אני מוכן לנסות ../images/Emo13.gif
נתחיל מכך שמעולם לא למדתי באופן מסודר, אלא רק מהניסיון. 1) תפקידו של הWHITE BALANCE (להלן: "איזון לבן") הוא לעזור למצלמה לצלם את הצבעים בצורה טיבעית, כדי שצורות תאורה שונות לא יהרסו את הצבעים (למשל שלבן לא יצא צהוב והצבעים שישלטו לא יהיו צהוב-סגול). הביצוע הוא ע"י לחיצה על כפתור "איזון לבן". ישנם 3 סוגים: א) אוטומטי (ציור: ריבוע ושני משולשים). המצלמה מתאימה את עצמה לתאורה הנוכחית. מאוד כללי. ב) תאורה פנימית (ציור:
). המצלמה מתאימה את עצמה להלוגן / פלורסנט. יש לקבוע איזון לבן זה מחדש בכל פעם שמשנים סוג תאורה. ג) אור שמש (ציור:
). המצלמה משתמשת באור השמש. כשמשתמשים באיזון לבן זה ומצלמים בתוך מבנה, האור מהדלתות והחלונות יראה זוהר. 2) Tilt up / down / right / left. 3) תאורה, מוזיקה, תלבושות, הבעות פנים, זוויות צילום, עריכה. 4) <לא עסקתי בצבעים>. 5) נקבל צבע ירוק: המסנן כחול והנורה צהובה (ועם המזל שלי האור יהיה דווקא כחול). 6) שוט בודד באורך 5 דקות. יתרונות: א) מאפשר לשחקנים להמשיך את הסצינה באופן טיבעי, מה שעוזר לעלות את רמתה ולבצע פחות טייקים. ב) אם מצלמים בשיטת "סטדי-קאם", הרי שתנועת המצלמה חלקה. זוהיא דרך הצילום הנוחה ביותר. חסרונות: 1) אם משתמשים בחצובה ובהנחה שיש בדיוק מצלמה אחת, הסצינה תראה משעממת. 2) אם משתמשים בכתף שינוי הזויות יתבצע בצורה חדה ולא נוחה (בהנחה שזזים בטווחים קצרים) ולצלם יהיו כאבי כתפיים. 7) <מעולם לא עסקתי בזה>. חלק ב: <מעולם לא עסקתי בזה>. בהנחה שעניתי על כל השאלות (מבלי להחשיב את סעיפים 4', 7' וחלק ב'), מהו הציון שלי והיכן טעיתי? הבא עוד מבחנים כדי שאוכל לרענן את ידיעותיי