מבחן המתא"ם

portero

New member
מבחן המתא"ם

שלום לכולם,

אני סטודנט לפסיכולוגיה באו"פ ומעוניין להמשיך לתואר שני. אני מתכוון לגשת למבחן המתא"ם הקרוב, באוקטובר 2013.

מה לדעתכם הדרך הכי טובה להתכונן למבחן?
כמה זמן נראה לכם שסביר להקדיש לשם ההכנה?

כרגע הכיוון שלי ללמוד לבד ולוותר על קורס הכנה. בנתיים הורדתי כמה בחינות לדוגמא שמצאתי ברשת, לשם התרשמות.
האם ניתן לרכוש איפשהו ערכת לימוד מסודרת שמאפשרת להתכונן ברמה נאותה למבחן? האם ישנם אתרי אינטרנט חינמיים שמאפשרים לתרגל?

כל רעיון או הצעה יתקבלו בברכה.

תודה מראש, אלכס.

Columbina

New member
היי,

המבחנים שיש באינטרנט לא ממש מייצגים את המבחן ולא הייתי מסתמכת עליהם.

כדאי להשיג את הספרים וסימולציות של חברת פתרונות ולתרגל איתן.

בנוסף, כדאי לקרוא כמה שיותר מאמרים (בעיקר אמפיריים) ולהבין טוב את המבנה שלהם, את השיטה והתוצאות (איך ניתחו ולמה).

כמות הזמן שצריך להשקיע תלויה בידע וביכולת שלך. בדרך כלל כדאי לשריין כחודשיים-שלושה של למידה אינטנסיבית יחסית.

danieljj

New member
תשובות

אם החלטת לעשות לבד, מומלץ מאוד לקנות ספרים של תלמידים שסיימו את המתא"ם - בספרים האלה יש את כל החומר.

portero

New member
תודה על התגובות

מה נראה לכם\לכן מחיר סביר עבור כל הספרים והסימולציות של פתרונות 2012? האם לימוד משם בלבד נראה לכן סביר כדי למצות את היכולת או שכדאי להוסיף עוד משהו?

כמו כן, שמעתם\שמעתן על "סיפורי הצלחה" של כאלה שלמדו למתא"ם לבד?

portero

New member
ועוד שאלונת

ראיתי שיש כמה מכוני הכנה למתא"ם. אני מניח שהספרים די דומים אבל בכל זאת, יש מכון שהספרים שלו נחשבים לטובים יותר?

המלצה

אני למדתי באופק ואני מאוד מרוצה (אבל לא מוכרת כרגע).
לפי מה שהבנתי, הרבה מהתרגולים של פתרונות הם בפורטל אינטרנטי ולכן הספרים של אופק יותר גדולים ומקיפים (נראה לי. תקנו אותי אם אני טועה). מה שכן, הידע הכללי שם
מתומצת ולא מספק, אבל בסך הכל מדובר בחומר שלמדת במהלך התואר, אז אפשר להשלים אותו מהלימודים בתואר.

Just Neta1

New member
אני למדתי לבד

והלך לי סבבה ממש.
גם אני ממליצה על הספרים של אופק ולא של פתרונות, גם כי את החומר של אופק אפשר להשיג כמעט במלואו ולעומת זאת פתרונות שמים הרבה דברים באתר (גם פתרונות של מה שכן מופיע בספרים) וזה קצת בעיה אם אין לך גישה לזה, וגם בלי קשר לדעתי אופק פשוט טובים יותר.
קניתי את הספרים כולם ממישהו ב200 ש"ח שזה ממש ממש זול (הקורס עולה 5000).

בקיצור- אם אתה צריך עוד פרטים כלשהם או משהו כזה, אתה מוזמן לשאול כאן או במסר:)

למעלה