מבחן לחברת תקשורת

Newnoobie

New member
מבחן לחברת תקשורת

לפני כמה ימים הייתי במבחן מקצועי בחברת תקשורת והייתה שמה את השאלה הזאתי שציירתי בפאקט טראסר למלאות את הטבלאות של ראוטר 2 ו5 .. לא הבנתי בדיוק איך אפשר עזרה חברים?

SysAdmin1

New member
או שהציור המקורי הייה שונה לגמרי, או שרצו לשמוע ממך, ש...

יש כאן שלוש אפשרויות. או שהציור המקורי הייה שונה לגמרי ממה שאתה ניסית לצייר כאן, או שרצו לשמוע ממך, שעם הנתונים האלה שבציור הזה לא ניתן לדעת או למלא שום טבלת ניתוב כל שהיא, או שהחברה המדוברת, היא לא בידיוק חברת תקשורת ושהמבחן שהיית בו הוא בכלל לא מקצועי.
ויש לזה מספר סיבות טובות. אפשר להתחיל ולהסתפק כבר בסיבה פשוטה לגמרי מבין כל הסיבות. ללא שיודעים את הכתובות של הרגליים של הנתבים ולא רק את ה CIDRs שלהם לא ניתן כלל לבנות את הטבלאות ניתוב שלהם.
יש גם סיבות, כמו למשל, מה הם הפרוטוקולים של ניתוב הפועלים כאן, האם זה OSPF , האם זה BGP , או משהו אחר כלל, ומה הן ההגדרות של הפרוטוקולים המדוברים.

Newnoobie

New member
לא דייקתי בציור

אחי חברת תקשורת הכי גדולה במדינה אולי אני לא מדייק בשאלה בדיוק, אבל אני זוכר בטוח שלא היה כתוב כלום על פרוטוקלי ניתוב ,קבל תיקון עם הרגליים באמת היו כתובות הרגליים פשוט ציירתי את הרשתות וחשבתי שהרגליים די ברורות ..אבל בכל אופן ב100 אחוז שום מילה על איזה פרוטוקלים רצים ביניהם הנחתי במבחן שכנראה מדובר על ניתובים סטטים.

SysAdmin1

New member
אחדד עוד יותר את ההסבר...

אחי, החברת תקשורת הכי גדולה במדינה שלנו, היא חברת בזק. וגם בה יש גורמים טכניים, כמו ילדים מוקדנים למשל, שכל תפקידם הוא להגיד ללקוח לכבות ולהדליק את הציוד שהוא קיבל מבזק או מחלקת כבלרים שמושכים כבלים מגוב לגוב, שבשביל כל התפקידים האלה, לנסות ולהבין את התהליך הניתוב, רק יוציא אותם מהריכוז של העבודה שלהם וסתם יבלבל אותם.
ובחזרה לסיפור שלנו, בשביל שאפשר יהיה לבנות את הטבלת ניתוב של כל אחד או אחד מהנתבים נדרש גם תרשים מדויק בסיגנון שצירפת וגם חייבים את קבצי תצורה של כל אחד ואחד מהנתבים שבציור. ללא ההגדרות המדוייקות שקיימות בכל אחד מהנתבים שיהיו רשומים בקבצי תצורה לא ניתן כלל אפילו לשער מה תהיה טבלת ניתוב באחד מהנתבים. ואני אנסה להסביר מה הסיבה. בנתבים קיימים מספר סוגי ניתובים שונים. למשל יש ניתובים שמכונים directly connected , מסומנים בטבלת ניתוב של CISCO באות C ונוצרים בשלב שמחברים שני נתבים אחד לשני, מגדירים את הממשקים בינהם ואחרי שנותנים לממשקים האלה כתובות IP . יש גם ניתובים שמגדירים בצורה ידנית בכל נתב בנפרד שמכונים static , מסומנים באות S . יש ניתובים שנוצרים על ידי פרוטוקולי ניתוב דינמיים מסוגים שונים, למשל כמה מהם: R - RIP, M - mobile, B - BGP
D - EIGRP, EX - EIGRP external, O - OSPF, IA - OSPF inter area
N1 - OSPF NSSA external type 1, N2 - OSPF NSSA external type 2
E1 - OSPF external type 1, E2 - OSPF external type 2
i - IS-IS, su - IS-IS summary, L1 - IS-IS level-1, L2 - IS-IS level-2
ia - IS-IS inter area, ויש עוד הרבה סוגים שונים ומשונים של היתובים שונים שיש צורך לקחת אותם בחשבון ולחשב אותם על ידי שימוש בקבצי תצורה של הנתבים.
בכל מקרה מאוד מומלץ לנסות לקרוא לפחות את היסודות הבסיסיים של הכרת הנושא של הנתבים ולנסות להבין לפחות את המבט הכללי על הרשת נתונים בכלל ואת העקרונות הניתוב בפרט בשביל להכיר לפחות את המשמעות של המוסגים הנפוצים והקשר שלהם. צירפתי כמה קישורים להסברים קצרים ופשוטים למתחילים שנותנים סקירה התחלתית של מספר נקודות בנושא.
http://www.networxsecurity.org/members-area/glossary/i/ip-routing-table.html
http://www.cisco.com/c/en/us/suppor...-static-route/118263-technote-nexthop-00.html
http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_2sr/12_2srb/feature/guide/tbgp_c/brbadv.html
http://www.cisco.com/c/en/us/td/doc...nfiguration/12-4t/iro-12-4t-book/iro-cfg.html
ואחרי שקראת את הקישורים האלה, אתה כבר בטח מבין, למה לא ניתן, אפילו לשער את התוכן של טבלת הניתוב בנתבים שבציור, ללא ידיעת ההגדרות המדוייקות שלהם.

Newnoobie

New member
אם ככה אני חושב על 2 אפשרויות

קודם כל אני רוצה להגיד שאני מכיר את הפרוטוקולים שהזכרת ואני מבין למה אתה מתכוון, אפשרות א.אולי אתה צודק והייתי צריך לכתוב שאין דרך לדעת את הטבלאות,אפשרות ב.(תנסה לחשוב על זה רגע) צריך לשים לב לשאלה הם לא ביקשו לכתוב את הטבלת ניתוב אלא ביקשו DESTINATION ו NEXT HOP אולי הם התכוונו לכתוב להם פשוט מה היעד ומאיפה תהיה היציאה שלו? לדוגמא: ראוטר 5 שבתמונה אם הוא רוצה להגיע ל 172.168.2.0 הנקס הופ שלו יהיה 172.168.1.2 אפשרי לפרש ככה?

SysAdmin1

New member
הפעם אנסה לעשות את ההסבר לגמרי מחודד ופשוט...

אם אתה מכיר את הפרוטוקולים שהזכרתי ואתה גם מבין למה אני מתכוון, אז אתה בטח כבר יודע ששדות Next-Hop ו Destination Network הם שדות חובה בכל רשומה של ניתוב מרוחק שנלמד על ידי הפרוטוקול ניתוב דינאמי או הוגדר בנתב על ידי המנהל מערכת ולעומת זה, ברשומות ניתוב מקומיות קיימים שדות אחרים, כמו Outgoing Interface למשל, ואתה בטח כבר יודע, שאם אתה לא יכול לדעת את הטבלת ניתוב בכלל ואת הרשומות שלה בפרט, אז גם את השדות באותן הרשומות שאתה לא יכול לדעת מין הסתם שאתה לא יכול לדעת. כל מה שאתה יכול לשער בסבירות כל שהיא, זה את חלק מהשדות של רשומות C , דבר שלא מספיק לקבלת תמונה כללית כל שהיא ולא נותן אפשרות למתן תשובה היגיונית לשאלה.
בכל מקרה הכל תלוי גם בסוג התפקיד שבשבילו מבצעים ראיון, אם מדובר על תפקיד במוקד טלפוני כל שהוא, אז שם ידע כל שהוא רק מזיק לריכוז בעבודה, בגלל זה מחפשים לשם ילדים שלא מבינים כלום וגם משלמים להם בהתאם, אבל למשרות משמעותיות מבצעים ראיונות מסוג אחר לגמרי, בדרך כלל נותנים משימה מוגדרת ומעשית למועמד ואחרי זה בוחנים את התוצאות של עבודתו ולפעמים גם מבקשים ממנו להסביר, למה הוא בחר ליישם פתרון מסויים על פני פתרונות אחרים, זה נותן גם אפשרות לבחון את הראייה מערכתית של המועמד ולזהות שהוא לא מדקלם סיפורים מקורס כלשהוא. בדרך כלל משימה היא לתכנן וליישם רשת שמחברת כמה אתרים ולהגדיר מספר רכיבים, כמו נתבים ומתגים מא עד ת, תוך כדי שימוש תכנון ומימוש של פרוטוקולים, כמו BGP ו OSPF וחלוקת עומסים בין מספר קישורים נפרדים שמחברים אתרים מרוחקים.

DuuGi

New member
ראיתי את ההתכתבות שלכם וכנראה שלא הבנתם את השאלה

מדובר בשאלה הכי בסיסית .
לא מבקשים פרוטוקולים ולא מבקשים רגליים. מבקשים רק NH .
זה צריך להיראות ככה:
עובר R2
יעד 192.168.1.0/24 NH יהיה R5
יעד 192.168.1.0/24 NH יהיה R7
&nbsp
וכך הלאה, זה הבסיס בלבד.
בשאלה כזאת לא מעניין אותם פרוטוקולים ולא כלום.
זאת שאלה שמיועדת לשאול על הבנה בסיסית של ניתוב.
היא כל כך פשוטה שאנשי נטוורק מסתבכים איתה כל הם לא מבינים למה שואלים שאלה מטופשת כזאת.
&nbsp
יש עוד שאלות מהסוג הזה כמו באיזה פרוטוקול משתמשים בין נתבים משרטוט כשהתשובה צריכה להיות תמיד . BGP בין לקוח לISP וIS IS בין ISP לISP .
מפגר אבל זאת רמת השאלות לצערי.

SysAdmin1

New member
נתחיל מזה, ש...

נתחיל מזה, שאפילו כבלרים וילדי מוקד מזמן כבר יודעים, ש Next-Hop היא תמיד כתובת IP של רגל של נתב כלשהוא ( דבר שלא מופיעה בציור המקורי ) .
אפשר להמשיך בזה, שאם בתרשים מופיעה כיתוב מפורש של נתב עם סימון ISP, אז זה לא רק בשביל קישוט בלבד, אלה שבכל אחד מהנתבים האחרים חייבים או שיהיה מוגדר ניתוב default gateway ( ניתוב שבסופו של דבר יוביל לרשת אינטרנט ), ניתוב שמוגדר במקרה הרע דרך הגדרות ידניות או נלמד על ידי הנתב דרך פרוטוקול ניתוב דינאמי כלשהוא. הרשומה של DG , שללא ידיעת ההגדרות של הנתבים אנחנו לא יכולים לזהות אותה או לדעת אם היא קיימת כלל, וגם הרשומה הזו היא חלק מטבלת ניתוב וגם בה מין הסתם יהיה Next-Hop וגם את הניתוב של DG צריך לרשום בתשובה לשאלה, או אפשרות אחרת שבכל נתב מוגדר פרוטוקול BGP עם אפשרות של Full View , דבר שמייצר טבלת ניתוב שמזמן כבר עברה את 512K ניתובים ושכוללת את כל הניתובים הספציפיים של כל רשת אינטרנט העולמית.
אפשר להמשיך בזה שאם בתרשים רשת התאמצו וציירו חמישה נתבים ורשתות משנה שלהם, זה לא רק הייה לצורך הבידור ושעשוע בלבד, אלה שיש בזה צורך ממשי כלשהוא, והנתבים האלה צריכים גם לתקשר אחד את השני, זה יכול להיות או פנייה ל DG או ניתובים ספציפיים לרשתות משנה הרלוונטיות, שגם את זה אנחנו לא יכולים לדעת ללא שאנחנו מכירים את ההגדרות של הנתבים. וגם כל זה, זה חלק מטבלת ניתוב של הנתבים שבציור, שנדרשת לצורך מתן התשובה לשאלה.
אחרי כל זה, אפשר להמשיך גם לנושא הפרוטוקולים. למי ששמע כבר על חידוש שמכונה בעגה עממית רשת אינטרנט, כדאי גם לדעת שכל הרשת הזו מושתת על פרוטוקול שמכונה BGP וביגלל זה כל ה ISP מחוברים גם בינהם וגם לעמוד השדרה של הרשת רק באמצעות פרוטוקול BGP , ואף פעם לא באמצעות פרוטוקול IS IS , שהוא יכול לשמש רק ברשת הפנימית של ספק בודד או לקוח בודד.
גם בקשר לחיבור בין ספק ללקוח, אסור שהתשובה תהייה: שהפרוטוקול תמיד חייב להיות BGP בין ספק ללקוח, אלה שבין ספק ללקוח הפרוטוקול לפעמים יכול להיות גם BGP , אבל לרוב הוא לא, אלה פרוטוקול ניתוב אחר, כי פרוטוקול BGP מצריך את הלקוח לרכוש גם את מס' חוזה AS וגם את תת רשת של כתובות ציבוריות, דברים שבדרך כלל רק לקוחות Enterprise יכולים להרשות לעצמם מבחינה תקציבית.
מכווה שעכשיו הנושאים האלה כבר יותר מובנים. כך שחבל סתם לבלבל את האנשים עם דברים שבפירוש לא נכונים מיסודם.

DuuGi

New member
אתה יכול להמשיך להיות צודק כי אתה מבין רשתות אבל...

אני עניתי על בסיס השאלה המקורית.
תנקלתי בשאלה הזאת בדיוק אפחלו בקורס תקשורת באוניברסיתה והשאלה היא רק על עבור איזו רשת מי הNH .
&nbsp
ברור לי שאתה כאדם שמבין רשתות מתחרפן משאלה כזאת.
אתה לא צריך ללמד אותי רשתות אני מבין את התשובה שלך ומה נכון ולא נכון.
&nbsp
אני מסביר שוב:
השאלה פשוטה ושואלת רק בין נתבים מי ה-NH בשביל להגיע מנתב X לרשת מסויימת.
לפעמים לא חייבים להתחכם אלה פשוט לענות לשאלה.
אם אתה רוצה אני אצרף לך שאלה זהה מקורס רשתות אונבירסטאי.
הידע המעסי שלך לא רלוונטי לשאלה הזאת , רק התשובה התיאורטית שהם מצפים שתענה.
&nbsp

למעלה