מבחן הכנסות בביטוח לאומי

• פותח הנושא ufra
  • פורסם בתאריך

ufra

New member
מבחן הכנסות בביטוח לאומי

הודיעו ברדיו ששר האוצר מקים וועדה למבחן הכנסות למקבלי קיצבאות. רציתי לדעת האם מדובר גם על מקבלי קיצבת נכות אשר מקבלים גם פנסיה ממקום עבודה. אני למשל מקבלת פנסיה רפואית ממבטחים בסך כ 3000 ש"ח. אני גם מקבלת קצבת נכות מלאה 1800 ש"ח. האם פנסיה רפואית נחשבת או תיחשב להכנסה לצורך קצבת נכות. תודה - עופרה

ufra

New member
אתה יורה שטויות מהמותן? תחשוב קצת!

מה פשר "דיברי החוכמה" מה קרה גילת את אמריקה? אתה חושב שכל הנכים במדינה חיים על אותה הכנסה. אתה חושב שכל השכירים משתכרים אותו שכר? יש שכירים שכרם מספיק, יש שכירים ששכרם ככה כככה, יש שכירים ששכרם כלל לא מספיק. אין שיוויון מוחלט וגם לא יכול להיות. יש נכים שמסכנים וקצבת הנכות זה ההכנסה היחידה שלהם. יש נכים שיש להם נכסים, יש נכים עם פנסיה כמוני של 3000 ש"ח ויש כאלו עם פנסיה של מעל 10000 ש"ח. בוכים אלו שאין להם. זה לא אומר שבאופן גורף צריך להגדיר את כולם כמי שיש להם או להיפך. קח למשל קיצבת ילדים. החוק והקצבה משולמים לכולם ע"פ מספר הילדים. אבל כמובן שיש כאלה שלמרות שיש להם הרבה ילדים הם גם משתכרים שכר מכובד מאד. בכל זאת ע"פ החוק כולם זכאים גם מי שיש לו וגם מי שאין לו. אבל מי המסכן באמת? מי שגם אינו משתכר מספיק. והלחם למשל לא מסובסד לכלם. אז תיכף גם תאמר למה שעשירים יקנו לחם באותו מחיר כמו העניים. בקיצור. הקלישאות שלך מראים על רפות שכל.

יד ע

New member
רפות שכל מי שחשוב לו רק כסף במצב

שאנו נתונים בו. כידוע מצב המדינה על פניו מכל המובנים ואין זה הזמן לחשוב במובן כספי בלבד, ולכן אל לך לחפש להיכנס לעמותים עם כל מי שאינו חושב כמוך!! שלא כמוך אני חייה על קצבת נכות בלבד אולם אין זה הזמן להתחשבן עם הממשלה או כל גוף אחר, והחשוב מכל בזמנים אלו להיתגבש ולא ההפך:

rina3

New member
דברים שמוצאים מהקשרם-טרמפ זול

גב´/ יד ע יתכן וטעיתי שהגדרתי אותך בתור רפה שכל. אני מתנצלת. אני שאלתי בפורום שאלה טכנית. לשאלה זו עדין לא קיבלתי תשובה. נראה לי שתפסת טרמפ על השאלה שלי כדי להראות לכולם כמה את דואגת ואיכפת לך מהמדינה. כפי שהזכרתי קודם, לא גילית את אמריקה לאף אחד בכך שלא כל הנכים שווים בהכנסתם. אבל מה הקשר לכל הרוחות בין זה לבין השאלה שלי. שימי לב. השאלה שלי הינה טכנית בעיקרה ואיננה מביעה עמדה כלל. לא מדינית ולא פוליטית ולא חברתית. רק שאלה להבהרה האם הכנסה מפנסיה נלחת בחשבון של מבחן הכנסה לצורך קביעת זכות לקצבה. זה הכל. את ענית באופן פופוליסטי מתלהם כאילו שכל הנכים בוכים שהם מיסכנים ורק חיים מקצבת נכות. ואת הרי יודעת שלא כל 140000 הנכים חיים רק מקצבת נכות. יצרת גם שקר לבן. ציירת אותי כאילו לי לא איכפת מהמדינה. העיקר שאקבל כסף ואחרי תישרף המדינה. על שקר לבן כזה אני כועסת. על הוצאת דברים מהקשר ולתפוס טרמפ קל וזול על דברים שלא נאמרו כלל. כאילו שאת חסידת אומות עולם ואני איזו מפלצת. זה מה שרצית להראות? ולזה התכוונתי רפות שכל אבל כאמור אני חוזרת בי ומנצלת עם העלבתי אותך אישית. בברכה - עופרה

לשאול- כשבביטוח לאומי, החוק לצידם?

לפי חוקי ותקנות הביטוח הלאומי ,גברת עופרה , הרי לוקחים בחשבון כל מה שנכנ לך - כהכנה. גם פיצויים של נפגעי הנאצים-נחשב,גם כף שביטוח לאומי משלם במח´ נפרדת- נכנ, ואפילו - הכף שאת ירשת אתמול בבוקר- נכנ, ביחד עם משכורת וכל מה שזה money money . איני רוצה לריב איתך - אבל : שמעת בישראל על זה שביטוח לאומי -צריך באופן כללי - לתת money לאזרח(בלי הקללה בעברית)? כל מה שיכול "להוריד מהמחויבות של ביטוח לאומי" זה חוקי. הקמת ועדה- זה טבעי. הפקידות בביטוח לאומי מצליחה תמיד, נראה לי - לקבור את "הכוונות הטובות של הפוליטיקאים והשרים". ובאשר לויכוח של התמיכה או לא - מדינה ופטריוטיות? איני יודע מי יכול להיות פטריוט = ולהבין שביטוח לאומי - מוריד מהזכויות הכלכליות שלו?

רינו

New member
לא מבין אתכם....../images/Emo163.gif

אשתי עובדת במוסד ציבורי וחשוב ומרוויחה 12000 ש"ח. ואני מוגבל ומקבל קיצבה זעומה.וגם לא יכול לעבוד. אז????? בגלל שאישתי מרויחה עליי לוותר על הקיצבה? או שאוליי לומר לאישתי שתעבוד בחצי משרה? ואוליי אשתי רוצה וזו זכותה לחיות בבזבוז רב ואני זה שמגבילה עקב אי יכולתי להשתכר כמוה? אז חברה כל דבר לגופו של עניין,אין אפשרות לשיוויון ,כך מה שנותר זה רק לדרוש .וכמובן שהכל לפי חוק

למעלה