. סלח לי אם דעתי מנוגדת לשלך, אבל המבחן אינו קל כפי שאתה כותב, ואחרי מה שניטו כתב שהרף עלה ל- 30 נכונות אז לא ממש ברור לי מה כ"כ "קל" בו - הקריטריון למעבר עלה משמעותית. ד"א משיטוט קל יצא לי לראות שנתקלת במבחן, בין אם עברת או לא (אני מניח שעברת) - חשבת אולי שנעשו שינויים מאז שעשית? אתה לא חושב שיש סיכוי ולו הקל שבקלים שאתה טועה? אולי אתה בעל מנת משכל גבוהה מאד והמבחן באמת קל לך בעוד הוא קשה ואולי קשה מאד לאחרים? כולנו (אני מקווה) מכירים ברוב החולשות שלנו והצדדים החזקים שלנו. גם אם אחד הצדדים החזקים שלנו הוא אינט' גבוהה, זה לא אומר שאנחנו יודעים להשתמש בה נכון ולתועלתנו. לגבי נושא הגבלת הזמן - חשבתי לברר קצת כי התגובות שלך בנושא הזה עוררו בי עניין: לפי מה שהבנתי מהארגון עצמו, ע"מ לבדוק מנת משכל אפקטיבית (אני לא יודע בדיוק מה זה או מה ההבדל בין זה לדבר הבא שאכתוב) יש להגביל את המבחן בזמן (לא יודע כמה ולא רוצה לזרוק השערה שאין לה ביסוס) וכדי לבדוק מנת משכל באופן כללי לא צריך להגביל בזמן. את מנסה ,כנראה, לא מעניין החלק האפקטיבי, ולכן לא מגבילים בזמן. בין אם מגבילים ובין אם לא, אני לא יודע במדוייק כמה זמן צריך להקצות למבחן כזה ולכן לא רוצה לנחש, אבל בכל אופן לא נראה לי שהנבדק הממוצע יזדקק לכל הזמן שהם נותנים. יש לי עוד הרבה מאד שאלות מהסוג הזה, אני לא סניגור של המבחן ובטח ובטח שלא האופוזיציה כאן אבל בכל פעם שהמבחן עולה, עולה גם תגובה מתריסה אז... שבת שלום, ושבוע טוב ומוצלח נ.ב ראיתי שאתה סטודנט לה.גרעינית, כל הכבוד. אז בהצלחה בהמשך (בהנחה שלא סיימת)