מבחן החנונים של הפורום.

RichardSmith

New member
מבחן החנונים של הפורום.

כמו המבחן ההוא שמתן הביא לנו להשתעשע, חשבתי לעשות משהו יותר אקטואלי בשבילנו. השלב הראשון זה לבחור את השאלות. כי למשל TELNET זאת תוכנה/סביבה שלא הרבה מכירים כאן כבר (לפי דעתי). אז שרשרו לכאן את כל תחומי העניין שלכם עם הסבר קצר למה אתם חושבים שזה חנוני. אני מעוניין לרדת לעומק כמה שניתן ככה שלמשל בנוגע למוזיקה, תציינו שם להקה ואף דיסקים/סינגלים מועדפים. בסוף נשכלל את כל הפרטים ליצירת מבחן אקטואלי. ריצ'

איפי1

New member
אהממממ...

אני לא בטוחה שאני חנונית מספיק לענות...(קיבלתי תוצאה גרועה במבחן חנוניות) אבל אני אנסה. כל תחומי העניין שלי ולמה הם חנוניים: שפות:אף אחד אחר בכתה שלי לא מנסה ללמוד יפנית, ובטח שלא לבד, לפי דעתי החנוניות בזה היא שאני מתלהבת כל פעם שאני לומדת מילה חדשה ולא משנה באיזו שפה. תרבויות:אני קוראת המון, וקראתי המון. אני חושבת שאני מעל הבנאדם הממוצע בקטע הזה. איזה עוד אנשים קוראים בשעור הסטוריה את הספר לימוד כי הוא מעניין, במקום להקשיב למורה? טכנולוגיה:זה קצת חבל לבזבז את התור שלי במחשב (יש אצלינו תור ארוך בבית) על חיפוש באנטרנט בקשר לטכנולוגיה , אבל אני די מכורה לזה. אומנות:אני בעיקר אוהבת את תולדות האומנות,(אולי כי זה קשור בהסטוריה) ואני חורשת בקטע הזה. אסטרונומיה:כשהייתי בת 8 הצבעתי על אסטרואיד שהיה בטלוויזיה, ואמרתי להורים המופתעים שלי שזה אסטרואיד. מאז שהייתי קטנה אהבתי את הדברים האלה, ולמדתי מקריאה. אף אחד אחר בכתה שלי לא ידע על מערכת השמש, כוכבי לכת ושבת יותר ממני... כולם הסתכלו עלי אז כמו על חייזרית שנחתה ממאדים. פילוסופיה:טוב נו... אני אוהבת להתפלסף ומאוד התרגשתי לקרוא את "האלכימאי" לפני כמה שנים. ספר מעולה. פסיכולוגיה:גם על זה חיפשתי שנים באינטרנט, ועכשיו אני הולכת לפסיכולוגית בעיקר בגלל הרצון שלי להעמיק את הידע בנושא.אף אדם שהוא לא חנון יעשה דבר כזה. הסטוריה:קראתי את כל אנציקלופדיית תרבות בכתות א-ב, מאז אני מאוד אוהבת לקרוא על הסטוריה. (יש שם עוד דברים חוץ מהסטוריה, אבל זה הנושא העיקרי בסדרה.) פוליטיקה: אני אוהבת לפרשן את ההתנהלות הפוליטית. חבל שאני לא ראש ממשלה, הייתי יכולה להיות ראש ממשלה מעולה. (או שאומרים ראשית ממשלה?) בטח יש כמה דברים ששכחתי, הרשימה שלי היתה צריכה להיות הרבה יותר ארוכה... בעיקרון- אין כמעט דבר שלא הייתי מתעניינת בו. למה כל התחומי עניין האלה נחשבים אצלי חנוניים? אולי כי לא הרבה אנשים בוחרים בהם בתור תחומי עניין.

מתן4ל

New member
תור למחשב?!

אצלי אין תור למרות שיש לנו 3 מחשבים ל6 אנשים. למה אתם לא פשוט קונים עוד מחשב?

איפי1

New member
כי אנחנו גרים בקיבוץ

ואין לנו הרבה כסף, חוצמזה- יש לנו רק מחשב אחד לשבעה אנשים. אז יוצא שלכל אחד יש בערך שעה על המחשב כי כולם בבית מארבע אחר הצהריים.

איפי1

New member
ובקשר למוזיקה...

אני אוהבת את YUI MAKINO ואת GACKT. אין על היפנים, הם הכי טובים ב... (טוב, הרבה דברים...) חוצמזה אני שומעת קצת מכל דבר- משינה, אוונסנס, לינקין פארק, מוזיקה חסידית(בעיקר בגלל אבא שלי- הוא מכור למוזיקה הזאת...),הזמרות שאחותי שומעת-לא זוכרת איך קוראים להן כרגע, אבל הן בלונדיניות. ואני אוהבת מלא שירים עבריים, צרפתים, ארגנטינאים/ספרדים... והרשימה עוד נמשכת... בקיצר- הסוג האהוב עלי הוא פופ/רוק יפני, אבל אני שומעת הכל.

מתן4ל

New member
אני לא בטוח שאני יודע מה זה בדיוק

אני לא בטוח שאני יודע מה זה בדיוק חנון אז אני בטח לא יכול להסביר למה משהוא נחשב חנוני (כלומר יש לי אינטואיצה חזקה שלשחק RD&D זה חנוני בטירוף - אבל אינטואיציה זה לא הוכחה...). אני כן יכול סתם לספר על דברים שאני עושה (ואפילו לספר רק על המיוחדים - אתם הרי לא תרצו שאני יספר שאני מסתרק, נכון? [זה דוגמא היפותתית כמובן, אני לא באמת מסתרק]): מוסיקה ספציפית אין לי - אני לא שמוע מוסיקה (לא אוהב). אז ככה: אני משחק שחמט - זה נראה לי מיוחד כי כשאתה שואל מישהוא אם הוא ראה את המשחק הוא מניח שזה כדורגל (גם אם זה ביום שיש טופאלוב נגד קראמניק). ואני אוהב גם את שאר המשחקים שלא דורשים זיכרון מהירות ולקום מהכיסא דווקא בסדר הזה (כשהתכונה הכי גרועה של משחק היא "לקום מהכיסא" והכי פחות גרועה היא שהוא דורש לזכור (כמו בריג') ). או בצורת רשימה: רברסי,דמקה,שחסיני,4 בשורה,5 בשורה, להקיף ריבועים, ואפילו ששבש. אני אוהב מתמתיקה - וזה נראה לי מיוחד כי אני עשיתי די הרבה כסף משיעורים פרטיים באינפי והאנשים שלימדתי לא רק שלא הבינו אלא גם לא אהבו את החומר. (ולא אינפי זה לא החלק הכי יפה במתמתיקה - תורת המספרים לדעתי הכי יפה אבל אינפי כולם חייבים). אני אוהב לתכנת סתם בשביל הכיף - בערך מאותה סיבה שאני אוהב מתמתיקה, אבל זה נחמד שהדברים האלה שאתה חושב עליהם קורים ממש על המסך. וגם פיסיקה קצת. מה עוד? המ... הייתי בדיבייט, במכון ויצמן כשהייתי קטן,ואני מתעניין במיוחד בתורת-המשחקים.

SpyKid

New member
הממם...

- אני אוהבת מתמטיקה ופיזיקה (וגם מדעים אחרים, כמו אסטרונומיה, כימיה וכו'). - אני מתחילה ללמוד פיזיקה בטכניון בסמסטר הזה
- שיחקתי D&D (לצערי לא RD&D כי מעולם לא הייתה לי הזדמנות \ אנשים לשחק איתם). - אני קוראת מדי פעם ספרי מד"ב ופנטזיה. - ולעיתים קרובות יותר - ספרי מדע. - אני משחקת מג'יק (Magic: The Gathering), שנחשב למשחק חנוני ברובו (או לפחות חלק ניכר מאוכלוסיית השחקנים הם סטודנטים, ועוד כאלה למקצועות מדעיים). - אני אוהבת מוזיקה קלאסית (וגם סגנונות אחרים שבטח לא ייחשבו לחנוניים).

majsbi

New member
אני...

אני אוהבת לקרא אנציקלופדיות מאז שהייתי בערך בכיתה ג' אני אוהבת משחקי תפקידים ומאוד אוהבת ספרי מדע בדיוני. אני אוהבת מאד היסטוריה אבל לא סבלת היסטורי על הקמת מדנת ישראל(מישהוא עוד אוהב את זה חוץ מאחותי) ובערך גם את כל מה שכתבו לפני (רק שאין לי כוח לכתוב את זה.) אבל גם ללכת לקנית, זהו.

sagima

New member
ואתה קורא לעצמך חנון?!

"TELNET זאת תוכנה/סביבה" ?! תן לעצמך סטירה על המשפט הזה, telnet זה פרוטוקול טקסטואלי שמאפשר תיקשורת דו כיוונית.. ואם זה מעניין מישהו, עוד מידע כאן. בכל מקרה, תחומי עיניין... מחשבים- תוכנה ו... כל מה שקשור מוסיקה - רוק, פרוג רוד, הבי מטאל, הארד רוק, בקיצור רוק טוב. פיסיקה ו... הצבא לא ממש משאיר זמן לדברים אחרים :(

mantrix

New member
צבא לא משאיר זמן?

השאלה היא האם אתה נמצא בתפקיד חנוני בצבא?

איפי1

New member
זה כיף?

עכשיו קיבלתי את המנילה ומתכנתת מופיעה בתור אופציה... כדאי לי?

sagima

New member
אני נהנה מזה

אבל אי אפשר לענות על שאלה כזאת, זה תלוי ביותר מידיי גורמים. גם שלדעתי ללכת לממר"מ זאת אחת הבחירות הפחות מוצלחות, 2.5 שנות קבע... לי יש שנה ואני מתבכיין.

איפי1

New member
במה אתה?

אתה לא בממר"מ? אמרו לי שזה דווקא טוב שם... אני די נהניתי ללמוד HTML אבל לא יכלתי להתמיד בזה בגלל בית ספר, נראה לך שאני אסתדר עם תפקיד כזה?

mantrix

New member
HTML זה לא באמת תכנות

בכל מקרה, השאלה האם תסתדרי עם לשבת מול המחשב כל היום, לדבר עליו בזמנך החופשי, ולחלום עליו בלילה?

איפי1

New member
אני יודעת

שHTML לא נחשב ממש תכנות, אבל הוא כן מופיע בקטגוריה... בכל אופן- עלית על ההתלבטות הגדולה שלי... אני לא הייתי בטוחה אם אני אוכל לשבת יום שלם מול המחשב. (שלא לדבר על שנה) אין לכם הפסקות מדי פעם??? מסנני קרינה? (מהמסך) ודברים שעוזרים לכם?

mantrix

New member
זה עניין מנטלי ולא פיסי

כשאני אומר שיושבים כל היום מול המחשב, אני מתכוון שזה העיסוק העיקרי בו תהיי אם תגיעי לתפקיד הזה. אפשר לעשות הפסקה בד"כ, אבל יש מקרים מיוחדים שיש תקלה שחייבים לפתור מיד, אפילו אם כבר ממש רוצים לישון/לאכול/וכו'. אין מסנני קרינה מהמסך, המסכים של היום לא מזיקים כמו פעם, ואפשר פיסית לשבת כל היום, אני אומר את זה כשמישהו שיושב גם בצבא וגם בבית. מה שיכול להזיק זה כתב קטן או ריצוד (refresh rate לא נכון) אשר מאמצים את העיניים, ואת שניהם אפשר להגדיר במחשב. אה, וכמובן שלהתהלך קצת ולעשות מתיחות זה משהו שחייבים לעשות בכל מקרה, אבל זה כבר לא קשור. כן, בוודאי שבסה"כ יש הפסקות, אבל כאמור התפקיד כ"כ עוטף אותך (מעניין לטוב ומשגע לרע) כך שגם בהפסקה תמשיכי לחשוב על מחשבים. זה יכול להיות אחלה למי שמתאים לו, וסיוט למי שלא.

תלוי איפה אתה נופל, לדעתי

אצלנו נדמה שהאווירה היא תעשה-מה-שנוח-לך-כל-עוד-אתה-מסיים-את-המשימות-בזמן. תמיד יש תקלות, אבל לא כל החיים זה תקלות (לפחות אצלנו), ויש מספיק זמן גם לשיחות חולין וארוחות צהריים שהן לא רק ללכת לחדראוכל ולחזור. ולאיפי1 - גם אני התחלתי מ HTML וזה באמת לא תכנות אמיתי. אם כבר אז אולי ג'אווה סקריפט מתקרב איכשהו. אם זה מעניין אותך אז לכי על זה ולעזאזל עם הקבע וכל זה. מכאן והלאה זה תלוי איפה את נופלת, והרבה הרבה באנשים מסביב, וכמובן במה שאת מחליטה להוציא מזה.

איפי1

New member
תודה על העידוד...

בן דוד שלי המליץ לי ללכת לזה כי לפי דעתו זה מתאים לי, עד אז לא ידעתי בדיוק על ממר"מ. רציתי ללמוד תכנות, אבל אני ממש לא יכולה להתחיל ללמוד את זה לבד... (ואבא שלי לא יכול לעזור לי כי אין לו זמן לזה והוא טוען שהוא לא זוכר כלום.) אבל אם האווירה היא די בסבבה של "תעשה-מה-שנוח-לך-כל-עוד-אתה-מסיים-את-המשימות-בזמן" אז אני חושבת שאני אשמח ללכת לשם.

למעלה