מבחן טעימות לחתולי רחוב

דרורפפ

New member
מבחן טעימות לחתולי רחוב

שלום, רציתי לשתף את הניסיון הקצר שיש לי עם מזון לחתולי רחוב בחצר שלי (גורים ובוגרים).

עד כה האכלתי בשלושה סוגי מזונות: יבש, שימורים, ובשר.

בקטגוריה של המזון היבש אני משתמש ב-4 סוגי מזון: ג'ורג'י, בלו קט, ריגל, ומזון נוסף שאני צריך לברר את שמו (אין לי את השק המקורי שלו).

נכונות לאכול סוג מזון אחר:
בנוגע לנכונות החתולים לאכול סוג חדש/אחר של מזון יבש, (למשל מעבר בין מזון אחד למזון אחר), לא היתה שום בעיה עם אף אחד מהסוגים, ועם אף חתול.

מידת ההתלהבות בזמן האכילה:
בנוגע למידת 'ההתלהבות' בזמן האכילה, בכל המזונות היבשים מידת ההתלהבות של הגורים ושל הבוגרים- 'רגילה', אין התלהבות מיוחדת. לעומת זאת, כשמדובר במזון משימורים, או בשרי, הגורים עושים קולות בזמן האכילה והם ברמת התלהבות גבוהה, אך לעומתם הבוגרים אוכלים את המזון הבשרי באותה מידת התלהבות שהם אוכלים את המזון היבש.

השארת מזון בצלחת:
כשמדובר בגורים ובמזון יבש, הם נוטים להשאיר מזון יבש- אני מנחש כי הם עדיין די רגילים למזון נגיש והם מקבלים 3 ארוחות ביום, אז הם לא ממש רעבים. אך לעומת זאת כשמדובר במזון משימורים או בשרי, לרוב הם לא ישאירו מזון בצלחת.
כשמדובר בחתולים הבוגרים ובמזון יבש, לפעמים הם אוכלים מנות יחסית גדולות, ולפעמים הם אוכלים בקושי חצי מנה. לא מדובר בסוג מסויים של מזון יבש, מכל סוגי המזונות היבשים קורה שלפעמים הם רק מנשנשים קצת. יום אחד עשיתי ניסוי כדי לוודא שאין בעיה עם המזון היבש- נתתי להם מזון יבש והכנתי מנת טונה זמינה מראש. ברגע שראיתי שחתול מפסיק לאכול את המזון היבש- נתתי לו את המנה של הטונה, ואכן הם נתנו ביס או שניים לטונה והשאירו גם אותה מאחור. המסקנה שלי שלרוב החתולים הבוגרים שבעים ואין בעיה עם מזון יבש כזה או אחר.

---
האם המסקנות שלי הגיוניות/סבירות?
האם הניסיון שלי נשמע שגרתי?

ארמורגם

New member
סחטיין על המחקר

גורם הטעימות הוא חשוב, אך הוא לא היחיד שצריך לקחת בחשבון.
המזון צריך להיות מאוזן ולספק את כל הצרכים התזונתיים של החתול.
ככל שהמזון פחות איכותי, כך היצרן מוסיף לו יותר חומרי טעם וריח כדי להעלות את הטעימות בצורה מלאכותית.
לכן לגיוון בסוגי מזון יש ייתרון, כי אם במזון מסויים חסר מרכיב כלשהו, ייתכן שהוא מצוי במזון האחר.
&nbsp
נ.ב. הגורים עדיין משחקים עם הגור הבודד?

דרורפפ

New member
למען האמת המטרה שלי היתה שונה

למען האמת הסיבה שבחרתי להאכיל את הגורים במספר סוגי מזון זה כדי שהם יכירו את המזונות הנפוצים וכך במידה והם יחליטו לעזוב, הם ידעו לזהות את פינות האכלה ויהיו מורגלים למזון. אם יש יתרון תזונתי- מה טוב.

החשש המקורי שלי נבע מכך שכשקראתי על הנושא, יצא לי להיתקל (בקריאה) לא פעם ולא פעמיים על כך שחתולי הרחוב בפינות האכלה "מסרבים" לאכול מזון זול כזה או אחר, או אינם מתלהבים מטעמו, וכו'... אז רציתי לשתף את הניסיון שלי שלא רק שלא נתקלתי בחתול שסירב לאכול מזון זול, על פי הרושם שלי לחתולים הבוגרים כלל לא היתה העדפה בין מזון יבש זול לבין מזון בשרי.

עדכנתי את השרשור המקורי בנוגע לגור החדש/ישן :)

דרורפפ

New member
עדכון: עשיתי את אותו הניסוי בפינת האכלה אחרת

עשיתי את אותו הניסוי בפינת האכלה אחרת עם כ-20 חתולים, התוצאות זהות לניסוי שערכתי עם החתולים בחצר שלי.

גם בפינת האכלה הזו החתולים ממש לא 'רעבים' ולמרות זאת אף חתול לא סירב לאכול סוג מסויים של מזון יבש.

למעלה