מבחן בצילום

מבחן בצילום

מצרף מבחן בצילום שבחנתי את תלמידי באמצע השבוע שחלף. יודעים - תענו , לא יודעים - תלמדו.

מעניין... ../images/Emo16.gif

יש סיכוי שתוכל להעלות גם תשובות לפחות לחלק מהשאלות? אני לא יודע את התשובות להכל
.
ניר

goldy

New member
אני מוכן לנסות ../images/Emo13.gif

נתחיל מכך שמעולם לא למדתי באופן מסודר, אלא רק מהניסיון. 1) תפקידו של הWHITE BALANCE (להלן: "איזון לבן") הוא לעזור למצלמה לצלם את הצבעים בצורה טיבעית, כדי שצורות תאורה שונות לא יהרסו את הצבעים (למשל שלבן לא יצא צהוב והצבעים שישלטו לא יהיו צהוב-סגול). הביצוע הוא ע"י לחיצה על כפתור "איזון לבן". ישנם 3 סוגים: א) אוטומטי (ציור: ריבוע ושני משולשים). המצלמה מתאימה את עצמה לתאורה הנוכחית. מאוד כללי. ב) תאורה פנימית (ציור:
). המצלמה מתאימה את עצמה להלוגן / פלורסנט. יש לקבוע איזון לבן זה מחדש בכל פעם שמשנים סוג תאורה. ג) אור שמש (ציור:
). המצלמה משתמשת באור השמש. כשמשתמשים באיזון לבן זה ומצלמים בתוך מבנה, האור מהדלתות והחלונות יראה זוהר. 2) Tilt up / down / right / left. 3) תאורה, מוזיקה, תלבושות, הבעות פנים, זוויות צילום, עריכה. 4) <לא עסקתי בצבעים>. 5) נקבל צבע ירוק: המסנן כחול והנורה צהובה (ועם המזל שלי האור יהיה דווקא כחול). 6) שוט בודד באורך 5 דקות. יתרונות: א) מאפשר לשחקנים להמשיך את הסצינה באופן טיבעי, מה שעוזר לעלות את רמתה ולבצע פחות טייקים. ב) אם מצלמים בשיטת "סטדי-קאם", הרי שתנועת המצלמה חלקה. זוהיא דרך הצילום הנוחה ביותר. חסרונות: 1) אם משתמשים בחצובה ובהנחה שיש בדיוק מצלמה אחת, הסצינה תראה משעממת. 2) אם משתמשים בכתף שינוי הזויות יתבצע בצורה חדה ולא נוחה (בהנחה שזזים בטווחים קצרים) ולצלם יהיו כאבי כתפיים. 7) <מעולם לא עסקתי בזה>. חלק ב: <מעולם לא עסקתי בזה>. בהנחה שעניתי על כל השאלות (מבלי להחשיב את סעיפים 4', 7' וחלק ב'), מהו הציון שלי והיכן טעיתי? הבא עוד מבחנים כדי שאוכל לרענן את ידיעותיי

pinoki

New member
ברשותך .. אם זה בסיידר

הוספתי לעמוד קישורים שלנו... ואם תוכל לפרסם גם את התשובות זה יהיה נורא נחמד

אני אפרסם את התשובות בקרוב

מצטער על העיכוב, אבל תראו באילו שעות אני מסיים לעבוד...

למעלה